0880040900

Strepen of zwarte vlekken op het beeldscherm van mijn iPhone: wat nu?

Meld je reparatie aan

Last van strepen of vlekken op het scherm van je iPhone? Er kunnen diverse oorzaken zijn waardoor vlekken of strepen in je beeldscherm zijn ontstaan. Bovendien zijn er verschillende soorten strepen. Zo kun je last hebben van blauwe strepen op je iPhone, maar ook groene strepen op je iPhone X behoren tot de mogelijkheden. Deze vlekken of strepen belemmeren je zicht op het beeld, waarbij je in sommige gevallen zelfs helemaal niets meer kunt zien. Het is nu lastiger om je iPhone te gebruiken. Geeft je iPhone X een groen scherm, staan er strepen op het scherm van je telefoon of zijn er zwarte vlekken aanwezig? Fixers kan deze problemen voor je verhelpen.

Waardoor ontstaat een groene streep op mijn iPhone X?

De ene streep is de andere niet. Strepen in het beeldscherm kunnen verschillende kleuren hebben. Zo kun je op je iPhone X te maken krijgen met een groene streep. Meestal gaat het hierbij om verticale strepen op het beeldscherm die een groene kleur hebben. Dergelijke groene strepen kunnen ook voorkomen op de iPhone 11, iPhone 12 en al hun respectievelijke varianten. Hoe komt het dat deze strepen specifiek groen zijn? Dat komt doordat deze iPhone modellen beschikken over een OLED scherm. Als er strepen ontstaan na een val of klap, hebben deze strepen een groene kleur. Hieraan kun je zien dat jouw iPhone interne schade heeft opgelopen. Het beeld kan hier niet meer aangestuurd worden, wat resulteert in een groene streep op je iPhone X.

Blauwe, witte en grijze strepen in mijn beeldscherm

Eerdere modellen van de iPhone zijn voorzien van een LCD scherm. Specifiek gaat het hierbij om de modellen iPhone 5S, SE, 6, 6S, 7, 8, XR en 11. Als er sprake is van interne schade, zal dit wederom zichtbaar zijn in de vorm van strepen op het scherm. Dit kan ontstaan zijn doordat je bijvoorbeeld jouw iPhone 6 hebt laten vallen, met strepen op het scherm als gevolg. Deze strepen kunnen een witte, grijze of blauwe kleur hebben. Daarnaast kan het touchscreen hierdoor minder goed functioneren.

Laat vlekken of strepen in het beeldscherm repareren door Fixers

Vlekken of strepen op het scherm wijzen op schade. Zo ontstaan er bijvoorbeeld zwarte vlekken op het beeldscherm als er een barst aanwezig is in het scherm. Een nieuw beeldscherm is de oplossing. Hiervoor kun je bij Fixers terecht. Je kunt je telefoon naar ons opsturen, maar je kunt je iPhone ook laten repareren bij één van onze vestigingen. Hier worden reparaties en vervangingen vaak al binnen een half uur voltooid. Zo hoef je nooit lang te wachten.

Wat zeggen anderen over ons

  Uitstekend

Gebaseerd op 1408 reviews op trustpilot
Lex Abas
18 januari 2022
Uitstekende service

Goed en snel geholpen

Ben Stams
17 januari 2022
Schakelen van Fixers op terugroep actie vanuit Apple

Mijn iPhone 12 pro gebracht omdat er een terugroep actie vanuit Apple op van kracht was, na diagnose toestel daar achter gelaten en 3 uurtjes later voorzien van nieuw scherm e.d. weer opgehaald. Uitermate klantvriendelijke en prettig geholpen.

Thomas Stijntjes
12 januari 2022
Super service en advies!

Erg snel, ontzettend behulpzaam en vriendelijk geholpen. Zelfs met advies voor een hobby reparatie van een oude iMac.

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt
servicepointmap

Al onze blogs