0880040900

Een iPhone backup maken is belangrijk om verschillende redenen. Ten eerste bewaar je allerlei persoonlijke en belangrijke gegevens op de iPhone. Er zijn tenslotte applicaties die alles mogelijk maken, van Word-document tot een volledige boekhouding. Maar ook erg belangrijk zijn natuurlijk de opgeslagen contacten en de gemaakte foto’s. Hoe maak je eigenlijk een backup met de iPhone?

Ten eerste noemt Apple het geen ‘backup’ maar gebruiken zij de Nederlandse vertaling ‘reservekopie’. Er zijn verschillende manieren om zo’n reservekopie te maken.

1. Sluit de iPhone aan op iTunes, iTunes zal uw iPhone herkennen. Aan de linkerkant staat nu ‘iPhone van ….. ’ . Klik hier met de rechtermuisknop op en kies ‘Maak Reservekopie’.

iTunes begint nu met het maken van een reservekopie, deze reservekopie wordt opgeslagen in iTunes.

2. Het is ook mogelijk om via iCloud een reservekopie te maken. Dit kan automatisch of handmatig. Waar je ook voor kiest, een reservekopie via iCloud heeft drie vereisten, de iPhone moet:

  • aangesloten zijn op netstroom;
  • vergrendeld zijn;
  • verbonden zijn met een Wi-Fi netwerk.

Het automatisch maken van een reservekopie op je iPhone stel je als volgt in:

Instellingen -> iCloud -> Opslag en reservekopie -> iCloud-reservekopie

Als je ‘iCloud-reservekopie’ aan vinkt maakt de iPhone automatisch een reservekopie ofwel back up van de gegevens en bestanden op je iPhone. De iPhone doet dit echter alleen als hij zoals hier boven vernoemd aan de drie eisen voldoet.

Op het moment dat je ‘iCloud-reservekopie’ aan vinkt, verschijnt er onder in het scherm een button met ‘Maak nu reservekopie’. Als je deze in drukt maak je handmatig een backup van je iPhone. Let op, dit werkt alleen als de iPhone voldoet aan de eerder genoemde drie eisen.

Wilt u bewaarde bestanden en gegevens op een lege iPhone terugzetten? Lees dan het artikel .

Meld hier je reparatie aan

Wat zeggen anderen over ons

  zeer goed

Gebaseerd op 1101 reviews op trustpilot
Leo Kerkhoff
20 januari 2021
Uitstekende service

Uitstekende service! Mijn MacBook Pro kreeg een nieuw toetsenbord - service van Apple - en dat was snel gebeurd. Afspraak maken, snel langsbrengen (zelfde middag nog!) en 7 dagen later gemaakt. Vriendelijke Joey, geduldig en deskundig. Dank voor deze goede ervaring!

Milou Teeuwen
20 januari 2021
Fijn bedrijf

Ik kon meteen terecht op een zaterdag. Op woensdag was het meteen gerepareerd. Jongen gasten aan het werk, fijne sfeer!

R D
20 januari 2021
I werd geholpen door meneer Serkan

Ik werd geholpen door meneer Serkan, hij gaf duidelijk aan waar het probleem zat en heeft me duidelijk uitgelegd wat ze gedaan hebben. Ook mocht ik in de winkel mijn toestel uitproberen om te kijken of er nog enige fouten in zaten. Meneer was erg vriendelijk.

Het grootste Apple Authorised Service Provider netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze repair stores. Bij ons krijg je eerlijk en vrijblijvend advies, met altijd een lekkere kop koffie.

Zoek een Repair Store bij jou in de buurt
servicepointmap