0880040900

Schoonmaken van je smartphone

Meld je reparatie aan

De vette vingers op je beeldscherm die zie je natuurlijk wel. Maar wist je ook dat jouw smartphone onzichtbaar vuil bevat? De universiteit van Londen deed onderzoek naar hoe vies smartphones nu echt zijn. En van de resultaten word je niet echt vrolijk…

Wat zit er op jouw smartphone?

Waarschijnlijk E. Coli, beter bekend als de poep-bacterie. De universiteit van Londen onderzocht 390 mobiele telefoons. Zij concludeerde dat 16% van de mobiele telefoons de sporen vertoonde van de gevaarlijke E. Coli bacterie. De waarschijnlijke reden? Dat mensen na een toiletbezoek hun handen niet wassen.

Vervelend is dat deze bacterie uren kan overleven, vooral onder warme omstandigheden, zoals bij een warm scherm. Was jij je handen wel en raak jij een smartphone aan met de bacterie, dan wordt deze bacterie alsnog overgedragen.

Maak je smartphone regelmatig schoon

Je hoeft je overigens niet direct zorgen te maken. Het schoonmaken van je smartphone is met de juiste middelen een simpel klusje. Zaak is wel dat je met regelmaat jouw smartphone reinigt, zodat bacteriën en andere vormen van vuil geen kans krijgen. Hoe ga je dan te werk?

  • Verwijder eerst stof en andere vuiltjes

Begin eerst met het verwijderen van stof en andere kleine vuiltjes. Zo kunnen kleine vuiltjes bij het reinigen van het scherm geen krassen veroorzaken.

  • Vergeet niet om de batterijpoort schoon te maken

Stof hoopt zich vaak op bij de batterijpoort. Hierdoor kan het zijn dat jouw smartphone niet goed oplaadt. Je kan dit schoonmaken door te blazen in de batterijpoort. Werkt dit niet? Dan kan er meer aan de hand zijn. Kom dan langs voor !

  • Reinigen met microfiberdoekjes en reinigende middelen

De buitenkant van je smartphone, het scherm en de behuizing, kun je het beste reinigen met een microdoekje en een antibacteriële spray of wrijfalcohol. Gebruik je bijvoorbeeld een theedoek dan zou dit krassen kunnen veroorzaken. Kies ook voor de juiste schoonmaakmiddelen! Sommige zullen meer kwaad dan goed doen.

Heb je jouw smartphone proberen te reinigen en is die wasbeurt niet helemaal goed gegaan? Kom dan langs bij Fixers. Zo kunnen wij je helpen bij . Kom gerust langs! Binnen 30 minuten is het probleem verholpen.

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt

Fixers stores