0880040900

MacBook toetsenbord werkt niet meer?

Meld je reparatie aan


Het toetsenbord van je MacBook werkt niet en lijkt nergens meer op te reageren. Soms kun je het zelf nog repareren, andere keren heb je onze hulp nodig om je MacBook weer zo goed als nieuw te maken. Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor bijvoorbeeld MacBook 2018 keyboard issues. In sommige gevallen kan vuil onder de toetsen de oorzaak zijn, andere keren is er wat ergers aan de hand. Gelukkig kun je in dat geval altijd bij Fixers terecht. Via onze site kun je de reparatie aan je MacBook eenvoudig aanmelden, waarna onze door Apple gecertificeerde reparateurs voor je aan de slag gaan.

Het toetsenbord van mijn MacBook werkt niet: wat kan ik doen?

Het toetsenbord van je MacBook werkt niet meer naar behoren. In sommige gevallen is een reparatie niet nodig. Je kunt zelf een aantal stappen ondernemen om te kijken of je het probleem kunt verhelpen. Zo bespaar je jezelf reparatiekosten. Stel dat er maar een aantal toetsen niet werkt, en dat de rest van de toetsen het nog wel doet. In dat geval is het mogelijk dat je per ongeluk muistoetsen hebt aangezet. Deze functie zorgt ervoor dat je de muisaanwijzer kunt aansturen aan de hand van het numerieke toetsenblok op je toetsenbord. Deze functie kun je eenvoudig uitschakelen. Ga naar Systeemvoorkeuren via het Apple icoon. Vervolgens ga je naar Toegankelijkheid en klik je op Muis en Trackpad. Deselecteer ‘Activeer muistoetsen’ en check vervolgens of de toetsen het weer doen.

Het toetsenbord van je MacBook (Pro) werkt niet nadat je dit geprobeerd hebt? In dat geval kun je nog proberen om je toetsenbord grondig schoon te maken. Vuil kan ook de boosdoener zijn. Sommige toetsen van je MacBook werken niet als er vuil onder zit. Bij oudere modellen kun je het vuil verwijderen door de getroffen toetsen los te halen. Dit is dus een optie wanneer bepaalde toetsen niet werken, niet wanneer het gehele toetsenbord niet werkt. Vroeger kon je individuele toetsen los maken om het vuil weg te halen, maar dit is bij nieuwere modellen geen optie meer. Het toetsenbord van je Mac werkt niet meer als je één toets los wrikt, want dit ontwricht alle toetsen en leidt tot schade.

Alsnog is het mogelijk om je toetsenbord schoon te maken. Houd een afstand van 1 cm aan en spuit perslucht onder de getroffen toets. Met wat geluk krijg je het vuil nog los. Krijg je het vuil niet weg, dan zal de gehele behuizing vervangen moeten worden. Je kunt dergelijke problemen voorkomen door je toetsenbord regelmatig te reinigen. Voorkomen is beter (en minder duur) dan genezen.

Andere oorzaken van een MacBook toetsenbord dat niet werkt

Als je MacBook recent een ongelukje heeft gehad, kan er fysieke schade ontstaan zijn die voor problemen zorgt. Daarnaast kan een opgezwollen batterij ervoor zorgen dat bepaalde toetsen niet meer werken. Tevens kan het helpen om na te gaan of je problemen zijn ontstaan na het installeren van specifieke software. Mocht je een tijdelijke oplossing zoeken, dan kun je een extern toetsenbord aansluiten op je laptop. Zo kun je alsnog verder werken.

Mijn MacBook toetsenbord werkt helemaal niet meer: is een reparatie nodig?

Het toetsenbord van je MacBook werkt niet zomaar niet meer. Je hebt hierboven al kunnen lezen dat vuil een oorzaak kan zijn. Je hebt al onze tips geprobeerd, maar niets werkt. De problemen kunnen ook te maken hebben met het feit dat het model dat je gebruikt voorzien is van een vlindertoetsenbord. Dit type toetsenbord staat erom bekend dat het sneller te maken krijgt met toetsen die niet meer werken. Het is niet voor niets dat de toetsenborden van moderne MacBooks gebruik maken van een schaarmechanisme in plaats van een vlindertoetsenbord.

De problemen liepen zelfs zo uit de hand dat Apple een reparatieprogramma heeft opgezet. Dankzij dit programma kun je jouw toetsenbord kosteloos laten repareren. Check wel goed vooraf of jouw Macbook hiervoor in aanmerking komt. De eerste MacBook variant die gebruik maakte van een vlindertoetsenbord is de MacBook Retina 12 inch uit begin 2015. De laatste variant die voorzien is van dit type toetsenbord is de MacBook Pro 15 inch uit 2019. De MacBook Pro 16 inch uit 2019 maakt gebruik van het schaarmechanisme. Dit geldt ook voor de modellen die hierop volgen. De andere modellen uit de periode 2015 tot 2019 beschikken wel over een vlindertoetsenbord. Komt jouw MacBook in aanmerking voor het reparatieprogramma, dan kun je jouw laptop naar ons opsturen. Wij zorgen ervoor dat je laptop bij Apple terecht komt en dat het apparaat gratis voorzien wordt van een nieuw toetsenbord. Je kunt altijd bij ons terecht om je toetsenbord van Apple te repareren. Onze Fixers experts helpen je graag!

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt

Fixers stores