0880040900

Schoonmaken van je smartphone

Meld je reparatie aan

De vette vingers op je beeldscherm die zie je natuurlijk wel. Maar wist je ook dat jouw smartphone onzichtbaar vuil bevat? De universiteit van Londen deed onderzoek naar hoe vies smartphones nu echt zijn. En van de resultaten word je niet echt vrolijk…

Meld hier je reparatie aan

Wat zit er op jouw smartphone?

Waarschijnlijk E. Coli, beter bekend als de poep-bacterie. De universiteit van Londen onderzocht 390 mobiele telefoons. Zij concludeerde dat 16% van de mobiele telefoons de sporen vertoonde van de gevaarlijke E. Coli bacterie. De waarschijnlijke reden? Dat mensen na een toiletbezoek hun handen niet wassen.

Vervelend is dat deze bacterie uren kan overleven, vooral onder warme omstandigheden, zoals bij een warm scherm. Was jij je handen wel en raak jij een smartphone aan met de bacterie, dan wordt deze bacterie alsnog overgedragen.

Maak je smartphone regelmatig schoon

Je hoeft je overigens niet direct zorgen te maken. Het schoonmaken van je smartphone is met de juiste middelen een simpel klusje. Zaak is wel dat je met regelmaat jouw smartphone reinigt, zodat bacteriën en andere vormen van vuil geen kans krijgen. Hoe ga je dan te werk?

  • Verwijder eerst stof en andere vuiltjes

Begin eerst met het verwijderen van stof en andere kleine vuiltjes. Zo kunnen kleine vuiltjes bij het reinigen van het scherm geen krassen veroorzaken.

  • Vergeet niet om de batterijpoort schoon te maken

Stof hoopt zich vaak op bij de batterijpoort. Hierdoor kan het zijn dat jouw smartphone niet goed oplaadt. Je kan dit schoonmaken door te blazen in de batterijpoort. Werkt dit niet? Dan kan er meer aan de hand zijn. Kom dan langs voor !

  • Reinigen met microfiberdoekjes en reinigende middelen

De buitenkant van je smartphone, het scherm en de behuizing, kun je het beste reinigen met een microdoekje en een antibacteriële spray of wrijfalcohol. Gebruik je bijvoorbeeld een theedoek dan zou dit krassen kunnen veroorzaken. Kies ook voor de juiste schoonmaakmiddelen! Sommige zullen meer kwaad dan goed doen.

Heb je jouw smartphone proberen te reinigen en is die wasbeurt niet helemaal goed gegaan? Kom dan langs bij Fixers. Zo kunnen wij je helpen bij . Kom gerust langs! Binnen 30 minuten is het probleem verholpen.

Wat zeggen anderen over ons

  zeer goed

Gebaseerd op 1302 reviews op trustpilot
Jess Bodycare
12 mei 2021
Very efficient staff

Very efficient staff, amazing service, I would definitely recommend this place . Thank you so much ! Lara .

Serine Hagop
12 mei 2021
Snelle en vriendelijke service

Snelle en vriendelijke service. Binnen een paar uur was de batterij van mijn telefoon vervangen.

Adrie
11 mei 2021
In 1 woord: SUPER!

Uitermate vriendelijk en ter zake kundig. Macbook Pro binnen anderhalve dag gerepareerd met nieuwe batterij, trackpad en toetsenbord. Communicatie helemaal up-to-date met status updates per email. Kortom SUPER!

Het grootste Apple Authorised Service Provider netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze repair stores. Bij ons krijg je eerlijk en vrijblijvend advies, met altijd een lekkere kop koffie.

Zoek een Repair Store bij jou in de buurt
servicepointmap

Al onze blogs