0880040900

iPhone gaat niet meer aan? 6 tips om dit op te lossen!

Meld je reparatie aan

Hoe vaak je ook op de home- of powerknop drukt, je iPhone gaat niet meer aan. Het kan zomaar gebeuren dat je iPhone ineens niet meer aan wil, maar dat betekent gelukkig niet altijd meteen dat je iPhone kapot is. Hieronder geven we je graag een aantal praktische tips om dit op te lossen. Gaat je iPhone hiermee nog steeds niet aan? Fixers onderzoekt ‘m graag gratis voor je. En eventueel benodigde reparaties kunnen we vaak al binnen 30 minuten uitvoeren in 1 van onze repair stores!

Accu leeg: Probeer je iPhone op te laden

Probeer eerst je iPhone op te laden: mogelijk is gewoon je accu leeg. Als er een rood batterij-icoon op het scherm komt te staan, dan moet je even wachten met aan zetten. Er is namelijk een minimale lading in de accu nodig voordat je je iPhone aan kunt zetten. Als je niet meteen een rood batterij-icoon ziet, dan moet je nog iets langer wachten, minimaal een paar minuten. Apple zelf raadt aan om een lege iPhone minstens één uur op te laden.

Controleer of je oplader nog werkt

Zie je het accu-icoon drie keer knipperen, dan signaleert je iPhone dat hij aangesloten is, maar wordt je iPhone niet van stroom voorzien. Controleer dan eerst of je oplader nog werkt en vervang deze indien nodig door een nieuwe, bij voorkeur een originele Apple oplader.

Probeer een ander stopcontact

Ook hier geldt: Zie je het accu-icoon drie keer knipperen, dan signaleert je iPhone dat hij aangesloten is, maar wordt je iPhone niet van stroom voorzien. Weet je zeker dat je oplader nog werkt, dan kan het eventueel ook nog aan het stopcontact liggen. Probeer daarom voor alle zekerheid ook nog een ander stopcontact, om ook die mogelijkheid uit te sluiten.

iPhone opnieuw opstarten

Als je iPhone echt is vastgelopen en ook opladen niet meer werkt, probeer dan opnieuw opstarten te forceren door de powerknop en homeknop minimaal tien seconden tegelijk in te drukken. Doe dit totdat het Apple logo in beeld verschijnt; je iPhone start dan weer op.

Herstel de iPhone via iTunes

Heb je alle bovenstaande tips geprobeerd, maar gaat je iPhone nog steeds niet aan? Dan kun je ook nog proberen om je iPhone te herstellen via iTunes. Verbind je iPhone hiervoor met een pc of Mac, klik je toestel aan in iTunes en synchroniseer je iPhone zodat je data en contacten niet verloren gaan. Bovenin het overzicht in iTunes zie je onder de iOS-versie waar je toestel op draait de button ‘Herstel iPhone’, deze moet je aanvinken. Mocht je nog geen back-up hebben, dan geeft de software aan dat je deze moet maken. Je kunt dan verdergaan met het herstellen van je iPhone via iTunes.

Recovery mode voor iPhone

Als laatste redmiddel is er tenslotte nog de ‘recovery mode’ (herstelmodus) van je iPhone. Gebruik deze echt alleen als er een recente back-up van je iPhone in iCloud of op je computer staat, anders ben je echt alles kwijt. De recovery mode brengt je iPhone namelijk terug naar de fabrieksinstellingen. Hiervoor sluit je je iPhone allereerst helemaal af. Vervolgens steek je de usb-kabel in je computer, maar nog niet in je iPhone. Druk dan de homeknop in en steek de kabel in je iPhone. Zodra er een icoontje in beeld komt van een snoer met een pijltje naar het iTunes-logo, moet je de homeknop loslaten. Met de button ‘Herstel iPhone’ in iTunes (op pc of Mac) kun je nu je iPhone herstellen.

iPhone gaat niet meer aan na waterschade

Dan is de kans groot dat er ergens in je iPhone kortsluiting is ontstaan. Je kunt dan beter niet meer proberen je iPhone aan te zetten, want hiermee maak je het probleem mogelijk alleen nog maar groter. Het goede nieuws is echter dat waterschade aan een iPhone vaak goed te repareren is. Loop hiervoor even binnen bij je dichtstbijzijnde Fixers vestiging, zij helpen je graag!

Gaat je iPhone ook met bovenstaande tips niet aan?

Fixers onderzoekt je iPhone gratis voor je. En eventueel benodigde reparaties kunnen we vaak al binnen 30 minuten uitvoeren in 1 van onze repair stores!

Fixers

Fixers heeft jarenlange ervaring in het repareren van iPhone, iPad en iPod. Bij Fixers heb je de keuzevrijheid om langs te komen, gebruik te maken van de ophaalservice of om je device op te sturen. Als je langs komt is je toestel binnen 30 minuten al weer gerepareerd! Bij de ophaalservice en zelf opsturen stuurt Fixers het toestel binnen 24 uur na ontvangst al weer terug.

*De prijs van de reparatie hangt af van het type reparatie / type device

Wat zeggen anderen over ons

  Uitstekend

Gebaseerd op 1375 reviews op trustpilot
John D
23 oktober 2021
Dikke 10 voor de service en vakmanschap

Zeer goed en vakkundig geholpen! Goede en vriendelijke service bij Fixers Rotterdam. Vooral een dikke pluim voor Carlo voor zijn inzet en moeite die hij genomen heeft om mijn Macbook weer aan het werk te krijgen.

Jae Sadler
22 oktober 2021
A1 Service

First off the guy that dealt with me in Rotterdam location was very welcoming & made sure I felt at home. He was very efficient & made sure I was aware of everything he was doing. He also notified me of another problem that my phone has that I was not really aware of & for that im thankful.Definitely will be back for any electronic fixes. Ps Hope the concoction i told you works! Xoxo Jae Sadler

Josephine
14 oktober 2021
Fantastische service!

Fantastische service! Heel vriendelijk, transparant en bovenal super snel!!! Absoluut een aanrader!

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt
servicepointmap

Al onze blogs