0880040900

Siri luistert niet goed meer, wat te doen?

Meld je reparatie aan


Meld hier je reparatie aan

Siri luistert niet (goed) meer: wat nu?

Problemen met Siri kunnen zich op diverse manieren manifesteren. Siri luistert niet (goed) meer naar je, maar het kan ook zo zijn dat Siri je niet laat uitpraten. Je zit midden in een zin, maar toch word je al onderbroken door Siri. Siri is de virtuele assistent die op diverse Apple apparaten te vinden is. Hierdoor kun je op verschillende toestellen Siri problemen hebben. Zo kan het zijn dat Siri geluid problemen op de iMac heeft, maar ook op je iPhone luistert Siri niet altijd even goed naar je.

Dat is jammer, want Siri maakt je leven een stuk gemakkelijker door taken voor je uit te voeren. Van het afspelen van muziek tot aan het boeken van een reservering bij je favoriete restaurant, deze digitale assistent kan het allemaal. Hieronder vertellen we je wat je moet doen als Siri niet meer goed luistert. Blijven de problemen aanhouden, dan kun je altijd bij Fixers terecht voor een reparatie.

Siri laat me niet uitspreken

Siri luistert niet meer als je nog aan het praten bent. Dit kan gebeuren wanneer je iets slomer dan normaal praat, even de juiste woorden aan het zoeken bent of als je stottert. Soms kan het zijn dat uitpraten niet nodig is, omdat Siri al weet wat je nodig had. Maar het kan ook voorkomen dat Siri met antwoorden aan komt zetten waar je niets aan hebt. Dergelijke problemen kun je voorkomen door Siri langer te laten luisteren.

Hoe kun je Siri beter laten luisteren?

Stel dat Siri maar niet reageert als je roept. Er zijn een aantal mogelijke oorzaken. Controleer altijd of Siri wel aan staat. Hiervoor ga je naar Instellingen en vervolgens selecteer je Siri. Hier kun je Siri aanzetten. Hier kun je ook andere aanpassingen maken, bijvoorbeeld of Siri een mannenstem of Siri een vrouwenstem heeft. Je kunt hier ook de Siri instellingen voor specifieke apps aanpassen.

Hoe kun je Siri langer laten wachten met antwoord geven?

Soms kun je even niet op de naam van iets komen. Stel je wilt een reservering boeken in een restaurant in de buurt, maar terwijl je het commando tegen Siri zegt kun je even niet op de naam komen. Het is goed mogelijk dat Siri dan alvast de opdracht voor je invult en met suggesties komt waar je niets mee kan. Siri activeer je via de thuisknop of de zijknop, afhankelijk van het model dat je hebt. Door deze knop langer ingedrukt te houden, zorg je ervoor dat Siri ook daadwerkelijk langer naar je luistert. Zo weet je zeker dat je zin niet onderbroken zal worden door deze digitale assistent.

Siri en microfoon problemen

Heb je alles geprobeerd en luistert Siri nog steeds niet naar je? In dat geval kan het probleem te maken hebben met je microfoon. Vroeger kon Siri problemen met een stem hebben, maar tegenwoordig zou dit niet meer van invloed moeten zijn. Een defecte microfoon kan ervoor zorgen dat Siri je niet goed kan verstaan. Hierdoor kan de digitale assistent niet goed op je commando’s reageren. Een defecte microfoon heeft een reparatie nodig. In dat geval kun je terecht bij Fixers. Je kunt je probleem online aan ons doorgeven, maar je kunt ook één van onze filialen bezoeken. Wij helpen je snel en voor een scherpe prijs.

Wat zeggen anderen over ons

  Uitstekend

Gebaseerd op 1375 reviews op trustpilot
John D
23 oktober 2021
Dikke 10 voor de service en vakmanschap

Zeer goed en vakkundig geholpen! Goede en vriendelijke service bij Fixers Rotterdam. Vooral een dikke pluim voor Carlo voor zijn inzet en moeite die hij genomen heeft om mijn Macbook weer aan het werk te krijgen.

Jae Sadler
22 oktober 2021
A1 Service

First off the guy that dealt with me in Rotterdam location was very welcoming & made sure I felt at home. He was very efficient & made sure I was aware of everything he was doing. He also notified me of another problem that my phone has that I was not really aware of & for that im thankful.Definitely will be back for any electronic fixes. Ps Hope the concoction i told you works! Xoxo Jae Sadler

Josephine
14 oktober 2021
Fantastische service!

Fantastische service! Heel vriendelijk, transparant en bovenal super snel!!! Absoluut een aanrader!

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt
servicepointmap

Al onze blogs