0880040900

SSD vervangen MacBook (Pro)

Meld je reparatie aan

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: het is mogelijk om je MacBook SSD zelf te vervangen. Of het nu gaat om de SSD van een gewone MacBook of een MacBook Pro SSD, aan de hand van onze onderstaande tips is de SSD vervangen van je MacBook mogelijk. SSD staat voor Solid State Disk en is een veel gekozen alternatief voor een harde schijf. Net als op een harde schijf kun je op een SSD gegevens opslaan. De SSD heeft als voordeel dat deze zuiniger omgaat met energie, sneller zijn werk doet en betrouwbaarder is in vergelijking met een harde schijf. Een MacBook SSD vervangen kan een optie zijn als deze kapot is, maar ook wanneer je jouw laptop van een snellere variant wilt voorzien.

Waarom zou je bij een MacBook een harde schijf vervangen door een SSD?

Hierboven vertelden we je al dat een SSD meerdere voordelen heeft ten opzichte van een harde schijf. Een SSD is een chip, waardoor gegevens op een snellere en efficiëntere manier bewaard worden dan bij een ouderwetse harde schijf. Deze snelheid levert je ook betere prestaties op. Je laptop start sneller op, de programma’s die je gebruikt lopen soepeler en tevens kun je nu vlotter gamen op je laptop. Het energieverbruik is lager, er zullen minder plotselinge crashes zijn en vaak is er meer opslagruimte beschikbaar.

Hoe kun je een harde schijf van een MacBook door een SSD vervangen?

Genoeg redenen om bijvoorbeeld je Mac Mini harde schijf te vervangen door een SSD. Maar ook de harde schijf van je MacBook Pro vervangen behoort tot de mogelijkheden. Dit kun je zelf uitvoeren aan de hand van onze tips. Ten eerste raden we aan dat je opzoekt welke SSD het meest geschikt is voor jouw laptop. Zoek een variant die niet alleen even veel of meer opslagruimte heeft dan je huidige harde schijf, maar die ook qua afmetingen ingebouwd kan worden. Maak een back-up van je data, zodat je niets kwijtraakt. Vervolgens haal je alle schroefjes uit de onderkant en open je de onderzijde. Als eerste haal je de batterij er voorzichtig uit. Er kan nog elektriciteit in je laptop aanwezig zijn. Door de batterij eruit te halen voorkom je een flinke schok.

Hierna kun je de harde schijf uit je laptop halen. Maak de relevante schroeven op de hendel los en haal deze eruit. Hierdoor zit de harde schijf los en kun je de schijf uit je laptop halen. Je zult zien dat er nog een kabel aan de harde schijf zit bevestigd. Maak deze kabel voorzichtig los om schade te voorkomen. De harde schijf is nu compleet los. Haal nu de schroefjes uit de zijkant van de harde schijf. Deze schroefjes moeten aan de SSD bevestigd worden, want zij zorgen ervoor dat dit onderdeel op de juiste plek blijft zitten. Nu kun je de SSD in je laptop plaatsen. Maak de kabel vast via de aansluiting, schroef alles vast en maak ook de onderkant weer vast met schroeven. Je MacBook is nu weer gereed voor gebruik. Een oude MacBook SSD vervangen door een nieuwe kun je op dezelfde manier uitvoeren.

MacBook SSD vervangen bij Fixers

Je kunt je Apple MacBook een upgrade geven door dit apparaat te voorzien van een SSD. Een SSD schijf voor je Mac laptop zal hier een positieve invloed op hebben. Het is mogelijk dat je het vervangen van een SSD wat eng vindt of dat je er niet uitkomt. Mochten bovenstaande tips niet werken, dan kun je altijd contact opnemen met onze Fixers experts via de Fixers configurator.

Wat zeggen anderen over ons

  zeer goed

Gebaseerd op 1327 reviews op trustpilot
Lilian
16 juni 2021
Mobiel stuk...spontaan binnengewandeld…

Mobiel stuk...spontaan binnengewandeld (vandaag). Mobiel ter plekke hersteld. Ikke blij. Perfecte service!

Jacqueline van Koningsbrugge
15 juni 2021
Mijn held van de dag!

Mijn held van de dag! Wat ben ik vandaag ontzettend snel en goed geholpen. Ik ben ZZP'er en zonder laptop ben ik niets. Vandaag kon ik ineens niet meer typen.... Sherman van Fixers, IJburg heeft mij gelijk geholpen en 20 minuten later stond ik met een werkende laptop weer buiten. Heel fijn!

Annefien Posthumus
14 juni 2021
Ongelooflijk goed geholpen met een…

Ongelooflijk goed geholpen met een probleem dat eigenlijk buiten hun doel viel!!!! Top personeel!

Het grootste Apple Authorised Service Provider netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze repair stores. Bij ons krijg je eerlijk en vrijblijvend advies, met altijd een lekkere kop koffie.

Zoek een Repair Store bij jou in de buurt
servicepointmap

Al onze blogs