0880040900

Laad jij jouw smartphone verkeerd op?

Meld je reparatie aan

Moet jij jouw smartphone vaak opladen? Omdat de batterij bijvoorbeeld amper een dag meegaat? En hangt jouw smartphone de hele nacht aan de oplader?

Jij bent niet de enige! Want ja, de batterij van jouw smartphone gaat niet zo lang mee. Maar heb je er weleens aan gedacht dat jouw batterij snel leegloopt doordat jij jouw smartphone verkeerd oplaadt?

FABEL: Jouw smartphone kort opladen is slecht voor levensduur van je batterij.
Nog een fabeltje: Je moet je smartphone alleen opladen wanneer deze helemaal leeg is.

Niet doen! Maar waarom niet?

De lithium-ion in de batterij heeft zijn eigen ‘spanningsniveau’. Door jouw batterij meer op te laden dan nodig is (bijvoorbeeld door hem te lang aan de oplader te laten hangen), wordt dit niveau van ‘spanning’ hoger. Dat kan er uiteindelijk voor zorgen dat de levensduur van de batterij korter wordt.

Wat ons naar de volgende stap brengt:

Is jouw smartphone helemaal opgeladen, haal de stekker dan uit het stopcontact

Stress is slecht voor mensen. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor smartphones. Te veel spanning door jouw smartphone te lang op te laden, is dan ook niet goed. Je smartphone van de stroom afhalen, is net zoals relaxen naar een vermoeiende work-out. Hoe zou jij het vinden om non-stop te moeten sporten?

Laad niet op tot 100%

Een li-on batterij (die in je smartphone) hoeft niet helemaal opgeladen te zijn. Het is zelfs niet gewenst om dat te doen. Een hoog voltage zorgt ervoor dat er te veel spanning op de batterij komt te staan en dat deze daardoor op ten duur minder goed gaat werken.

Laad jouw smartphone op wanneer je maar kan

De batterij van jouw smartphone blijft iets blijer wanneer je deze af en toe oplaadt en niet alleen wanneer deze leeg is. Volgens de Battery University (ja hij bestaat echt) is het het beste om je smartphone op te laden wanneer deze 10% van zijn power verliest. Al is het natuurlijk niet mogelijk om daar constant op te letten. Laad je smartphone dus op wanneer het nodig is en niet wanneer hij helemaal leeg is.

Wordt jouw iPhone warm tijdens het opladen? Dit moet je doen

Dit geldt in het bijzonder voor de iPhone. Als jouw iPhone warm wordt tijdens het opladen, dan adviseert Apple om het hoesje te verwijderen. Als je jouw iPhone in de hete zon oplaadt, dek deze dan goed af. Op deze manier verleng je de levensduur van de batterij.

Laad jouw smartphone niet goed op?

Kan jouw smartphone helemaal niet zonder oplader? Of is jouw batterij binnen een paar minuten al leeg? Kom dan langs bij Fixers! Wij kijken wat het probleem met jouw batterij is en zorgen ervoor dat dit verholpen wordt. Voor kun je uitstekend bij ons terecht. Heb je een andere smartphone? Of is Almere niet in de buurt? Geen probleem. Je vindt ons in Den Bosch, Tilburg, Nijmegen en Utrecht. Wat voor smartphone je ook hebt, Fixers zorgt ervoor dat jouw batterij weer oplaadt!

Meld hier je reparatie aan

Wat zeggen anderen over ons

  zeer goed

Gebaseerd op 1101 reviews op trustpilot
Leo Kerkhoff
20 januari 2021
Uitstekende service

Uitstekende service! Mijn MacBook Pro kreeg een nieuw toetsenbord - service van Apple - en dat was snel gebeurd. Afspraak maken, snel langsbrengen (zelfde middag nog!) en 7 dagen later gemaakt. Vriendelijke Joey, geduldig en deskundig. Dank voor deze goede ervaring!

Milou Teeuwen
20 januari 2021
Fijn bedrijf

Ik kon meteen terecht op een zaterdag. Op woensdag was het meteen gerepareerd. Jongen gasten aan het werk, fijne sfeer!

R D
20 januari 2021
I werd geholpen door meneer Serkan

Ik werd geholpen door meneer Serkan, hij gaf duidelijk aan waar het probleem zat en heeft me duidelijk uitgelegd wat ze gedaan hebben. Ook mocht ik in de winkel mijn toestel uitproberen om te kijken of er nog enige fouten in zaten. Meneer was erg vriendelijk.

Het grootste Apple Authorised Service Provider netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze repair stores. Bij ons krijg je eerlijk en vrijblijvend advies, met altijd een lekkere kop koffie.

Zoek een Repair Store bij jou in de buurt
servicepointmap