0880040900

Levensduur smartphone verlengen

Meld je reparatie aan

“De levensduur van je smartphone”; je hoort het tegenwoordig steeds vaker voorbij komen, maar wat wordt ermee bedoeld en hoe krijg je dit voor elkaar? In deze blog zetten we alles voor je op een rijtje.

Wat wordt er bedoeld met het verlengen van de levensduur?

Wat we vrijwel altijd bij Fixers zien gebeuren is dat iemand iets aan zijn/haar smartphone laat repareren op het moment dat er iets defect is. Een LCD scherm of oplaadpoort vervangen is voor ons dagelijkse kost. Dit vervang je natuurlijk zodra dit nodig is, want je gaat geen onderdeel vervangen dat goed functioneert (duh). Maar wat we steeds vaker zien gebeuren is dat klanten de levensduur van zijn/haar smartphone willen verlengen. Dit kan verschillende redenen hebben.

Redenen om de levensduur van je smartphone te verlengen

De aanschafprijzen van smartphones stijgen bijna ieder jaar. Je hebt natuurlijk geen zin om iedere 1 à 2 jaar tussen de €800 - €1500 uit te geven aan een nieuwe smartphone (of het geld moet op je rug groeien). Hiernaast krijg je een BKR registratie wanneer je een toestel krediet i.c.m. een abonnement afsluit bij je provider. Hier zit niet iedereen op te wachten. Dit is exact de reden dat klanten de levensduur willen verlengen.

Hoe lang gaat een smartphone batterij mee?

De gemiddelde levensduur van een accu zelf is 2 jaar, maar dit is wel sterk afhankelijk van hoe intensief je je smartphone gebruikt. Vaak zie je dat een smartphone het na 2 jaar nog prima doet, maar dat alleen de batterij prestaties slechter zijn geworden. Met het vervangen van de accu kun je er vanuit gaan dat je smartphone er de komende jaren weer tegenaan kan. Waarom veel geld uitgeven als het ook anders kan?

Tips om de levensduur te verlengen

Je kunt de levensduur van je smartphone aanzienlijk verlengen. Houd er wel rekening mee dat de levensduur sterk afhankelijk is van de gebruiker.

  • Gebruik de juiste bescherming voor je smartphone. Denk hierbij aan een hoesje ter bescherming. Ik hoor je denken: “ik vind een hoesje niet fijn”. Dit is een kwestie van wennen. Als je een aantal dagen je smartphone met hoesje in gebruik hebt, weet je niet beter.
  • Gebruik een screenprotector. Dit beschermt het scherm van je smartphone heel goed tegen krassen! We hebben regelmatig klanten in onze Stores die voor een scherm vervanging langskomen, maar uiteindelijk blijkt dat slechts de screenprotector kapot is. Dat is dan geluk bij een ongeluk zegmaar...
  • Houd je telefoon schoon en fris. Verwijder bijvoorbeeld apps, foto’s, video’s en andere bestanden waar je geen gebruik van maakt. Dit belast je batterij namelijk onnodig.
  • Laat je smartphone niet onnodig lang opladen. Als deze vol is, verwijder deze dan uit de oplader. Hiernaast hoef je je smartphone niet altijd op te laden natuurlijk. Als deze 80% of hoger is, hoef je deze echt niet op te laden. Wij raden je aan om het percentage tussen de 20% - 80% te houden. Alles boven- of onder deze waarden slijt de batterij extra snel.
  • Nog een mooie tip voor wanneer het buiten warm is: leg je smartphone niet te lang in de zon; oververhitting kan schade veroorzaken aan je device.

Kom naar Fixers!

Wil jij ook de levensduur van je smartphone verlengen? Kom dan langs in één van onze Stores of stuur je smartphone kosteloos én verzekerd op naar ons. Het vervangen van je accu kan al vanaf €39,- (inclusief montage en BTW). Uiteraard bieden we Fixers uitstekende garantie voorwaarden.

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt

Fixers stores