0880040900

Samsung tablet start niet op? Volg deze 5 stappen!

Meld je reparatie aan

Hoe vaak je ook probeert, je Samsung tablet gaat niet meer aan. Het kan zomaar gebeuren dat je Samsung ineens niet meer aan wil, maar dat betekent gelukkig niet dat je tablet kapot is. Aan de hand van de 5 onderstaande stappen helpen we je graag om dit op te lossen. Gaat je Samsung tablet hiermee nog steeds niet aan? Fixers onderzoekt ‘m gratis voor je. En eventueel benodigde reparaties kunnen we vaak al binnen 30 minuten uitvoeren in 1 van onze repair stores!

Accu leeg: Probeer je Samsung Tablet op te laden

Probeer eerst je Samsung Tablet op te laden: mogelijk is gewoon je accu leeg. Laad je Samsung minstens voor de helft op als dit het geval is. Laadt je Samsung Tablet niet op en geeft deze geen enkele reactie na het herhaaldelijk aansluiten van de oplader? Ga dan verder met de onderstaande stappen.

Controleer of je oplader nog werkt

Je Samsung Tablet laadt niet op (en start vervolgens ook niet meer op) als je oplader kapot is. Het is mogelijk dat alles correct is aangesloten, maar dat je Samsung toch niet van stroom wordt voorzien. Controleer dan eerst of je oplader nog werkt en vervang deze indien nodig door een nieuwe, bij voorkeur een originele Samsung oplader. Je kunt ook voor de zekerheid nog even een ander stopcontact en een (correcte!) Samsung oplader van iemand anders proberen.

Herstart je Samsung Tablet

Als je Samsung tablet niet opstart kun je (behalve bij waterschade, zie onder) ook altijd nog een herstart proberen. Bij recente Samsung modellen voer je als volgt een herstart uit:

  1. Schakel je Samsung uit.
  2. Houd dan de 'Volume Omlaag' knop ingedrukt en druk vervolgens kort op de AAN/UIT toets.
  3. Wacht even tot de drie Android-afbeeldingen op het scherm verschijnen en laat vervolgens de 'Volume Omlaag' knop los.

Heb je waterschade aan je Samsung Tablet? Dan is de kans groot dat er ergens in je Samsung kortsluiting is ontstaan. Je kunt dan beter niet meer proberen je Samsung aan te zetten, want hiermee maak je het probleem mogelijk alleen nog maar groter. Het goede nieuws is echter dat waterschade aan een Samsung vaak goed te repareren is. Loop hiervoor even binnen bij je dichtstbijzijnde Fixers vestiging, zij helpen je graag!

Zet je Samsung Tablet terug naar fabrieksinstellingen

Gaat je Samsung Tablet na herstarten wel aan, maar ervaar je nog steeds haperingen? Dan kun je als laatste redmiddel ook nog proberen terug te gaan naar fabrieksinstellingen. Om terug te gaan naar fabrieksinstellingen ga je naar: Instellingen > Algemeen beheer > RESETTEN > Fabrieksgegevens resetten.

Batterij defect? Kom langs bij Fixers!

Je Samsung Tablet laadt ook niet op (én start niet op) als je batterij defect is of z’n beste tijd gehad heeft. Hoe lang een gemiddelde Samsung Tablet batterij mee gaat, wordt voor een groot deel bepaald door hoe vaak deze opgeladen en weer leeggetrokken wordt. Hoe vaker je dat doet, hoe sneller de accu capaciteit verliest en steeds sneller leegraakt. Gelukkig zijn er ook manieren waarop de levensduur van je accu kunt verbeteren. Laad je Samsung bijvoorbeeld liefst op met een officiële lader, en laad ‘m liever wat vaker kort op dan af en toe lang. Is je batterij echt versleten, maar is er verder niks mis met je Samsung Tablet en twijfel je om je batterij nog te vervangen? Laat je dan gratis adviseren in 1 van de Fixers winkels!

Fixers

Fixers heeft jarenlange ervaring in het repareren van smartphones en tablets. Bij Fixers heb je de keuzevrijheid om langs te komen, gebruik te maken van de ophaalservice of om je device op te sturen. Als je langs komt is je toestel binnen 30 minuten al weer gerepareerd! Bij de ophaalservice en zelf opsturen stuurt Fixers het toestel binnen 24 uur na ontvangst al weer terug.

*De prijs van de reparatie hangt af van het type reparatie / type device

Het grootste reparatienetwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze repair stores. Bij ons krijg je eerlijk en vrijblijvend advies, met altijd een lekkere kop koffie.

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt

Fixers stores