0880040900

MacBook laadt niet op

Meld je reparatie aan

Je Macbook laadt niet op, zelfs wanneer de laptop verbonden is met je oplader. Dit is een groot probleem, want zonder stroom zal het apparaat op een gegeven moment uitvallen. In sommige gevallen ontvang je een melding, maar het kan ook gebeuren dat je geen melding krijgt. Wat doe je dan? Je MacBook Pro batterij laadt niet op of je MacBook Air laadt niet op: het kan alle varianten overkomen. Je MacBook laadt niet op omdat er iets mis is. Vaak kun je zelf het probleem oplossen en kun je jezelf dus kosten besparen. Hieronder geven we je een aantal tips. Kom je er niet uit, dan kun je natuurlijk altijd bij ons terecht.

Mijn MacBook laadt niet op: wat is de oorzaak?

Er zijn diverse oorzaken mogelijk als het gaat om oplaadproblemen. Elke oorzaak vereist zijn eigen aanpak. Ten eerste kan het zijn dat de functie Geoptimaliseerd Opladen voor problemen zorgt. Dankzij deze functie past het opladen zich aan op jouw gebruik. Dit voorkomt dat je laptop onnodig oplaadt en het verlengt daarnaast de levensduur van je accu. Omdat de accu zich aan moet passen op jouw gebruik, kan het gebeuren dat het opladen tijdelijk gestopt wordt. Dit hoort vanzelf over te gaan, maar dat is niet altijd het geval. Mocht dit voor problemen zorgen, dan kun je de Geoptimaliseerd Opladen functie uitzetten door naar Systeemvoorkeuren te gaan. Vervolgens klik je op Batterij en nogmaals op Batterij aan de linkerzijde. Hierna kun je Geoptimaliseerd Opladen uitzetten.

Mijn MacBook batterij laadt niet op door een kapotte adapter

Daarnaast kan het probleem zitten in de stroomadapter. Als je bijvoorbeeld de adapter van een ander apparaat van Apple gebruikt, dan kan je MacBook sneller leeg gaan dan dat je laptop opgeladen wordt. Zolang je adapter over voldoende wattage beschikt, moet opladen geen probleem zijn. Let ook op dat je officiële Apple adapters gebruikt, want deze leveren het beste resultaat. Check daarnaast voor de zekerheid of het probleem niet te maken heeft met je stopcontact. Is dit niet het geval, dan is er sprake van een defect in je adapter. Je zult in dat geval een nieuwe adapter moeten kopen. Tot slot kan oververhitting voorkomen bij adapters. Zorg voor voldoende ventilatie en laat je adapter even afkoelen als deze te warm is geworden. Hierna moet je adapter het weer doen.

MacBook laadt niet op, wel groen lampje

Wanneer het lampje van je MacBook groen is, is dit een indicator dat de accu vol is. Toch is het mogelijk dat dit lampje brandt terwijl je accu leeg is. Je MacBook laadt niet op, maar er is wel verbinding met de adapter. De fout zit hem dus niet hierin. Wat is dan wel het probleem? Check ten eerste of er geen sprake is van een los batterij contact. Daarnaast kan dit een indicator zijn van een beschadigd laadcircuit. In dat geval is er weinig wat je kunt doen.

Je MacBook laadt niet op? Laat je helpen door ons

Er zijn nog meerdere stappen die je kunt ondernemen om het probleem te verhelpen. Zo kan er bijvoorbeeld stof aanwezig zijn in de aansluiting, maar het kan ook zijn dat je nog niet over de laatste updates beschikt en dat dit problemen veroorzaakt. Als je geen melding hebt gekregen dat batterijvervanging nodig is en het uit- en aanzetten van je MacBook geen aanzienlijk herstel teweeg heeft gebracht, kun je bij ons terecht. Onze Fixers experts helpen je graag als bovenstaande tips niet werken. Je kunt hen bereiken via de Fixers configurator. Wij helpen je graag uit de brand.

Het mooie aan onze website is dat je bij ons terecht kunt voor problemen met allerlei varianten van de MacBook. Je MacBook Pro 2018 laadt niet op? Je MacBook Air laadt niet meer op? Voor al deze problemen kun je bij Fixers terecht. Wij helpen je voor een goede prijs. Bovendien zijn wij een door Apple geautoriseerde Service Provider. Onze medewerkers zijn allen door Apple gecertificeerd en weten dan ook als geen ander hoe we jouw MacBook oplaadproblemen kunnen verhelpen. Over het algemeen kunnen we je problemen al binnen een dag verhelpen. Je zit dus nooit lang zonder MacBook.

Tot slot willen we je als tip meegeven om te checken of je MacBook tot een reparatieprogramma behoort. Bij sommige varianten van deze laptop is er sprake van een probleem met de adapter of de ingang hiervoor. In dat geval repareert Apple jouw laptop gratis. Je kunt je MacBook naar ons opsturen, waarna wij ervoor zorgen dat je laptop bij Apple terecht komt en gratis gerepareerd wordt.

Wat zeggen anderen over ons

  Uitstekend

Gebaseerd op 1408 reviews op trustpilot
Lex Abas
18 januari 2022
Uitstekende service

Goed en snel geholpen

Ben Stams
17 januari 2022
Schakelen van Fixers op terugroep actie vanuit Apple

Mijn iPhone 12 pro gebracht omdat er een terugroep actie vanuit Apple op van kracht was, na diagnose toestel daar achter gelaten en 3 uurtjes later voorzien van nieuw scherm e.d. weer opgehaald. Uitermate klantvriendelijke en prettig geholpen.

Thomas Stijntjes
12 januari 2022
Super service en advies!

Erg snel, ontzettend behulpzaam en vriendelijk geholpen. Zelfs met advies voor een hobby reparatie van een oude iMac.

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt
servicepointmap

Al onze blogs