0880040900

iPhone: Scherm reparatie & Verschil in kwaliteit

Meld je reparatie aan

iPhone scherm reparatie, what’s the difference!?

Het is zover, je doet altijd zo super zuinig met je iPhone maar het onvermijdelijke is gebeurd, je hebt hem laten vallen en je scherm is kapot (had je nou toch maar die screen protector gekocht!). Alsof dit nog niet erg genoeg is, sta je nu voor een moeilijke keuze: waar ga je het scherm laten repareren?

Er zijn tegenwoordig echt overal reparatiebedrijfjes te vinden, maar de verschillen tussen deze bedrijven zijn enorm. Van het shady zaakje op de hoek tot Apple Certified bedrijven en alles wat daar tussenin zit. De prijzen voor reparaties verschillen ook behoorlijk, maar hoe komt dat nu eigenlijk? Vandaag behandelen we de zes verschillende soorten schermen die in omloop zijn en wat je per scherm kunt verwachten!

OEM New Quality
Deze schermen komen van splinternieuwe iPhones af of direct uit de Apple fabriek. Deze schermen zijn van de hoogste kwaliteit en precies hetzelfde als wat je altijd gewend bent. De kleuren zijn volledig origineel. Deze schermen worden gebruikt door de meeste Apple Certified repair shops en Apple zelf. Fixers biedt deze schermen ook aan!

OEM Used Quality
De kwaliteit van deze schermen is hetzelfde als OEM New Quality, maar komen uit gebruikte iPhones. Vaak gaat dit om showmodellen of iPhones die nog in nieuwstaat zijn. Aan de buitenkant is het verschil tussen New en Used niet te zien en de kwaliteit van het scherm is dan ook hetzelfde als het originele scherm van jouw iPhone.

OEM Refurb Quality
Als een scherm dusdanig beschadigd is dat het touchscreen niet meer werkt, maar het LCD nog in goede staat is, dan wordt het LCD scherm opnieuw gebruikt met originele onderdelen, maar deze worden niet door Apple zelf in elkaar gezet. In het gebruik merk je helemaal niks van de werking hiervan en het LCD geeft bijna dezelfde kleuren omdat het LCD paneel origineel is. De kleuren zullen wel iets donkerder ogen door het opnieuw bevestigen van de LCD. Deze schermen worden vooral gebruikt voor refurbished iPhones die verkocht worden door verschillende partijen.

AAA Grade Quality
Triple A-grade schermen zijn ook wel bekend als High Quality Copies. Deze schermen worden ook door derde partijen in elkaar gezet met LCD panelen en onderdelen die niet te onderscheiden zijn van origineel. De kwaliteit van deze schermen is vaak beter dan de OEM Refurb kwaliteit, omdat deze schermen op de originele wijze gemonteerd worden. Refurb schermen worden losgehaald en dan opnieuw bevestigd op andere digitizers, waardoor er een kwaliteitsverlies ontstaat. Qua prijs-kwaliteit verhouding zijn dit de beste schermen en deze worden dan ook gebruikt door de betere repair stores.

AA Quality
AA Quality schermen worden opgebouwd met een kwalitatief lager LCD welke goedkoper is in productie. Daarnaast wordt er tijdens de fabricage bespaard op materialen als bekabeling en software-chips. De kwaliteit van het scherm is dus een stuk minder en alles zal veel donkerder lijken. Op het LCD paneel na zijn deze schermen volledig opgebouwd uit namaak onderdelen. Dit is de kwaliteit die je kunt verwachten van de lokale shops die in de meeste repair storestraten te vinden zijn.

A Quality
A Quality schermen zijn op het gebied van kwaliteit de slechtste schermen die in omloop zijn. Niets is origineel aan deze schermen en de LCD panelen worden volgens een geheel andere techniek gemaakt. Je zal merken dat het touchscreen niet altijd lekker reageert en dat het LCD doffe kleuren geeft en bijzonder donker oogt. Als de prijs te mooi is om waar te zijn kun je ervan uitgaan dat je deze schermen geleverd krijgt. Deze schermen zijn echt “Zwarte Markt-kwaliteit”, zoals dat in de volksmond wordt genoemd.

Zo zie je maar weer dat er een hoop verschil zit in de beschikbare schermen die geleverd worden. Vanaf nu ben je voorbereid als je de reparatiewinkel binnenstapt met je kapotte iPhone en kun je vragen naar de kwaliteit van het geboden nieuwe scherm. De volgorde zoals hier beschreven is ook de volgorde van de prijzen, als je de prijzen gaat vergelijken en er staat niet vermeld welk type scherm gebruikt wordt, kan je in deze lijst dus ongeveer handhaven om te weten wat je kan verwachten!

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt

Fixers stores