0880040900

MacBook: Onderhoud vereist aan batterij. Wat nu?

Meld je reparatie aan

Het fijne aan jouw MacBook is dat hij lekker lang mee gaat op de batterij!.. Of althans, dat ging hij ooit.

Ooit kon je uren netflixen vanuit je bed zonder jouw MacBook aan de lader te hangen. Na verloopt van tijd merk je toch dat je MacBook niet meer de energie heeft die hij aan het begin had. De fut is er een beetje uit.. en dan komt opeens de melding “onderhoud vereist” als batterij-status. Wat gebeurt er nu?!

MacBook status: Onderhoud vereist

De batterij van je MacBook is een van de onderdelen die het zwaarst wordt gebruikt. Dag in dag uit wordt de batterij opgeladen en loopt deze weer leeg. Door dit gebruik neemt de capaciteit van de batterij van je MacBook langzaam af. Het is dus niet meer dan normaal dat de accu van je MacBook na verloop van tijd aan vervanging toe is.

MacOS geeft de status van de batterij van jouw MacBook aan met een aantal statusindicatoren:

  • Normaal: De batterij functioneert normaal en heeft een goede capaciteit.
  • Binnenkort vervangen: De batterij functioneert normaal, maar houdt minder lading vast dan toen de batterij nieuw was. Wij raden je aan om de status van je batterij regelmatig te controleren.
  • Nu vervangen: De batterij functioneert nog steeds normaal maar houdt nu aanzienlijk minder lading vast dan gebruikelijk is. Om jouw MacBook veilig te blijven gebruiken raden wij je aan de accu te laten vervangen.
  • Onderhoud vereist: De batterij functioneert niet normaal. Je kunt jouw MacBook gebruiken als deze is aangesloten op een lichtnetadapter, maar je moet de batterij van jouw MacBook zo snel mogelijk laten vervangen.

Wat als ik geen actie onderneem?

Dat is simpelweg niet veilig. Je MacBook maakt gebruik van een Lithium-ion batterij die een hoge vermogens-dichtheid heeft. Door de ouderdom van de chemicaliën kan de accu gaan uitzetten. Vervang je de accu niet snel genoeg, dan zal de accu dusdanig opzwellen dat de batterij kan scheuren of ontploffen. Hierbij is brandgevaar het grootste risico. De Lithium-ion batterijen staan er om bekend snel vlam te kunnen vatten. (Weet je nog het nieuws over de Samsung Note 7?)

MacBook batterij heeft onderhoud nodig

Inderdaad, je komt er nu eenmaal niet onder uit dat je MacBook af en toe onderhoud nodig heeft. Het goede nieuws is dat de batterijduur van jouw MacBook weer zoals vanouds is na het onderhoud aan de batterij. Je kunt je batterij het beste laten vervangen bij een erkend Apple reparatie bedrijf. Wij kunnen je hier ook mee verder helpen en plaatsen binnen 1-3 werkdagen een splinternieuwe accu in jouw MacBook.

Vragen? Bel met onze specialisten. Zij kunnen je alles vertellen over jouw MacBook!

MacBook aanmelden voor reparatie

Het grootste Apple Authorised Service Provider netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze repair stores. Bij ons krijg je eerlijk en vrijblijvend advies, met altijd een lekkere kop koffie.

Zoek een Repair Store bij jou in de buurt
servicepointmap