0880040900

iPhone 12 (pro) start niet op

Meld je reparatie aan

Start je iPhone 12 niet meer op? Geen zorgen, wij hebben alle mogelijke oorzaken voor je op een rijtje gezet. Doorloop de onderstaande punten en maak binnen enkele minuten weer gebruik van je iPhone 12! Kom je er zelf niet uit, maak dan een afspraak in één van onze winkels.


1. iPhone 12 opladen

Misschien heel simpel gedacht, maar soms ligt de oplossing dichterbij dan je zelf denkt! Het kan zijn dat je accu leeg is of dat je oplaadkabel niet meer werkt, waardoor je denkt dat je je telefoon hebt opgeladen, maar er eigenlijk niks is gebeurd en je batterij nog steeds leeg is. Probeer daarom bij verschillende stopcontacten en verschillende opladers (het liefst een officiële Apple oplader) om te kijken of hier het probleem ligt.

Heb je je iPhone 12 aan de oplader gelegd en zie je niet meteen een icoon, heb dan nog een paar minuten geduld. Apple adviseert zelf namelijk zelfs om je telefoon 1 uur niet aan te raken als hij aan het opladen is, om zeker te zijn dat hij wel echt aan het opladen is. Als de accu echt helemaal leeg is, kan dat even duren. Knippert het accu-icoon drie keer, dan herkent je iPhone dat hij is aangesloten, maar wordt de iPhone niet van stroom voorzien.

2. iPhone 12 (PRO) opnieuw opstarten

Optie 2 is om je iPhone 12 opnieuw op te starten. Dit doe je door de volgende handelingen te volgen:

 • Druk op de volume omhoog-button
 • Druk op de volume omlaag-button
 • Houd de aan/uit-knop ingedrukt tot het Apple logo in beeld komt te staan

Heb je met een oudere iPhone te maken, dan moet je de aan/uit- en homeknop tegelijk minimaal 10 seconden indrukken. Echter, de nieuwste iPhones (zoals de iPhone 12) heeft geen home button meer, dus werkt dat hier op een andere manier.

3. Herstel je iPhone 12

Werken bovenstaande stappen niet, dan is de volgende stap om je iPhone te herstellen. Hiervoor dien je de iPhone te koppelen aan een laptop of computer, zodat je deze in de herstelmodus kan krijgen. Zodra je de Iphone 12 hebt vastgemaakt aan je desktop of laptop, dien je de volgende stappen te doorlopen:

 • Druk op de volume omhoog-button
 • Druk op de volume omlaag-button
 • Houd de aan/uit-knop ingedrukt tot je op je computer een melding krijgt dat de iPhone is gekoppeld

4. iPhone 12 terugzetten naar fabrieksinstellingen

Werken bovenstaande 3 stappen niet, dan kun je je iPhone 12 ook nog terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Doe dit enkel als je wel een recente back-up hebt staan op je iCloud, zodat je daarna alles weer terug kan zetten. Het zou zonde zijn als je natuurlijk alles kwijt bent! Hiervoor dien je onderstaande stappen te doorlopen:

 • Zorg dat je iPhone 12 voldoende batterij heeft, voorkeur is meer dan 50%;
 • Ga naar ‘Instellingen > Algemeen’;
 • Scrol naar ‘Stel opnieuw in’ en tik op ‘Wis alle inhoud en instellingen’;
 • Bevestig je keuze en wacht tot de fabrieksinstellingen zijn hersteld.

Het kan zijn dat je je iPhone niet kunt openen en dus ook niet naar instellingen kunt gaan. Hierdoor kun je ook via je computer je iPhone resetten naar fabrieksinstellingen. Als je Mac(Book) op MACOS Catalina draait, gebruik je hiervoor Finder. Heb je een oudere versie of een Windows laptop, dan moet je hiervoor iTunes gebruiken:

 • Verbind je iPhone 12 (Pro) met je pc of Mac en open Finder (of iTunes);
 • Klik op het desbetreffende apparaat en ga vervolgens naar het tabblad ‘Algemeen’;
 • Vanuit hier kun je een reservekopie aanmaken of herstellen, maar ook kiezen voor de optie ‘Herstel iPhone…’;
 • Laatstgenoemde optie zorgt ervoor dat je toestel volledig wordt gewist.


5. Kom langs bij Fixers!

Heb je bovenstaande stappen geprobeerd, maar krijg je je iPhone 12 niet meer opgestart? Kom dan langs bij één van de Fixers winkels of stuur je iPhone 12 gratis op naar onze repair specialisten. Wij zorgen ervoor dat je iPhone 12 weer gemaakt wordt en dat je weer kunt genieten van het belangrijkste apparaat dat je altijd bij je hebt!

Wat zeggen anderen over ons

  Uitstekend

Gebaseerd op 1375 reviews op trustpilot
John D
23 oktober 2021
Dikke 10 voor de service en vakmanschap

Zeer goed en vakkundig geholpen! Goede en vriendelijke service bij Fixers Rotterdam. Vooral een dikke pluim voor Carlo voor zijn inzet en moeite die hij genomen heeft om mijn Macbook weer aan het werk te krijgen.

Jae Sadler
22 oktober 2021
A1 Service

First off the guy that dealt with me in Rotterdam location was very welcoming & made sure I felt at home. He was very efficient & made sure I was aware of everything he was doing. He also notified me of another problem that my phone has that I was not really aware of & for that im thankful.Definitely will be back for any electronic fixes. Ps Hope the concoction i told you works! Xoxo Jae Sadler

Josephine
14 oktober 2021
Fantastische service!

Fantastische service! Heel vriendelijk, transparant en bovenal super snel!!! Absoluut een aanrader!

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt
servicepointmap

Al onze blogs