0880040900

Mensen horen mij niet als ik hun bel!

Meld je reparatie aan


Kies je merk

Staat je merk er niet tussen? Geen paniek. In veel gevallen kunnen we hem wel komen repareren.

Mensen horen mij niet als ik bel

Geregeld vragen klanten aan ons: mensen horen mij niet als ik bel met mijn iPhone of Samsung mobiel, wat moet ik doen? In deze situatie kun je gewoon bellen en hoor je de ander prima. Zij horen alleen jou niet. Het probleem heeft dus te maken met jouw toestel. Maar wat veroorzaakt deze problemen? In deze blog laten we je zien wat de meest voorkomende oorzaak is en wat je hier zelf aan kunt doen. Kom je er niet uit of blijkt het defect erger dan gedacht? Dan kun je altijd terecht bij Fixers voor een onderzoek plus reparatie, indien nodig. Bezoek je één van onze vestigingen, dan kan een reparatie vaak al binnen een half uur voor je uitgevoerd worden. Zo is je Apple smartphone weer zo goed als nieuw.

Mensen horen mij niet als ik bel, is mijn microfoon het probleem?

Als ik bel, hoort de ander mij niet. Wat je ook doet, andere mensen kunnen je niet horen tijdens een telefoongesprek. In dat geval zit het probleem hem vaak in je microfoon. Je kunt eigenhandig controleren of de microfoon van je iPhone (of een ander model) nog werkt door jezelf op te nemen. Laten we de iPhone als voorbeeld blijven hanteren. Op de iPhone is een Dictafoon app aanwezig. Open deze app, druk de opnameknop in en neem jezelf op terwijl je iets zegt. Luister hierna de opname terug. Hoor je jezelf naar behoren terug, dan is er niets mis met je microfoon en is er sprake van een ander probleem. Hoor je jezelf niet of niet goed, dan is er iets aan de hand met je microfoon.

Hoe los ik problemen met mijn microfoon op?

In een iPhone zitten drie microfoons. Eén bevindt zich naast de Lightning connector, terwijl er ook een microfoon naast je camera op de achterkant te vinden is. De derde microfoon bevindt zich in het streepje naast de camera aan de voorzijde. Problemen omtrent de microfoons kunnen veroorzaakt worden omdat de microfoons niet vrij zijn. Haal daarom de beschermhoes weg. Het zal je misschien verbazen, maar er worden nog altijd hoezen gemaakt die geen rekening houden met de microfoons. Check daarnaast of de microfoons niet gehinderd worden door vuil in de openingen.

Ik hoor mensen niet als ik bel

Een ander mogelijk probleem is dat jij mensen niet kunt horen tijdens een telefoongesprek. Laten we hierbij er vanuit gaan dat je gehoor nog compleet in orde is. In deze situatie zal het probleem te maken hebben met je speakers. Controleer of je speakers nog wel werken door bijvoorbeeld muziek op te zetten of een filmpje op YouTube te kijken. Maak daarnaast de speakers schoon om eventueel aanwezig stof weg te halen. Vraag daarnaast of degene met wie je wilt bellen geen microfoon problemen heeft.

Fixers helpt met microfoon- en speaker problemen

Blijven de problemen aanhouden, zelfs nadat je de hierboven benoemde stappen hebt gevolgd? In dat geval zal een reparatie nodig zijn. Fixers is een door Apple geautoriseerde Service Provider. Wij hebben veel ervaring met het verhelpen van microfoon- en speaker problemen. Dit doen wij allemaal voor een scherpe prijs.

Wat zeggen anderen over ons

  Uitstekend

Gebaseerd op 1378 reviews op trustpilot
Ümit Özcan
27 oktober 2021
Geweldige service en oplossing

Super vriendelijk en behulpzaam personeel en goed geholpen op vestiging Amstelveen Stadshart door Kevin. Ik weet voortaan waar ik moet zijn!

Plus Koot
26 oktober 2021
Uitstekend te woord gestaan en geholpen,heldere uitleg en ook nog geassisteerd met het weer op de juiste manier opstarten van de telefoon en het terugzetten van de oude gegevens

Uitstekend te woord gestaan en duidelijke uitleg gekregen van het probleem .Bij het opstarten en opnieuw installeren van de oude gegevens op de nieuwe iPhone ook weer prima geholpen,prima medewerker.

John D
23 oktober 2021
Dikke 10 voor de service en vakmanschap

Zeer goed en vakkundig geholpen! Goede en vriendelijke service bij Fixers Rotterdam. Vooral een dikke pluim voor Carlo voor zijn inzet en moeite die hij genomen heeft om mijn Macbook weer aan het werk te krijgen.

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt
servicepointmap

Al onze blogs