0880040900

Mijn iPad reageert niet op mijn aanraking: hoe los ik dit op?

Meld je reparatie aan

Stel, je iPad reageert niet op je aanraking. Gezien het belang van het touchscreen voor de aansturing van dit apparaat, is dit een groot probleem. Tegelijkertijd kan de oplossing heel simpel zijn. In de meeste gevallen zal een reparatie of vervanging van je scherm niet nodig zijn. Je iPad scherm reageert niet op je aanraking, maar soms is de verklaring simpeler dan je zou verwachten. Hieronder geven we je een aantal tips wat je in deze situatie kunt doen. Je iPad reageert niet op je aanraking nadat je deze tips hebt uitgevoerd? In dat geval repareren of vervangen wij je scherm.

Mijn touchscreen van Apple werkt niet goed: start de tablet opnieuw op

Bij Fixers kun je terecht voor problemen met de schermen van allerlei Apple apparaten, van je iPod tot aan je iPhone. Ook voor problemen met je iPad touchscreen kun je bij ons terecht. In vele gevallen kun je het probleem zelf oplossen. Dit zal afhankelijk zijn van de oorzaak van het probleem. Ten eerste is het mogelijk dat het apparaat is vastgelopen. Dit kan komen door een te intensieve app of doordat er te veel applicaties tegelijk geopend waren.

In dat geval kun je jouw iPad geforceerd opnieuw opstarten. Bij iPads met een thuisknop druk je tegelijk de thuisknop en de aan- en uitknop (aan de bovenkant of de zijkant, afhankelijk van je model) in. Verschijnt het Apple logo beeld, dan kun je de knoppen loslaten en je tablet opnieuw aanzetten. Bij iPad varianten zonder thuisknop moet je het geforceerd opnieuw opstarten anders aanpakken. Eerst druk je kort op de volume-omhoog knop en daarna kort op de volume-omlaag knop. Hierna hou je de aan- en uitknop ingedrukt. De tablet zal uit zichzelf opnieuw opstarten. Doet het scherm het weer? Dan is het probleem verholpen. Je iPad scherm werkt nog steeds niet? Dan moet je een andere oplossing toepassen.

Mijn iPad scherm reageert niet: andere oplossingen

Er is nog een aantal andere oorzaken die je zelf kunt uitsluiten. De eerste oplossing is misschien een beetje flauw, maar toch is het aan te raden dat je het checkt. Het scherm van je tablet blijft op zwart omdat je accu leeg is. Sluit je iPad aan op de oplader en kijk of het opladen van je tablet het probleem verhelpt. Daarnaast is het mogelijk dat je te veel apps tegelijk geopend hebt staan. Sluit alle apps en check of je touchscreen nu weer naar behoren reageert. Als het mogelijk is, kun je ervoor kiezen om al je instellingen te resetten. Dit doe je via Instellingen. Dan ga je naar Algemeen, waar je Reset selecteert en vervolgens kiest voor Alles resetten. Hierdoor herstel je de fabrieksinstellingen.

Mijn iPad reageert nog steeds niet op aanraking: wat moet ik nu doen?

Heb je alle stappen die hierboven benoemd worden ondernomen en doet je touchscreen het nog steeds niet? In dat geval heb je een expert nodig die een reparatie of vervanging voor je kan uitvoeren. Het probleem kan hem zitten in het touchscreen zelf. Daarnaast kan je Touch IC Chip defect zijn. Aan de hand van deze chip wordt de touchfunctie van je tablet geregeld. Het vervangen van de chip is in dat geval de oplossing.

Bij Fixers kun je altijd terecht met problemen aan je iPad. Ook als het touchscreen van je tablet gerepareerd of vervangen moet worden, kun je bij ons terecht. Onze Fixers experts helpen je graag om je iPad weer in ere te herstellen. Wij zijn een door Apple gecertificeerde service provider en helpen je tegen een goede prijs. Je kunt contact opnemen met onze Fixers experts via de Fixers configurator.

Fixers

Fixers is de specialist voor iPhone reparatie en iPad reparatie. Kwaliteit vinden wij het belangrijkste. Fixers probeert dit uit te dragen door middel van gebruik van de hoogste kwaliteit onderdelen, een hoge service en goede garanties. Fixers is zes dagen per week van 09:00 tot 18:00 te bereiken op 073 – 737 0144, of via het .

Wat zeggen anderen over ons

  Uitstekend

Gebaseerd op 1378 reviews op trustpilot
Ümit Özcan
27 oktober 2021
Geweldige service en oplossing

Super vriendelijk en behulpzaam personeel en goed geholpen op vestiging Amstelveen Stadshart door Kevin. Ik weet voortaan waar ik moet zijn!

Plus Koot
26 oktober 2021
Uitstekend te woord gestaan en geholpen,heldere uitleg en ook nog geassisteerd met het weer op de juiste manier opstarten van de telefoon en het terugzetten van de oude gegevens

Uitstekend te woord gestaan en duidelijke uitleg gekregen van het probleem .Bij het opstarten en opnieuw installeren van de oude gegevens op de nieuwe iPhone ook weer prima geholpen,prima medewerker.

John D
23 oktober 2021
Dikke 10 voor de service en vakmanschap

Zeer goed en vakkundig geholpen! Goede en vriendelijke service bij Fixers Rotterdam. Vooral een dikke pluim voor Carlo voor zijn inzet en moeite die hij genomen heeft om mijn Macbook weer aan het werk te krijgen.

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt
servicepointmap