0880040900

AirPods zacht / geen geluid?

Meld je reparatie aan

Geven je AirPods geen geluid? Is er één AirPod die het minder goed doet? Werkt je linker AirPod wel, maar geeft je rechter AirPod zacht geluid? Dan is er vermoedelijk iets aan de hand met de batterij, aansluiting, connectie of software. Geen zorgen, wij hebben alle mogelijke oorzaken voor je op een rijtje gezet. Doorloop de onderstaande punten en maak binnen enkele minuten weer gebruik van je AirPods! Kom je er zelf niet uit, maak dan een afspraak in één van onze winkels voor bijvoorbeeld onze AirPods schoonmaakservice.


1. AirPods opladen

Werken je AirPods niet en geeft één AirPod zacht geluid? Dan zul je eerst zeker moeten zijn dat het niet aan de batterij of accu ligt van je AirPods. Om hier zeker van te zijn, hebben wij hieronder uitgelegd hoe je je AirPods goed kunt opladen. Om dit uit te kunnen sluiten, dien je de AirPods in je AirPods case te doen om ze op te kunnen laden. Zorg ervoor dat ze minimaal 30 minuten in het doosje zitten en bekijk ook of ze wel degelijk worden opgeladen. Op die manier kun je uitsluiten dat het niet ligt aan een lege accu van je AirPods, waardoor deze het niet meer doen.

Draadloze oplaadcase van AirPods

Als je de draadloze oplaadcase hebt van de AirPods, plaats je de oplaadcase met het statuslampje omhoog. Het statuslampje zou enkele seconden ingeschakeld moeten worden en vervolgens uitgeschakeld moet worden, terwijl het opladen doorgaat. Verplaats de case als het lampje niet wordt ingeschakeld. Als de case nog steeds niet wordt opgeladen, probeer dan de kabel die is meegeleverd met de case te gebruiken voor het opladen.

2. Aansluitingen controleren

Heb je inderdaad het idee dat je AirPods niet goed worden opgeladen, zorg er dan voor dat je de aansluitingen van je AirPods even controleert. Zorg dat de Lightning-naar-USB-kabel stevig in de oplaadcase en in de USB-lichtnetadapter zit. Sluit de lichtnetadapter op de juiste manier aan op een stopcontact.

Als u een oplader gebruikt die compatibel is met Qi, controleer dan of de kabel goed is aangesloten op de oplader en of het andere uiteinde correct is aangesloten op een stopcontact.

1 airpod doet het niet of werkt niet

3. AirPods opnieuw instellen

Dat je aan één van beide AirPods minder geluid hoort, kan te maken hebben met de instellingen van je AirPods. Hierdoor gaan we je helpen bij het opnieuw instellen van je AirPods, zodat je deze opnieuw kan verbinden met je iPhone of MacBook en vervolgens weer kunt genieten van beide AirPods met evenveel geluid.

Werkt het nog steeds niet, dan kun je beter proberen om even de AirPods opnieuw in te stellen. Wellicht dat er iets is misgegaan in de installatie waardoor één van de AirPods niet meer werkt.

 • Ga op het iOS-apparaat naar 'Instellingen' > 'Bluetooth'.
 • Tik op het 'i'-symbool naast de AirPods.
 • Tik op 'Vergeet dit apparaat' en tik vervolgens om dit te bevestigen.
 • Plaats beide AirPods in de oplaadcase. Sluit de klep, wacht 30 seconden en open de klep.
 • Houd de configuratieknop enkele seconden ingedrukt totdat het statuslampje wit knippert.
 • Maak opnieuw verbinding met uw AirPods door ze dicht bij je apparaat te houden en de klep te openen. Volg vervolgend de stappen die op het scherm worden weergegeven van je apparaat.
 • Test beide AirPods.

Controleer zo nodig de microfoon en het luidsprekergaasje op elke AirPod. Als je vuil aantreft, kun je je AirPods ook schoonmaken om te zien of dit het probleem verhelpt.

4. AirPods schoonmaken!

Dat één van de AirPods niet meer werkt, kan ook komen doordat er vuil in de weg zit waardoor het geluid de oren niet kunnen bereiken en er dus zacht of geen geluid komt uit één van je AirPods. Door dit op te lossen, gaan we je helpen bij het schoonmaken van je AirPods en AirPods Pro.

 • Zorg ervoor dat je nooit water gebruikt bij het schoonmaken van je AirPods of AirPods Pro. Dit kan ervoor zorgen dat je AirPods helemaal niet meer werken en dat zou zonde zijn.
 • Gebruik in plaats van water een zachte en droge doek.
 • Het kan zijn dat je AirPods beschadigd zijn door bijvoorbeeld zeep, shampoo, parfum, lotion, oplosmiddelen, wasmiddelen of voedsel en zonnebrandcrème. Als dit zo is, adviseren we je om een doek te pakken en die licht te bevochtigen met water, waarna je het schoonmaakt met een droge, pluisvrije doek. Vervolgens moet je de AirPods goed laten drogen en daarna pas terug in de oplaadcase stoppen.
 • Zorg ervoor dat er geen vloeistof in de openingen terechtkomt.
 • Maak de microfoon en het luidsprekergaas schoon met een droog wattenstaafje.
 • Gebruik geen scherpe voorwerpen of schurende materialen om je AirPods of AirPods Pro schoon te maken.

4. Kom langs bij Fixers!

Heb je bovenstaande stappen geprobeerd, maar krijg je je AirPods niet meer aan de praat? Is het je linker AirPod die niet werkt of is je rechter AirPod kapot of komt er geen geluid uit? Kom dan langs bij één van de Fixers winkels of stuur je AirPods op naar onze repair specialisten. Wij zorgen ervoor dat je AirPods weer gemaakt worden en dat je weer kunt genieten van de muziek waar je zo graag naar luistert!

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt

Fixers stores