0880040900

Samsung Tablet / Telefoon gaat niet aan?

Meld je reparatie aan

Samsung tablet of telefoon start niet meer op? Fixers doet het zo

Je Samsung tablet gaat niet meer aan: wat doe je nu? Het kan veel Samsung toestellen overkomen: je Samsung Tab 2 start bijvoorbeeld niet meer op of je Samsung tablet SM T580 gaat niet meer aan. Er zijn een aantal stappen die je kunt ondernemen om te bekijken of je het probleem zelf kunt oplossen. Wij bieden je hierbij de helpende hand. Mocht het toch niet lukken om zelf je Samsung tablet of telefoon aan de praat te krijgen, dan helpt Fixers je graag. Hieronder vertellen we je meer over wat je kunt doen als je Samsung tablet niet meer aan gaat.

Mijn Samsung tablet doet niks meer

Je Samsung tablet of telefoon start niet meer op. Dit is reden voor paniek, want we zijn tegenwoordig afhankelijk van onze gadgets. Dit zijn allang niet meer toestellen die we alleen voor ons plezier gebruiken, maar we gebruiken ze ook voor ons werk en sociale leven. Op een aantal manieren kun je proberen of je zelf het probleem kunt oplossen. Ten eerste kan het zijn dat je apparaat simpelweg leeg is. Sluit je tablet of telefoon aan op de bijbehorende oplader en kijk of dit het probleem oplost. Zie je geen indicatie dat het apparaat aan het opladen is? Dan kan de stroomtoevoer het probleem zijn. Probeert het toestel in dat geval op te laden met een andere adapter. Controleer daarnaast of er geen stof in de oplaadpoort aanwezig is.

Mijn tablet start niet op: kan een reset helpen?

Een reset is een beproefde methode om je Samsung tablet of telefoon weer aan de praat te krijgen. Je kunt op twee manieren resetten: een soft reset en een hard reset. De soft reset is het minst ingrijpend. Hierbij worden al je bestanden behouden. Op je tablet of telefoon is er een klein gaatje met reset op te vinden. Met een behulp van een naald of paperclip kun je de knop in dit kleine gaatje indrukken. Soms is kort indrukken voldoende, andere keren moet je de knop iets langer ingedrukt houden. Werkt deze methode niet, dan kun je ook nog proberen om de powerknop of standby knop voor meerdere seconden in gedrukt te houden.

Als een soft reset niet werkt, kun je een hard rest proberen. Hierbij wordt het toestel terug gezet naar de fabrieksinstellingen. Het is aan te raden alleen een hard reset uit te voeren als je er zeker van bent dat het apparaat nog werkt. Als je zeker weet dat de telefoon helemaal uit staat, druk je de aan/uit toets en de volume omhoog toets tegelijk in. Dit doe je totdat je het Android logo niet. Hierna verschijnt het systeem herstelmenu. Hier selecteer je Data/Factory reset. Ga verder, klik op Yes en ga nogmaals verder middels de Power knop. Als je op Systeem nu opnieuw opstarten hebt gedrukt, is de hard reset voltooid.

Samsung tablet gaat niet meer aan: Fixers helpt je

Heb je bovenstaande stappen geprobeerd, maar werkt je Samsung tablet of telefoon nog steeds niet? In dat geval kan er een defect zijn dat een reparatie nodig heeft. Zo kan je Samsung toestel bijvoorbeeld waterschade hebben opgelopen of is de batterij toe aan vervanging. Maar er kan ook iets anders aan de hand zijn. Bij Fixers vinden we snel het probleem en lossen we het voor je op. Je bent altijd welkom in één van onze winkels. Vaak repareren we je apparaat al binnen 30 minuten. Fixers helpt je graag.

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt

Fixers stores