0880040900

Hoe lang gaat een iPad mee?

Meld je reparatie aan

Hoe lang gaat een iPad mee? Het is een vraag die je op meerdere manieren kan interpreteren. De één vraagt zich af hoe lang de batterij of accu van een iPad meegaat, terwijl de ander zichzelf afvraagt wat de levensduur van het apparaat zelf in totaal is. In deze blog geven we antwoord op beide vragen. Dat is wel zo duidelijk. Het mooie aan een iPad is dat het apparaat zowel op dagelijkse basis lang meegaat als op de lange termijn. Hoe dat precies zit, vertellen we je hieronder.

Wat is de gemiddelde levensduur van een iPad?

Een iPad is gebouwd om meerdere jaren mee te kunnen gaan. Natuurlijk zal de algehele levensduur van je iPad sterk afhangen van de manier waarop je jouw tablet gebruikt. Als we uitgaan van normaal gebruik kan een gemiddelde iPad prima 5 tot 10 jaar meegaan. Voor een groot deel van de gebruikers zal de levensduur van het apparaat afhangen van de ondersteuning die Apple biedt.

iPads worden 6 jaar door de fabrikant ondersteund. Gedurende deze periode worden alle iOS updates geïnstalleerd. Nadat de ondersteuning vervalt, kan je geen nieuwe iOS updates meer installeren op je iPad. Aangezien die updates essentieel zijn voor een optimale werking van de apps op je tablet, is dit voor veel mensen een reden om een nieuwe iPad aan te schaffen. Sommige apps (bijvoorbeeld voor je bankzaken) vereisen een specifieke versie van iOS om de beste beveiliging te kunnen bieden. Daardoor kan je dergelijke apps niet meer gebruiken op verouderde modellen. Natuurlijk kan je na 6 jaar nog altijd gebruikmaken van je iPad, maar een oude tablet kan minder dan een nieuwe tablet.

Hoe lang gaat een iPad batterij mee?

Hoe lang gaat een iPad accu mee? Het is een vraag die geregeld aan ons gesteld wordt. Laten we uitgaan van een nieuwe iPad bij normaal gebruik. De tablets van Apple zijn voorzien van een lithium-ion batterij. Deze accu’s hebben een aantal voordelen. Zo laden ze sneller op in vergelijking met NiMH batterijen. Ook zijn deze batterijen duurzamer en beschikken ze over een grotere vermogensdichtheid. Daar heb jij als iPad gebruiker profijt van.

Een standaard iPad accu gaat 10 tot 12 uur mee bij normaal gebruik. Hoe intensiever je gebruikmaakt van je tablet, hoe sneller het apparaat opgeladen moet worden. Op de stand-by stand kan een iPad accu ongeveer een maand meegaan. Diverse factoren zijn van invloed op de levensduur van je batterij. Hierbij kan je denken aan de apps die je gebruikt, de instellingen en de helderheid van je scherm. In de loop der jaren zal de capaciteit van de iPad batterij afnemen en gaat deze korter mee.

Kan je de levensduur van je iPad batterij verlengen?

Je hebt meerdere opties om je iPad accu langer mee te laten gaan. Ten eerste kan je apps van je tablet verwijderen die de batterij leeg trekken. Ook het verlagen van de helderheid van je scherm doet wonderen. Daarnaast kan je zaken als locatievoorzieningen en Bluetooth handmatig uitschakelen. Gebruik je jouw iPad voor langere tijd niet, dan rek je de levensduur van de batterij door de vliegtuigmodus aan te zetten.

Fixers verhelpt jouw iPad problemen

Na het lezen van deze blog weet je wat je kunt verwachten van de levensduur van je iPad. Hiermee bedoelen we zowel de algehele levensduur van het apparaat zelf als de accu. De batterij van een iPad kan verslijten of beschadigd raken. In zulke gevallen ben je bij Fixers aan het juiste adres. Wij zijn een door Apple geautoriseerde service provider. We weten precies hoe we iPad problemen moeten aanpakken, en dat alles voor een goede prijs. Neem gerust een kijkje op onze site voor meer info.

Wat zeggen anderen over ons

  Uitstekend

Gebaseerd op 1378 reviews op trustpilot
Ümit Özcan
27 oktober 2021
Geweldige service en oplossing

Super vriendelijk en behulpzaam personeel en goed geholpen op vestiging Amstelveen Stadshart door Kevin. Ik weet voortaan waar ik moet zijn!

Plus Koot
26 oktober 2021
Uitstekend te woord gestaan en geholpen,heldere uitleg en ook nog geassisteerd met het weer op de juiste manier opstarten van de telefoon en het terugzetten van de oude gegevens

Uitstekend te woord gestaan en duidelijke uitleg gekregen van het probleem .Bij het opstarten en opnieuw installeren van de oude gegevens op de nieuwe iPhone ook weer prima geholpen,prima medewerker.

John D
23 oktober 2021
Dikke 10 voor de service en vakmanschap

Zeer goed en vakkundig geholpen! Goede en vriendelijke service bij Fixers Rotterdam. Vooral een dikke pluim voor Carlo voor zijn inzet en moeite die hij genomen heeft om mijn Macbook weer aan het werk te krijgen.

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt
servicepointmap

Al onze blogs