0880040900

MacBook WiFi werkt niet

Meld je reparatie aan

Je MacBook WIFI werkt niet meer. Het kan zijn dat je de computer opstartte en dat je toen geen verbinding meer kon maken met het internet, maar het kan ook zijn dat je ergens mee bezig was en dat je toen geen WIFI meer op je MacBook had. WIFI problemen op je MacBook kun je over het algemeen zelf verhelpen. Vaak is de oorzaak simpel te verhelpen. Hieronder zetten we een aantal tips voor je op een rij. Kom je er echt niet uit, dan helpen de experts van Fixers je natuurlijk graag.

WIFI problemen op je MacBook: wat kunnen de oorzaken zijn?

Je MacBook verbindt niet met WIFI en je hebt geen idee hoe het komt. Controleer ten eerste of er geen storing is bij je provider. Soms ligt de oorzaak niet bij je laptop. Check daarnaast of de WIFI wel aanstaat op je apparaat. Zie je het bekende WIFI icoontje niet staan, dan moet je de WIFI nog inschakelen. Een ander probleem dat zich kan voordoen is dat er een verbinding is gelegd met het verkeerde netwerk. Sporadisch wil een laptop nog wel eens verbinding maken met een nabij gelegen netwerk, bijvoorbeeld van je buren. Handmatig verbinding maken met je eigen netwerk zal het probleem oplossen.

WIFI routers hebben een beperkt bereik. Het is mogelijk dat je in bepaalde vertrekken van je woning slechter of zelfs helemaal geen internet hebt. Je laptop zal het netwerk dan niet kunnen vinden. Je hebt in dat geval twee opties. Of je verplaatst jezelf met je MacBook naar een plek dichter bij de router, of je plaatst je router dichter in de buurt. Daarnaast kan er sprake zijn van een storing in de router. Soms lost dit probleem uit zichzelf op en dien je geduld te hebben. Andere keren kan het helpen om de router uit en aan te zetten.

Ik heb wel WIFI maar geen internet op mijn MacBook

Je MacBook WIFI werkt nog steeds niet? Het is mogelijk dat je wel verbonden bent met je WIFI netwerk maar dat je geen internet hebt. Ten eerste kan er simpelweg sprake zijn van een storing bij je provider. Je maakt wel verbinding maar je hebt alsnog geen internet. Daarnaast kan je laptop problemen hebben gedetecteerd. Je MacBook analyseert automatisch je internetverbinding. Als uit deze analyse blijkt dat je verbinding onbetrouwbaar is, kun je alsnog het internet niet op. Zo kan het zijn dat je met een onbeveiligd netwerk bent verbonden. Het aanpassen van de router, zodat deze de beveiligingsmethode WPA2 – persoonlijk (AES) gebruikt, kan de oplossing zijn. Je kunt ook verdere diagnostische tests laten uitvoeren om het probleem te ontdekken. Tot slot kun je de WIFI verbinding laten bewaken om problemen te ontdekken.

Mijn MacBook WIFI werkt niet en ik kan het niet oplossen

Heb je al onze bovenstaande tips geprobeerd, maar is het nog steeds niet gelukt om een verbinding te maken met je WIFI? In dat geval zal er iets anders aan de hand zijn. Gelukkig kun je altijd contact opnemen met onze Fixers experts via de Fixers configurator. Wij helpen je om je MacBook weer naar behoren te laten werken.

Wat zeggen anderen over ons

  zeer goed

Gebaseerd op 1369 reviews op trustpilot
Ad Ossenblok
21 september 2021
Een prima service bij de het vervangen…

Een prima service bij de het vervangen van de batterij van mijn iphone 7 jongens/meisjes bedankt voor de prima service en als ik stukken heb kom ik zeker bij jullie terug

Michel Dashorst
17 september 2021
Fixer Nieuw Vennep

Afgelopen maandag 13-9 mijn iphone gebracht. Deze was door mij niet meer te activeren. Meteen geholpen en na 20 minuten weer kunnen opstarten. Lieten me niet gaan voor alles weer werkte. Super service, complimenten!

ape
9 september 2021
Fixers Amstelveen

Afgelopen week een desktop van Lenovo afgegeven voor reparatie bij fixers in Amstelveen, waar wij tot volle tevredenheid zijn geholpen. pc is daarna doorgestuurd naar Nieuw-Vennep en daar constateerde men dat de aan/uit-knop defect was. de oorspronkelijke aan-uit/knop was echter niet meer verkrijgbaar. na telefonisch overleg tot het besluit gekomen om een andere aan-uit/knop te installeren. naar volle tevredenheid werkt de desktop nu weer. ik kan iedereen fixers aanbevelen. zij zijn altijd bereid om je te helpen en mee te denken voor een passende oplossing.

Het grootste Apple Authorised Service Provider netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze repair stores. Bij ons krijg je eerlijk en vrijblijvend advies, met altijd een lekkere kop koffie.

Zoek een Repair Store bij jou in de buurt
servicepointmap

Al onze blogs