0880040900

iMac valt uit tijdens het opstarten

Meld je reparatie aan

Je komt net thuis van weer een lange dag op werk, een lekkere ontspannen vakantie, een wandeling met Bello of wat je verder ook gedaan hebt en je besluit om even rustig achter je iMac te gaan zitten. Je zet hem aan en zoals altijd begint hij netjes met het laden van het besturingssysteem maar het duurt dit keer wel erg lang..


Meld hier je reparatie aan

Loading… Loading.. Load*plop*

Je denkt bij jezelf, had ik nou toch maar die SSD genomen, maar er blijkt meer aan de hand te zijn, je iMac valt ineens uit.

Lichtelijk geïrriteerd probeer je je iMac nog een keer aan te zetten terwijl je eigenlijk al weet dat er iets aan de hand is.. Precies hetzelfde gebeurd weer, je iMac valt uit tijdens het laden.

Apple, we have a problem.

Je bent nu bij het punt waarop je zeker weet dat er iets mis is met je iMac, maar wat? Uitvallen tijdens het opstarten kan meerdere oorzaken hebben.

Zo kan bijvoorbeeld de voeding van de iMac het probleem zijn, je vraagt tijdens het opstarten in een keer een piekspanning van de voeding. Alles moet namelijk in een keer voorzien worden van stroom, als de voeding niet meer helemaal 100% is kan het zijn dat dit te veel wordt en dat je iMac uit beveiliging zichzelf uitschakelt.

Een tweede mogelijkheid is de harde schijf van de iMac, als de iMac tijdens het opstarten geen data meer uit kan lezen van de harde schijf loopt hij vast tijdens het laden. Ook hier zal de iMac dan uit voorzorg zichzelf uitschakelen om verdere schade te voorkomen.

Als laatste oorzaak is er nog de videokaart van de iMac, als deze defect is maakt hij kortsluiting waardoor de iMac ook uitvalt. Dit kun je eenvoudig diagnosen door tijdens het opstarten de ‘shift’-toets ingedrukt te houden, start je iMac dan wel door in safe-mode? Dan weet je dat de videokaart de boosdoener is!

Problem solved!

Wat er ook aan de hand is, wij helpen je graag verder om ervoor te zorgen dat je iMac weer in topconditie is! Voor je het weet kom je ’s avonds weer thuis, zet je de iMac aan en met een beetje angstig gevoel wacht je af wat er gaat gebeuren. Et voilà, daar is je bureaublad weer met al je vertrouwde programma’s en foto’s.

Wat zeggen anderen over ons

  Uitstekend

Gebaseerd op 1375 reviews op trustpilot
John D
23 oktober 2021
Dikke 10 voor de service en vakmanschap

Zeer goed en vakkundig geholpen! Goede en vriendelijke service bij Fixers Rotterdam. Vooral een dikke pluim voor Carlo voor zijn inzet en moeite die hij genomen heeft om mijn Macbook weer aan het werk te krijgen.

Jae Sadler
22 oktober 2021
A1 Service

First off the guy that dealt with me in Rotterdam location was very welcoming & made sure I felt at home. He was very efficient & made sure I was aware of everything he was doing. He also notified me of another problem that my phone has that I was not really aware of & for that im thankful.Definitely will be back for any electronic fixes. Ps Hope the concoction i told you works! Xoxo Jae Sadler

Josephine
14 oktober 2021
Fantastische service!

Fantastische service! Heel vriendelijk, transparant en bovenal super snel!!! Absoluut een aanrader!

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt
servicepointmap

Al onze blogs