0880040900

Levensduur smartphone verlengen

Meld je reparatie aan

Kies je merk

Staat je merk er niet tussen? Geen paniek. In veel gevallen kunnen we hem wel komen repareren.

Onder ideale omstandigheden is je smartphone levensduur vaak jaren langer dan je voor mogelijk houdt. Maar in de echte wereld is de gemiddelde levensduur van smartphones helaas vaak een stuk korter… Dat ligt in de meeste gevallen niet aan je telefoon zelf, maar komt door externe oorzaken, zoals je telefoon laten vallen, kapotte software, een batterij die niet meer goed is en onoverkomelijke updates van je Operating System. Het goede nieuws is echter dat je nog steeds genoeg kunt doen om de levensduur van je smartphone te verlengen! Hieronder geven we je graag een praktische tips. Wil je ook eenvoudig de levensduur van je smartphone verlengen? Fixers onderzoekt graag gratis de mogelijkheden voor je. En eventueel benodigde reparaties kunnen we vaak al binnen 30 minuten uitvoeren in 1 van onze repair stores!

Gemiddelde levensduur smartphone

Wat is de gemiddelde levensduur van een smartphone? Volgens de meest recente onderzoeken is de gemiddelde smartphone levensduur anno nu nog maar 15 maanden. Maar liefst 1 op de 3 toestellen gaat kapot, waarbij met name valschade, stootschade en waterschade grote boosdoeners zijn. Ook raakt maar liefst 1 op de 7 toestellen kwijt. De gemiddelde levensduur van je smartphone hangt dus in belangrijke mate af van hoe je met je mobiele telefoon omgaat. Maar hoe zuinig je ook op je smartphone bent, toch zijn er ook verschillende andere factoren van invloed op de levensduur. Zo is bijvoorbeeld ook een smartphone batterij die te veel van z’n capaciteit heeft verloren vaak een beperkende factor voor de gemiddelde smartphone levensduur.

Hoe lang gaat een smartphone batterij mee?

Hoe lang een gemiddelde smartphone batterij mee gaat, wordt voor een groot deel bepaald door hoe vaak deze opgeladen en weer leeg getrokken wordt. Hoe vaker je dat doet, hoe sneller de accu capaciteit verliest en vervolgens steeds sneller leeg raakt. Oudere smartphones hadden vaak een verwisselbare accu, zodat dit probleem gemakkelijk op te lossen was. Tegenwoordig hebben steeds meer mobiele telefoons echter geen gemakkelijk verwisselbare accu meer, maar een accu die vastzit op het moederboard, wat voor veel mensen een reden is om meteen de hele smartphone te vervangen. Daarom heeft de levensduur van de accu nu meer invloed op de gemiddelde levensduur van een mobiele telefoon dan voorheen. Gelukkig zijn er nog steeds manieren waarop de levensduur van je accu kunt verbeteren. Laad je smartphone bijvoorbeeld liefst op met een officiële lader, en laad ‘m liever wat vaker kort op dan af en toe lang. Is je smartphone batterij echt versleten, maar is er verder niks mis met je telefoon en twijfel je om je batterij nog te vervangen? Laat je dan gratis adviseren in 1 van de Fixers winkels!

Tips om de levensduur van je smartphone te verlengen

De simpelste manier om de levensduur van je smartphone te verlengen (naast correct opladen en indien mogelijk vervangen van de accu) is al vanaf het allereerste begin dezelfde: een goed hoesje kopen. En met ‘goed’ bedoelen we dan uiteraard niet per sé een mooi kleurtje of een leuk printje, maar een hoesje dat schokbestendig en krasbestendig is. Hiermee kun je de kans op valschade en stootschade meteen al enorm beperken. Nog beter is een hoesje dat ook nog waterdicht is, waterschade is immers ook een veelvoorkomend probleem dat de gemiddelde levensduur van smartphones onnodig beperkt.

Levensduur mobiele telefoon verlengen bij Fixers

Nog steeds denken veel mensen ten onrechte dat een kapotte smartphone ook het einde van de smartphone is. Je smartphone laten repareren bij Fixers is echter veel goedkoper dan meteen een nieuwe smartphone kopen en je spaart er ook nog eens het milieu mee. In ieder geval kun je er zéker de levensduur van je smartphone mee verlengen!

Fixers


Fixers heeft jarenlange ervaring in het repareren van smartphones en tablets. Bij Fixers kun je er voor kiezen om, gebruik te maken van de of het toestel . Als je langs komt is je toestel binnen 30 minuten al weer gerepareerd! Bij de ophaalservice en zelf opsturen stuurt Fixers het toestel binnen 24 uur na ontvangst al weer terug.

*De prijs van de reparatie hangt af van het type reparatie / type device

Het grootste reparatienetwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze repair stores. Bij ons krijg je eerlijk en vrijblijvend advies, met altijd een lekkere kop koffie.

Wat zeggen anderen over ons

  Uitstekend

Gebaseerd op 1378 reviews op trustpilot
Ümit Özcan
27 oktober 2021
Geweldige service en oplossing

Super vriendelijk en behulpzaam personeel en goed geholpen op vestiging Amstelveen Stadshart door Kevin. Ik weet voortaan waar ik moet zijn!

Plus Koot
26 oktober 2021
Uitstekend te woord gestaan en geholpen,heldere uitleg en ook nog geassisteerd met het weer op de juiste manier opstarten van de telefoon en het terugzetten van de oude gegevens

Uitstekend te woord gestaan en duidelijke uitleg gekregen van het probleem .Bij het opstarten en opnieuw installeren van de oude gegevens op de nieuwe iPhone ook weer prima geholpen,prima medewerker.

John D
23 oktober 2021
Dikke 10 voor de service en vakmanschap

Zeer goed en vakkundig geholpen! Goede en vriendelijke service bij Fixers Rotterdam. Vooral een dikke pluim voor Carlo voor zijn inzet en moeite die hij genomen heeft om mijn Macbook weer aan het werk te krijgen.

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt
servicepointmap

Al onze blogs