0880040900

MacBook RAM Vervangen

Meld je reparatie aan

Het kan lonen om je MacBook RAM te vervangen. Extra RAM voor je MacBook (Pro of niet) zorgt ervoor dat je over meer werkgeheugen beschikt. Werkgeheugen draagt eraan bij dat je voor langere tijd snel kunt werken op je laptop. Dit geheugen kan op een gegeven moment vol raken. Hierdoor moet de processor gaan beslissen wat in het werkgeheugen blijft en wat niet. Dit zal ertoe leiden dat je trager kunt werken. Als je veel taken doet die ingrijpend zijn voor het werkgeheugen van je MacBook, kan MacBook RAM vervangen een interessante optie zijn. Dit klinkt ingewikkeld, maar het is een taak die je zelf kunt uitvoeren. Hoe je dit doet, vertellen we je hieronder.

Voorbereidingen op je MacBook RAM vervangen

Extra RAM voor je MacBook is een aanrader als je veel intensieve taken dagelijks uitvoert op je laptop. Ook extra RAM geheugen voor je MacBook Pro is een aanrader. Zelfs deze uitgebreidere variant kan soms verlegen zitten om voldoende werkgeheugen. Maar hoe pak je dit aan? Ten eerste is het aan te raden dat je vaststelt welk model je MacBook precies is. Als je bijvoorbeeld het geheugen van je MacBook Pro wilt uitbreiden, is het belangrijk dat je geheugen installeert dat compatibel is met het model dat je bezit. Anders kan dit voor problemen gaan zorgen.

Ten tweede is het een goed idee om de accu van je laptop zo leeg mogelijk te maken. Zorg ervoor dat je MacBook minstens 10 minuten uit heeft gestaan. Zo geef je de laptop de tijd om af te koelen. Pak alvast je schroevendraaier erbij, want hieronder vertellen we je hoe je jouw MacBook RAM kunt vervangen. Zo geef je jouw MacBook Pro een geheugen upgrade.

Hoe kun je extra geheugen voor je MacBook Pro inpassen?

Om te voorkomen dat je laptop weg kan glijden van je tafel of bureau, leg je het apparaat op een handdoek. Hoe stroever, hoe beter. Koppel alle kabels los die eventueel nog aan de laptop zitten. Leg de onderzijde naar boven toe en maak de schroeven los. Nu kun je de behuizing van de laptop af tillen. Raak hierna een metalen oppervlak aan om jezelf te ontladen. Nu kun je het reeds aanwezige geheugen in je MacBook verwijderen. Aan de zijkant van de sleuf zitten twee hendels. Door deze hendels naar de zijkant te duwen zal het oude geheugen omhoog komen. Aan de hand van de inkepingen aan de zijkant haal je het geheugen uit de sleuf. Hetzelfde doe je voor de andere geheugenmodule.

Nu kun je het nieuwe geheugen in je laptop plaatsen. Zorg voor een exacte uitlijning als je de module gaat plaatsen. Vervolgens plaats je de geheugenmodule gekanteld in de sleuf en plaats je deze er langzaam in. Zit de module geplaatst, dan druk je het geheugen ferm maar niet overdreven krachtig aan. Hierop volgend hoor je een klikkend geluid. In dat geval zit het geheugen goed vast. Herhaal dit voor het andere geheugen. Maak de module weer vast en schroef hierna de onderzijde vast op je laptop. Werken bovenstaande stappen niet of vind je het eng om dit zelf te doen? Neem dan contact op met onze Fixers experts via de Fixers configurator.

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt

Fixers stores