0880040900

Schoonmaken van je smartphone

Meld je reparatie aan

De vette vingers op je beeldscherm die zie je natuurlijk wel. Maar wist je ook dat jouw smartphone onzichtbaar vuil bevat? De universiteit van Londen deed onderzoek naar hoe vies smartphones nu echt zijn. En van de resultaten word je niet echt vrolijk…

Meld hier je reparatie aan

Wat zit er op jouw smartphone?

Waarschijnlijk E. Coli, beter bekend als de poep-bacterie. De universiteit van Londen onderzocht 390 mobiele telefoons. Zij concludeerde dat 16% van de mobiele telefoons de sporen vertoonde van de gevaarlijke E. Coli bacterie. De waarschijnlijke reden? Dat mensen na een toiletbezoek hun handen niet wassen.

Vervelend is dat deze bacterie uren kan overleven, vooral onder warme omstandigheden, zoals bij een warm scherm. Was jij je handen wel en raak jij een smartphone aan met de bacterie, dan wordt deze bacterie alsnog overgedragen.

Maak je smartphone regelmatig schoon

Je hoeft je overigens niet direct zorgen te maken. Het schoonmaken van je smartphone is met de juiste middelen een simpel klusje. Zaak is wel dat je met regelmaat jouw smartphone reinigt, zodat bacteriën en andere vormen van vuil geen kans krijgen. Hoe ga je dan te werk?

  • Verwijder eerst stof en andere vuiltjes

Begin eerst met het verwijderen van stof en andere kleine vuiltjes. Zo kunnen kleine vuiltjes bij het reinigen van het scherm geen krassen veroorzaken.

  • Vergeet niet om de batterijpoort schoon te maken

Stof hoopt zich vaak op bij de batterijpoort. Hierdoor kan het zijn dat jouw smartphone niet goed oplaadt. Je kan dit schoonmaken door te blazen in de batterijpoort. Werkt dit niet? Dan kan er meer aan de hand zijn. Kom dan langs voor !

  • Reinigen met microfiberdoekjes en reinigende middelen

De buitenkant van je smartphone, het scherm en de behuizing, kun je het beste reinigen met een microdoekje en een antibacteriële spray of wrijfalcohol. Gebruik je bijvoorbeeld een theedoek dan zou dit krassen kunnen veroorzaken. Kies ook voor de juiste schoonmaakmiddelen! Sommige zullen meer kwaad dan goed doen.

Heb je jouw smartphone proberen te reinigen en is die wasbeurt niet helemaal goed gegaan? Kom dan langs bij Fixers. Zo kunnen wij je helpen bij . Kom gerust langs! Binnen 30 minuten is het probleem verholpen.

Wat zeggen anderen over ons

  zeer goed

Gebaseerd op 1344 reviews op trustpilot
Marike Nuyten
28 juli 2021
Super geholpen

Super geholpen! Ik kwam voor een protector voorzijde telefoon, die werd netjes gezet. Mijn telefoon is een paar dagen later thuis kapot gevallen, ik kreeg wat goede tips, eerd snel geholpen en binnen no tima had ik een nieuw toestel. Aardige jongens, goede en snelle service. Ik kom zeker terig, dank jullie wel! Groetjes!

Julia Verheugt
23 juli 2021
Hele goede en snelle service

Hele goede en snelle service. Eerlijk en behulpzaam. Ik kreeg mijn iphone weer zo goed als nieuw terug, zeker een aanrader voor telefoon reparaties.

Bart
23 juli 2021
Prima geholpen

Prima geholpen, binnen een week scherm MacBook Air vervangen.

Het grootste Apple Authorised Service Provider netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze repair stores. Bij ons krijg je eerlijk en vrijblijvend advies, met altijd een lekkere kop koffie.

Zoek een Repair Store bij jou in de buurt
servicepointmap

Al onze blogs