0880040900

iMac blijft hangen tijdens opstarten

Meld je reparatie aan

Het lijkt bijna een gewoonte te worden.. Altijd als je snel even iets wil opzoeken of last-minute nog wat moet doen dan werken je apparaten niet meer. Zo ook je iMac, je wilt nog snel even de route uitstippelen voor je vertrekt en je iMac blijft hangen tijdens het opstarten. De laadbalk begint te lopen en stopt op een gegeven moment, hier blijft hij dan eindeloos op staan.

40%…40%…40%

Gelukkig is dit probleem vaak te herleiden naar een enkele oorzaak en dat is de harde schijf van de iMac.

Mijn… harde schijf?

Zoals net genoemd is dit probleem praktisch altijd te herleiden naar de harde schijf van de iMac. Deze schijf bevat het besturingssysteem van de iMac en alle bestanden die op je iMac staan. Na verloop van tijd begint de harde schijf te slijten, de schijf is immers opgebouwd uit allerlei mechanische onderdelen die een bepaalde levensduur hebben.

Wanneer de schijf zelf, de lees- en schrijfkoppen of het motortje in de schijf zijn beste tijd gehad hebben zal de iMac niet meer in staat zijn om de data uit te lezen. Zo begint hij dus met laden en op een gegeven moment kan hij niet meer verder, vandaar dat hij op een bepaald percentage blijft hangen tijdens het opstarten.

Hoe kan ik zo snel mogelijk weer verder?

Omdat het niet mogelijk is om een harde schijf te repareren zal deze in zijn geheel vervangen moeten worden. Dit kan natuurlijk door een originele harde schijf of door een aanzienlijk snellere SSD. Zo wordt de iMac voorzien van een nieuwe schijf met een schoon besturingssysteem, net alsof je iMac net nieuw gekocht is in de winkel.

Mijn data!

Als geen ander begrijpen wij hoe belangrijk de data is die op je iMac staat. Alle vakantiefoto’s, belangrijke documenten en filmpjes staan opgeslagen op de harde schijf. Als de iMac eenmaal voorzien is van een nieuwe schijf kan er een backup terug geplaatst worden. Het voordeel van OS X is dat het mogelijk is een volledige systeemkopie terug te plaatsen. Dit betekent dat je je iMac precies terugkrijgt zoals je hem hebt gebracht.

Als je zelf altijd netjes een backup hebt gemaakt op een externe harde schijf of een Time Machine dan is het terugzetten van de data kinderspel, start simpelweg de migratie-assistent op en volg de stappen op het scherm.

Heb je geen backup bijgehouden van je data? Dan kunnen wij je helpen in het terughalen van de data van de oude harde schijf. Dat opstarten van de schijf niet meer mogelijk is wil niet zeggen dat alle data weg is. In een groot deel van de gevallen kunnen wij nog heel veel data terug halen van de harde schijf. Probeer niet te vaak de iMac aan en uit te zetten als hij al problemen geeft bij het opstarten, hoe vaker de schijf geprobeerd is om aan te zetten hoe kleiner de kans dat wij de data terug kunnen halen.

Plan van aanpak.

Herken je jouw iMac in de hierboven omschreven situatie? Kom dan zo snel mogelijk langs met je iMac, dan kunnen wij er voor zorgen dat je iMac het weer goed gaat doen. En hoe sneller je langskomt hoe groter de kans is dat wij je geliefde data terug kunnen halen!

Wat zeggen anderen over ons

  Uitstekend

Gebaseerd op 1375 reviews op trustpilot
John D
23 oktober 2021
Dikke 10 voor de service en vakmanschap

Zeer goed en vakkundig geholpen! Goede en vriendelijke service bij Fixers Rotterdam. Vooral een dikke pluim voor Carlo voor zijn inzet en moeite die hij genomen heeft om mijn Macbook weer aan het werk te krijgen.

Jae Sadler
22 oktober 2021
A1 Service

First off the guy that dealt with me in Rotterdam location was very welcoming & made sure I felt at home. He was very efficient & made sure I was aware of everything he was doing. He also notified me of another problem that my phone has that I was not really aware of & for that im thankful.Definitely will be back for any electronic fixes. Ps Hope the concoction i told you works! Xoxo Jae Sadler

Josephine
14 oktober 2021
Fantastische service!

Fantastische service! Heel vriendelijk, transparant en bovenal super snel!!! Absoluut een aanrader!

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt
servicepointmap

Al onze blogs