0880040900

iPad scherm reageert niet op aanraking

Meld je reparatie aan

Stel, je iPad reageert niet op je aanraking. Gezien het belang van het touchscreen voor de aansturing van dit apparaat, is dit een groot probleem. Tegelijkertijd kan de oplossing heel simpel zijn. In de meeste gevallen zal een reparatie of vervanging van je scherm niet nodig zijn. Je iPad scherm reageert niet op je aanraking, maar soms is de verklaring simpeler dan je zou verwachten. Hieronder geven we je een aantal tips wat je in deze situatie kunt doen. Je iPad reageert niet op je aanraking nadat je deze tips hebt uitgevoerd? In dat geval repareren of vervangen wij je scherm.

Mijn touchscreen van Apple werkt niet goed: start de tablet opnieuw op

Bij Fixers kun je terecht voor problemen met de schermen van allerlei Apple apparaten, van je iPod tot aan je iPhone. Ook voor problemen met je iPad touchscreen kun je bij ons terecht. In vele gevallen kun je het probleem zelf oplossen. Dit zal afhankelijk zijn van de oorzaak van het probleem. Ten eerste is het mogelijk dat het apparaat is vastgelopen. Dit kan komen door een te intensieve app of doordat er te veel applicaties tegelijk geopend waren.

In dat geval kun je jouw iPad geforceerd opnieuw opstarten. Bij iPads met een thuisknop druk je tegelijk de thuisknop en de aan- en uitknop (aan de bovenkant of de zijkant, afhankelijk van je model) in. Verschijnt het Apple logo beeld, dan kun je de knoppen loslaten en je tablet opnieuw aanzetten. Bij iPad varianten zonder thuisknop moet je het geforceerd opnieuw opstarten anders aanpakken. Eerst druk je kort op de volume-omhoog knop en daarna kort op de volume-omlaag knop. Hierna hou je de aan- en uitknop ingedrukt. De tablet zal uit zichzelf opnieuw opstarten. Doet het scherm het weer? Dan is het probleem verholpen. Je iPad scherm werkt nog steeds niet? Dan moet je een andere oplossing toepassen.

Mijn iPad scherm reageert niet: andere oplossingen

Er is nog een aantal andere oorzaken die je zelf kunt uitsluiten. De eerste oplossing is misschien een beetje flauw, maar toch is het aan te raden dat je het checkt. Het scherm van je tablet blijft op zwart omdat je accu leeg is. Sluit je iPad aan op de oplader en kijk of het opladen van je tablet het probleem verhelpt. Daarnaast is het mogelijk dat je te veel apps tegelijk geopend hebt staan. Sluit alle apps en check of je touchscreen nu weer naar behoren reageert. Als het mogelijk is, kun je ervoor kiezen om al je instellingen te resetten. Dit doe je via Instellingen. Dan ga je naar Algemeen, waar je Reset selecteert en vervolgens kiest voor Alles resetten. Hierdoor herstel je de fabrieksinstellingen.

Mijn iPad reageert nog steeds niet op aanraking: wat moet ik nu doen?

Heb je alle stappen die hierboven benoemd worden ondernomen en doet je touchscreen het nog steeds niet? In dat geval heb je een expert nodig die een reparatie of vervanging voor je kan uitvoeren. Het probleem kan hem zitten in het touchscreen zelf. Daarnaast kan je Touch IC Chip defect zijn. Aan de hand van deze chip wordt de touchfunctie van je tablet geregeld. Het vervangen van de chip is in dat geval de oplossing.

Bij Fixers kun je altijd terecht met problemen aan je iPad. Ook als het touchscreen van je tablet gerepareerd of vervangen moet worden, kun je bij ons terecht. Onze Fixers experts helpen je graag om je iPad weer in ere te herstellen. Wij zijn een door Apple gecertificeerde service provider en helpen je tegen een goede prijs. Je kunt contact opnemen met onze Fixers experts via de Fixers configurator.

Wat zeggen anderen over ons

  zeer goed

Gebaseerd op 1369 reviews op trustpilot
Ad Ossenblok
21 september 2021
Een prima service bij de het vervangen…

Een prima service bij de het vervangen van de batterij van mijn iphone 7 jongens/meisjes bedankt voor de prima service en als ik stukken heb kom ik zeker bij jullie terug

Michel Dashorst
17 september 2021
Fixer Nieuw Vennep

Afgelopen maandag 13-9 mijn iphone gebracht. Deze was door mij niet meer te activeren. Meteen geholpen en na 20 minuten weer kunnen opstarten. Lieten me niet gaan voor alles weer werkte. Super service, complimenten!

ape
9 september 2021
Fixers Amstelveen

Afgelopen week een desktop van Lenovo afgegeven voor reparatie bij fixers in Amstelveen, waar wij tot volle tevredenheid zijn geholpen. pc is daarna doorgestuurd naar Nieuw-Vennep en daar constateerde men dat de aan/uit-knop defect was. de oorspronkelijke aan-uit/knop was echter niet meer verkrijgbaar. na telefonisch overleg tot het besluit gekomen om een andere aan-uit/knop te installeren. naar volle tevredenheid werkt de desktop nu weer. ik kan iedereen fixers aanbevelen. zij zijn altijd bereid om je te helpen en mee te denken voor een passende oplossing.

Het grootste Apple Authorised Service Provider netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze repair stores. Bij ons krijg je eerlijk en vrijblijvend advies, met altijd een lekkere kop koffie.

Zoek een Repair Store bij jou in de buurt
servicepointmap

Al onze blogs