0880040900

iPhone klaar maken voor verkoop

Meld je reparatie aan

Wanneer je de nieuwste versie telefoon wilt kan je er voor kiezen om jouw oude iPhone te verkopen. Het is altijd spannend om een oude telefoon weg te doen omdat je samen heel wat hebt mee gemaakt. Daarnaast staan er waarschijnlijk heel veel belangrijke gegevens op jouw telefoon die je niet kwijt wilt raken en wilt delen. Dit betekent dus dat jij een een goede back-up moet maken, iCloud instellingen moet wijzigen, iDevice uitschakelen en jouw gegevens vervolgens van het toestel moet verwijderen. Fixers helpt jou graag hier bij en geeft aan waar jij op moet letten.

1 | Back-up maken

Regelmatig een back-up maken is verstandig. Wanneer een telefoon valt kan het moederbord beschadigen waardoor een iPhone niet meer te repareren is. Grote kans dat bestanden, foto’s en contacten niet meer van een telefoon afgehaald kunnen worden. Maak daarom wekelijks of maandelijks een back-up. Maar schade aan het moederbord komt gelukkig nauwelijks voor. Voor andere schades ben jij voor een bij Fixers aan het juiste adres. Ook wanneer je niet weet wat de schade precies is. De monteurs onderzoeken kosteloos jouw iPhone zodat duidelijk is wat er eventueel defect is.

Wanneer je een back-up maakt van jouw iPhone maak je een back-up van al jouw bestanden maar ook de instellingen. Dit is erg fijn omdat jij dan jouw nieuwe telefoon niet opnieuw hoeft in te stellen. Wij raden altijd wel aan om de instellingen te controleren, denk aan . Het zou kunnen dat deze gegevens niet over zijn genomen en later voor problemen kunnen zorgen.

Er zijn twee manieren om een back-up te maken op jouw telefoon, namelijk via iCloud of iTunes.

Back-up maken met behulp van iCloud

Wanneer je een back-up wilt maken met iCloud is het handig verbonden te zijn met een WiFi netwerk. Met iCloud een back-up maken gaat snel! Het kan zijn dat de instellingen van jouw telefoon zo zijn ingesteld dat er automatisch een back-up wordt gemaakt. Altijd handig om dit even te controleren en alsnog een reservekopie te maken. Op die manier weet je zeker dat je de laatste versie hebt.

Ga naar ‘Instellingen’ > ‘ iCloud’ > ‘Reservekopie’ en selecteer ‘Maak nu reservekopie’.

.

  1. Stap 1 : Open instellingen en selecteer iCloud.
  2. Stap 2 : Scroll naar beneden en kies ‘Reservekopie’.
  3. Stap 3 : Kies voor de optie ‘Maak nu reservekopie’.

Heb jij nog iOS 7 of eerder. Open dan ‘Instellingen’ > ‘iCloud’ > ‘Opslag en Reservekopie’ > ‘iCloud-reservekopie’.

Back-up maken met behulp van iTunes

Liever niet via iCloud een back-up maken? Geen probleem en kies dan voor iTunes. Koppen jouw iPhone aan de computer en iTunes start automatisch op. Kies vervolgens onder reservekopieën voor ‘Maak reservekopie’.

2 | iCloud instellingen

Log, voor de zekerheid, jouw iCloud account uit. Op die manier weet je zeker dat er geen instellingen meer gewijzigd kunnen worden na verkoop van jouw oude iPhone. Zorg er daarnaast voor dat de iCloud sleutelhanger is uitgeschakeld. De iCloud-sleutelhanger houdt bewaarde wachtwoorden en creditcardgegevens bij waardoor jij niet continu overal wachtwoorden in hoeft te voeren of moet onthouden. Deze wachtwoorden wil jij zeker niet delen, schakel de sleutelhanger uit en log vervolgens uit met jouw iCloud account.

