0880040900

Levensduur verlengen van Macbook

Meld je reparatie aan

Hoe kun je de levensduur van je MacBook verlengen?

Het is op meerdere manieren mogelijk om de levensduur van je MacBook te verlengen. Bij veel laptops is de batterij het onderdeel dat het eerst problemen geeft. Hoe vaker je een laptop gebruikt, hoe minder lang de accu mee lijkt te gaan. Dit probleem wordt steeds erger, waarna je uiteindelijk continu je laptop op het netstroom aangesloten moet houden. Onderweg je laptop meenemen kan in feite niet meer. Deze problemen komen ook voor bij een Macbook. Zo kan bijvoorbeeld de batterij van je MacBook Air niet meer werken.

Aan slijtage is iedere batterij onderhevig en elke accu heeft zo zijn eigen houdbaarheidsdatum. Maar dat wil niet zeggen dat je niets kunt doen om de accu levensduur te verlengen. Hieronder vertellen we je welke stappen je kunt ondernemen en welke rol de batterij management functie hierin speelt. Mocht de batterij levensduur je problemen blijven geven, dan kun je altijd aankloppen bij Fixers voor een reparatie. Als je één van onze filialen bezoekt, onderzoeken wij het probleem en proberen we binnen een half uur het probleem te verhelpen.

MacBook batterij management functie

De accu is één van de gevoeligste onderdelen van iedere laptop, zo ook bij een MacBook. Hoe goed je er ook voor zorgt, een batterij is aan slijtage onderhevig en zal het na verloop van tijd minder goed gaan doen. Daar ontkom je niet aan. Toch kun je de levensduur van je MacBook verlengen, specifiek de batterij. Eén van de beste manieren om dit te doen is aan de hand van de batterij management functie van je laptop. Deze functie maakt het mogelijk om je batterij op een zo optimaal mogelijke manier op te laden. Hoe gestroomlijnder je dit proces uitvoert, hoe langer de batterij zal meegaan. De algehele levensduur van je MacBook verlengen kan op deze manier.

Hoe werkt de batterij functie van de MacBook?

Bij MacBook Pro’s vanaf 2016 en MacBook Air’s vanaf 2018 is de batterij functie toegevoegd. Het voornaamste doel van deze functie is om je accu in een zo goed mogelijke conditie te houden. Binnen iedere batterij vindt een chemisch verouderingsproces plaats tijdens iedere keer dat de accu wordt opgeladen. De batterij functie tracht dit proces tegen te gaan door zo optimaal mogelijk gebruik te maken van je accu.

Beheer je batterij functie voor de MacBook

De MacBook batterij functie houdt rekening met alle facetten die van invloed zijn op de mate van slijtage. Hierbij kun je denken aan het oplaadpatroon, maar ook de gegevens omtrent de temperatuur van je laptop. Aan de hand van deze gegevens analyseert de batterij functie wat het ideale laadniveau is. De batterij past zich aan op jouw verbruik, wat de levensduur significant zal verlengen. Wil je zelf het batterijbeheer aanpassen, dan ga je eerst naar Systeemvoorkeuren en vervolgens klik je op Batterij. Aan de linkerzijde selecteer je wederom Batterij en hierna klik je op Batterijconditie. Hier kun je selecteren of je Batterijconditiebeheer aan of uit zet.

De maximale batterijcapaciteit van je MacBook checken

Hoe lang gaat de batterij van een MacBook (Pro) mee? Je kunt de maximale capaciteit van de batterij zelf bekijken, mits je een MacBook met Apple Silicon bezit. Hiervoor ga je eerst naar Systeemvoorkeuren en selecteer je Batterij. Vervolgens kies je links nogmaals voor Batterij en klik je vervolgens op Batterijconditie. Hier kun je de maximale capaciteit aflezen. Deze capaciteit wordt weergegeven als een percentage. Is de capaciteit 100%, dan houdt dit in dat de capaciteit nog exact hetzelfde is als toen je laptop nieuw was. Hoe lager dit cijfer is, hoe lager de capaciteit is geworden sinds je deze laptop bent gaan gebruiken.

Voor- en nadelen van de batterij functie

Hieronder zetten we enkele van de voordelen van de batterij management functie voor je op een rij:

  • Langer plezier van je MacBook batterij
  • Minder frequent opladen
  • Geen kosten voor vervanging of reparatie
  • Handig voor mensen die hun laptop vaak aangesloten gebruiken

Ook zijn er enkele nadelen aan deze functie:

  • Minder geschikt voor gebruikers die vaak onderweg zijn
  • Vaker opladen als de laptop niet aan netstroom zit
  • Niet aanwezig op oudere modellen

Geoptimaliseerd opladen op een MacBook

Hierboven heb je kunnen lezen hoe je aan de hand van de batterij management functie de levensduur van je MacBook accu kunt verlengen. Helaas kunnen er ook andere defecten aan je accu optreden. In dat geval schakel je onze hulp in. Je kunt je defecte MacBook naar ons opsturen of een bezoek brengen aan één van onze filialen. Wij onderzoeken wat er aan de hand is, waarna we vaak dezelfde dag nog de reparatie voor je uitvoeren.

Het is mogelijk dat je MacBook een nieuwe batterij nodig heeft. Een MacBook Air batterij kopen of een MacBook Pro batterij kopen kan via onze webshop. Deze accu’s kun je zelf plaatsen, maar je mag natuurlijk ook onze hulp hiervoor inschakelen.

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt

Fixers stores