0880040900

iMac voeding defect

Meld je reparatie aan

Meld hier je reparatie aan

Mijn iMac doet niks meer! Help!

Er is maar een ding frustrerender dan een iMac die langzaam is, een iMac die compleet niet meer aan gaat. Je hebt ondertussen al 20 keer op het knopje gedrukt, de kabel gecontroleerd en 3 verschillende stekkerblokken gepakt maar hij weigert om ook maar iets te doen. De kans is dan erg groot dat de voeding van je iMac defect is.

De… voeding?

Precies ja, aan de buitenkant lijkt een voeding niet zo heel erg bijzonder, het enige wat je doet is de stekker erin stoppen en voilà, je iMac werkt. Maar aan de binnenkant is de voeding een heel belangrijk onderdeel van de iMac. De voeding zorgt ervoor dat het netstroom omgevormd wordt naar de juiste spanningen en voltages voor alle onderdelen in de iMac.

Als een van de interne onderdelen van de voeding defect raakt maakt deze kortsluiting in de voeding. Uit voorzorg schakelt de iMac dan alle stroomtoevoer af om verdere schade aan andere onderdelen te voorkomen. Vandaar dat je iMac dus helemaal niks meer doet.

Maar hoe kan dit ineens?

Vaak is een probleem aan de voeding te herleiden naar een externe oorzaak, denk bijvoorbeeld aan een stekkerblok wat het begeeft, de stoppen die doorslaan of een blikseminslag. Is dit recentelijk gebeurd en doet je iMac nu niets meer? Dan kun je bijna met zekerheid zeggen dat de voeding van je iMac defect is geraakt.

Uiteraard kan de voeding het zelf ook begeven in de loop van de jaren. De onderdelen op een voeding slijten ook door gebruik, dus hoe meer werkuren je in je iMac hebt zitten hoe groter de kans dat de voeding het een keer gaat begeven.

Einde oefening?


Het overlijden van de voeding is absoluut niet het einde van je iMac
. De voedingen zijn gelukkig prima te vervangen en zo kan je iMac daarna weer jaren vooruit. Wij helpen je uiteraard graag verder met het vervangen van de voeding van je iMac. Het is namelijk niet aan te raden om deze reparatie zelf uit te voeren, niet alleen moet de hele iMac hiervoor uit elkaar maar de oude voeding kan nog reststroom bevatten. Als je even niet op let kan je een flinke schok krijgen! Wij zorgen ervoor dat je iMac gerepareerd en volledig getest klaar staan als je hem weer op komt halen, wat wil je nog meer?

Kies jouw iMac

Het grootste Apple Authorised Service Provider netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze repair stores. Bij ons krijg je eerlijk en vrijblijvend advies, met altijd een lekkere kop koffie.

Zoek een Repair Store bij jou in de buurt
servicepointmap