0880040900

iPhone blijft hangen op Apple Logo? Boot Loop Fix!

Meld je reparatie aan

Wat is een iPhone boot loop?

Als je iPhone blijft hangen op het Apple logo, dan kan er sprake zijn van een boot loop op je iPhone. Het Apple logo blijft eindeloos in beeld, terwijl je jouw telefoon maar niet opgestart krijgt. Het is geen goed teken als een iPhone blijft hangen op het Apple logo. Dit kan zowel duiden op problemen met de hardware als op problemen met de software. Bovendien kan het ieder iPhone model overkomen. Welk model ook last heeft van een boot loop, Fixers kan het verhelpen.

Wat houdt een iPhone boot loop precies in?

Een synoniem voor het opstarten van je telefoon is booten. Dit werkwoord is gebaseerd op het Engelse werkwoord booting, wat van origine het opstarten van je computer betekent. Inmiddels is booten ook een term die gebruikt wordt voor andere apparaten, zoals telefoons en tablets. Een boot loop houdt in dat je Apple smartphone niet kan opstarten. Je iPhone blijft hangen op het Apple logo. Het apparaat blijft in deze cirkel, ofwel deze loop, hangen. Je iPhone loopt ook vast op het Apple logo als je jouw telefoon aan en uit zet. Niets helpt. Je kunt niet uit deze iPhone boot loop ontsnappen.

Wat zijn de oorzaken van een boot loop op je iPhone?

Er zijn twee veel voorkomende oorzaken voor een iPhone boot loop. De eerste oorzaak is een hardware probleem. Als dit het geval is, zal een reparatie altijd nodig zijn. Hardware problemen kunnen ontstaan na een val of als er sprake is van waterschade. Ook een defecte batterij kan tot een boot loop leiden. Hierbij ligt dus een duidelijk aanwijsbare oorzaak ten grondslag aan de iPhone loop reboot. Helaas is er weinig aan te doen, behalve dat je je telefoon door ons laat repareren. Het goede nieuws is dat je smartphone hierna weer zo goed als nieuw is.

Een iPhone kan ook zonder aanwijsbare reden (op het eerste oog) in een bootloop terecht komen. Vaak is er hierbij geen sprake van een hardware probleem, maar gaat er iets fout in de software van je telefoon. Dit wordt ook wel een spontane iPhone boot loop genoemd. Naast een fout in de software kan het ook zo zijn dat de opslag van je telefoon te vol zit. Door zo’n 20% van de opslagruimte op je smartphone niet te gebruiken, minimaliseer je de kans op een boot loop.

Hoe kunnen wij een iPhone boot loop repareren?

Mocht er sprake zijn van een hardware fout, dan onderzoeken wij eerst wat deze fout veroorzaakt. Vervolgens vervangen wij de hardware die voor problemen zorgt. Mocht er een duidelijk aanwijsbare reden zijn, zoals waterschade, dan weten wij beter waar wij het problemen moeten zoeken. Wij vragen je daarom ook altijd of er sprake is van een aanwijsbare reden voor de opstartproblemen.

De problemen kunnen daarnaast veroorzaakt worden door een fout in de software. Als we deze fouten trachten aan te pakken, kijken we eerst of het mogelijk is om het defect te repareren met behoud van jouw data. Hiervoor dient er wel voldoende opslagruimte op je telefoon aanwezig te zijn. Is er te weinig ruimte over en is de software fout hevig van aard, dan kan je data niet behouden worden. Dit is een goede reden om geregeld een back-up van je bestanden te maken.

Je iPhone blijft hangen tijdens het opstarten? Fixers verhelpt het

Een boot loop is bijzonder frustrerend. Er is niets dat je kunt doen om uit deze reboot loop te ontsnappen. Gelukkig kunnen wij je wel helpen. Zowel bij een hardware fout als bij een software fout weten wij precies wat we moeten doen om een iPhone boot loop te verhelpen. Zo kan je smartphone er weer jaren tegenaan. In onze winkels is het probleem vaak al binnen een half uur verholpen. Je kunt je iPhone ook naar ons opsturen. Waar je ook voor kiest, je profiteert van scherpe prijzen. Kijk gerust rond op onze website voor meer informatie.