0880040900

iPhone geeft donker beeld: kan ik dit zelf oplossen?

Meld je reparatie aan

Is je iPhone kapot als je iPhone scherm ineens donker wordt? Dat is mogelijk, maar in veel gevallen is dit een probleem dat je zelf kunt oplossen. In deze blog vertellen we je wat je kunt doen als je iPhone scherm ineens donker wordt. Met een beetje geluk helpen wij je om het probleem op te lossen, wat je tevens wat reparatiekosten zal schelen. Natuurlijk is het niet in iedere situatie mogelijk om problemen met je scherm op te lossen. Geen nood, want Fixers kan je helpen met ieder iPhone probleem. Met een beetje geluk helpen de onderstaande suggesties je om het zelf op te lossen.

Mijn iPhone scherm is ineens donker: ligt het aan de helderheid?

Vanuit het niets wordt je iPhone scherm ineens donker. Er kan sprake zijn van een defect, maar de praktijk leert ons dat het probleem ook te maken kan hebben met de helderheid. Het kan zijn dat je telefoon de helderheid van het scherm automatisch heeft aangepast, maar dit hierdoor voor jou vrijwel onmogelijk is om het beeld goed te zien. iPhones kunnen detecteren wanneer je in een donkere omgeving bent en wanneer je in een lichte omgeving bent. De helderheid wordt vervolgens hierop aangepast. Vanaf de iPhone 8 is dit effect nog beter geworden dankzij het True Tone scherm.

Hoe kan ik de helderheid van mijn scherm aanpassen?

Over het algemeen is de automatische afstelling van de helderheid van je scherm goed genoeg zodat het geen problemen oplevert. Mocht het scherm van je iPhone wel te donker zijn, dan kun je altijd even naar een ruimte met veel licht lopen om ervoor te zorgen dat je scherm automatisch weer helderder wordt. Werkt dit niet, dan kun je altijd even controleren of je niet per ongeluk de dimfunctie hebt aangezet. Deze functie zet je aan door driemaal op de home button te drukken. Doe je dit nogmaals drie keer, dan zet je deze functie weer uit.

Werkt dit ook niet? Dan kun je handmatig de helderheid van je scherm instellen. Mocht je het nodig vinden, dan kun je ook de automatische schermhelderheid uitschakelen. Ga ten eerste naar Instellingen. Vervolgens selecteer je Handmatigheid en kies je Aangepaste Weergave. Bij Pas automatisch aan zet je het schuifje nu op uit. Het aanpassen van de helderheid van je scherm doe je door vanaf de onderzijde van het scherm naar boven te vegen. Dit geeft je toegang tot het bedieningspaneel. Eén van de schuifjes heeft een zon symbool erop. Hiermee kun je de helderheid van je iPhone aanpassen. Ga met je vinger over het schuifje totdat het exact helder genoeg is.

Het scherm van je iPhone blijft zwart? Wij fixen het

Als het scherm van je smartphone donker of geheel zwart blijft, kan er sprake zijn van een defect. Dit kan alle modellen overkomen. Zo kan je iPhone X helderheid laag zijn, maar ook je iPhone 6 kan geen beeld geven. Dit kan uiteenlopende oorzaken hebben. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat het LCD van je telefoon kapot is, maar er kan ook waterschade zijn ontstaan of er kan sprake zijn van een defect backlight. In zulke gevallen is een reparatie nodig. Gelukkig kan Fixers dergelijke problemen voor je verhelpen. Je kunt jouw defecte iPhone naar ons opsturen, maar je bent ook welkom in één van onze winkels. Hier verhelpen we jouw iPhone problemen vaak al binnen een half uur.

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt

Fixers stores