0880040900

MacBook Trackpad werkt niet

Meld je reparatie aan

Je MacBook trackpad werkt ineens niet meer. Een trackpad, ook wel bekend als een touchpad of het aanraakvlak van je laptop, kun je zien als de muis van een laptop. Net als bij een muis stuur je aan de hand van je MacBook trackpad je laptop aan. Het is dus een belangrijk onderdeel waar je niet zonder kunt. Helaas kan het gebeuren dat je trackpad niet meer werkt. De ervaring leert ons dat een touchpad één van de meest kwetsbare onderdelen van een laptop is. Of je trackpad nu helemaal niet meer werkt of traag reageert, je wilt dat dit probleem opgelost wordt. Kun je dit probleem zelf oplossen?

Mijn MacBook trackpad werkt niet soepel genoeg

Verschillende oorzaken kunnen ten grondslag liggen aan een slecht werkend trackpad. Soms is een reparatie nodig, maar vaak is het een kwestie van updaten of correct instellen. Je touchpad reageert niet goed als het trackpad te snel voor je is ingesteld. Dit is vooral een probleem voor nieuwe gebruikers die een normale muis gewend zijn. Een touchpad is even wennen. Gelukkig is het mogelijk om het trackpad aan te passen aan jouw tempo. Klik op het Apple icoon linksboven. Vanuit Systeemvoorkeuren ga je naar Toegankelijkheid, waarna je op zoek gaat naar Muis & Trackpad. Vervolgens stel je Double-click speed (Dubbelklik snelheid) in op het tempo dat het beste bij je past.

Een ander probleem dat wel eens voorkomt is dat je per ongeluk je trackpad hebt uitgeschakeld. Je kunt je touchpad weer inschakelen door een muis aan te sluiten. Vervolgens ga je naar Systeemvoorkeuren, waarna je op Toegankelijkheid klikt en vervolgens Muis & Trackpad opzoekt. Hier kun je de trackpad weer aanzetten. In dit menu kun je ook de snelheid van de muiswijzer aanpassen, mocht dit een probleem zijn dat je ondervindt. Pas de Volgsnelheid aan totdat je het niveau vindt dat het beste bij je past. Van sloom tot zeer snel, het kan allemaal. Check tot slot of je niet per ongeluk met een armband het touchpad raakt. Deze oppervlakken zijn gevoelig en kunnen niet goed omgaan met meerdere soorten input. Hierdoor kan je cursor alle kanten op gaan.

Waarom werkt mijn trackpad niet meer?

Soms doet je touchpad niet wat je wilt. Dit is vervelend, maar vaak kun je dit zelf fixen door de instellingen aan te passen. Maar wat doe je als je trackpad helemaal niet meer werkt? Je checkt ten eerste wat je zelf kunt doen. Soms kan het probleem te maken hebben met een update die nog geïnstalleerd moet worden. Via de App Store vind je alle updates die je nodig hebt. Zo weet je zeker dat dit niet het probleem is. Daarnaast kan het gebeuren dat je accu te leeg is om het touchpad te gebruiken. Dit komt niet vaak voor, maar het kan voor komen.

Heb je al ons advies geprobeerd en werkt je trackpad nog steeds niet? Dan kan de hardware zelf het probleem zijn. Gelukkig helpen onze Fixers experts je graag. Je kunt contact met hen opnemen via de Fixers configurator.

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt

Fixers stores