3 | Accounts uitloggen

Controleer vervolgens alle apps en log uit! Denk aan Facebook, Instagram, Twitter, Facetime, LinkedIn, Periscope, Skype en nog veel meer. In de meeste gevallen gebeurt dit automatisch. Maar het zekere voor het onzekere is het verstandig om alles na te lopen. Verschillende accounts in applicaties kan je uitschakelen in de app zelf. FaceTime en iMessage gebeurt in instellingen. Voor FaceTime kies je ‘Instellingen’ > ‘FaceTime’ > klik vervolgens op jouw Apple ID en selecteer ‘log uit’. Voor iMessage kies je ‘Instellingen’ > ‘iMessage’ > schakel vervolgens iMessage uit.

4 | ‘Zoek mijn iPhone’ uitschakelen

De ‘Zoek mijn iPhone’ optie is erg handig wanneer jij jouw telefoon ergens bent vergeten maar geen idee hebt waar die is of gestolen is. Vanaf een afstand kan jij een geluid laten afspelen, de telefoon uitschakelen en blokkeren. Het is dan ook belangrijk dat jij deze optie uitzet zodat de nieuwe koper hier ook gebruik van kan maken zonder dat jij hier nog invloed op hebt. Het is erg simpel, ga naar ‘Instellingen’ > ‘iCloud’ > ‘Zoek mijn iPhone’. Schakel vervolgens ‘Zoek mijn iPhone’ uit.

.

  1. Stap 1 : Open iCloud, scroll naar beneden en selecteer ‘Zoek mijn iPhone’.
  2. Stap 2 : Schakel ‘Zoek mijn iPhone’ uit.

iDevice verwijderen uit supportprofiel

Wanneer jij een andere eigenaar zoekt voor jouw iPhone moet je het toestel verwijderen uit het supportprofiel van Apple. Dit doe je door in te loggen bij ‘Mijn supportprofiel. Vervolgens selecteer jij het apparaat dat je wilt verkopen en verwijder je het toestel. Op die manier kan de koper van jouw iPhone de telefoon vervolgens weer aanmelden onder zijn eigen gegevens.

5 | Alles verwijderen!

Wanneer jij een back-up hebt gemaakt, jouw iCloud account overal hebt uitgelogd, ‘Zoek mijn iPhone’ hebt uitgezet en alle punten hier boven hebt aangepast kan je alles verwijderen. Wanneer je een iPhone aanzet zonder SIM kaart en jouw gegevens staan er op kunnen ze al jouw gegevens overnemen. Wis daarom alle inhoud en herstel alle instellingen. Open ‘Instellingen’ > ‘Algemeen’ > ‘Stel opnieuw in’ > selecteer vervolgens ‘Wis alle inhoud en instellingen’. Vervolgens vraagt jouw iPhone om de toegangscode als verificatie. Jouw iPhone zal vervolgens opnieuw moeten opstarten, dit kan enige tijd duren. Vervolgens is jouw toestel leeg en klaar voor verkoop! Vergeet alleen niet je SIM kaart er uit te halen!!

.

  1. Stap 1 : Open ‘Instellingen’.
  2. Stap 2 : Scroll naar beneden en selecteer ‘Stel opnieuw in’.
  3. Stap 3 : Kies ‘Wis alle inhoud en instellingen’ en voer jouw toegangscode in om het te accepteren.

iPhone reparatie

Wanneer jouw oude iPhone een scheur in het scherm, een kapotte oorluidspreker, defecte laadconnector of een andere schade heeft is de kans klein dat je de telefoon snel verkoopt. Kies dan voor een bij Fixers. Een reparatie is snel en vakkundig uitgevoerd dankzij jaren ervaring. Fixers is specialist in, onder andere, en kunnen hierdoor vrijwel elk defect oplossen.

Uw iPhone op een Fixers locatie laten repareren?

Fixers heeft verschillende locaties in Nederland, zo kunt u uw iPhone laten repareren in , , en . Daarnaast blijft Fixers groeien en komen er steeds meer Fixers Stores bij! Volg ons op en en houd het in de gaten.

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt

Fixers stores