0880040900

Tips om langer met uw batterij te doen

Meld je reparatie aan

De batterij van uw smartphone bepaalt hoe lang u achter elkaar uw smartphone kunt gebruiken zonder deze op te laden. Bij sommige mensen is dit 3 dagen, bij andere slechts een paar minuten. Om er voor te zorgen dat u zo lang mogelijk kunt doen met de batterij uit uw toestel, zetten wij van Fixers hieronder een aantal tips op een rijtje waarmee u het optimale uit uw smartphone-batterij haalt. We beginnen met wat algemene tips die gelden voor de meeste telefoons. Vervolgens geven we nog een aantal tips specifiek voor iOS en Android.

Algemene tips

Tip 1 | Monitor uw gebruik

Het is belangrijk dat u weet wat het probleem is wanneer u last heeft van een slecht werkende batterij. Check daarom eerst wat er veel batterij verbruikt in uw telefoon voordat u overgaat op drastische maatregelen. Het kan ooit genoeg zijn om één app van uw telefoon te verwijderen om zo uw batterijduur (weer) te verdubbelen.

Tip 2 | Schakel WiFi uit

Wanneer u geen gebruikt maakt van WiFi, schakel de verbinding dan uit. Uw telefoon blijft dan niet zoeken naar verbindingen. Hierdoor bespaart uw telefoon batterij.

Tip 3 | Schakel automatische e-mailsynchronisatie uit

Wanneer u op uw smartphone uw e-mail ontvangt, checkt uw telefoon regelmatig of er e-mail binnen komt. Het kost batterij om dit iedere keer te checken. Gelukkig kunt u uitschakelen dat uw telefoon niet automatisch kijkt of er mail is. Let wel op, u zult dan handmatig moeten kijken of er e-mail is!

Tip 4 | Schakel GPS uit

GPS zorgt ervoor dat uw telefoon precies weet waar deze zich bevindt. Handig voor wanneer u uw telefoon als navigatie gebruikt, minder handig wanneer u batterij wilt besparen. Schakel daarom GPS altijd uit wanneer u dit niet gebruikt.

Tip 5 | Verlaag de helderheid van uw scherm

Een zeer effectieve manier om batterij te besparen is het verlagen van de helderheid van uw scherm. Hoe lager de helderheid, hoe minder batterij uw scherm verbruikt wanneer deze aan staat. Uw scherm is vaak een van de grootste energieverbruikers; het verlagen van de helderheid kan veel batterij schelen.

Tip 6 | Gebruik uw telefoon minder

Beter nog dan de helderheid van uw telefoon om laag te zetten, is het minder gebruiken van uw telefoon. Door uw telefoon minder aan te hebben staan, gebruikt uw telefoon minder energie om het scherm te laten werken, maar hoeft het ook niet te berekenen hoe de telefoon op u moet reageren.

Tip 7 | Zet uw Bluetooth uit

Bluetooth werd vroeger nog veel gebruikt om bestanden mee te verzenden tussen twee telefoons, tegenwoordig wordt het bijna alleen nog maar gebruikt in car-kits en vergelijkbare opzetten. Bluetooth zoekt net als WiFi, constant naar een verbinding. Het is dus het beste om uw Bluetooth uit te zetten wanneer u dit niet gebruikt.

Tip 8 | Laat uw batterij nooit helemaal leeg lopen

Een lithium-ion batterij (het standaard type batterij voor nieuwe smartphones) kan beschadigen wanneer u deze helemaal leeg laat lopen. Het is daarom beter om uw telefoon op te laden voordat deze leeg is. Ook kunt u uw telefoon uit zetten voordat deze helemaal leeg is en hem vervolgens later aan te sluiten wanneer u niet in de buurt bent van een oplader.

Tip 9 | Leg uw telefoon niet in de zon

Het is niet goed voor de batterij van uw telefoon wanneer u deze in de zon of in een andere hete omgeving laat liggen. De batterij kan dan opblazen en de kwaliteit van de batterij zal dalen.

Tip 10 | Laad uw batterij goed op

Het is belangrijk dat u uw batterij goed oplaad. Laad hem niet zomaar voor 3% op. Iedere keer dat u uw batterij namelijk oplaadt, slijt deze een beetje en uw telefoon 3% opladen doet dan vaak meer fout dan goed. Probeer uw batterij daarom altijd tot 100% op te laden.

Tip 11 | Check uw oplader

Wordt uw telefoon tijdens het opladen warm en gebruikt u niet de originele oplader? Waarschijnlijk zorgt uw oplader er dan voor dat uw batterij minder effectief wordt. Zorg daarom altijd dat u de juiste batterij hebt.

Tip 12 | Reset uw telefoon

Uw telefoon resetten kan er voor zorgen dat uw telefoon een stuk langer mee gaat. Achtergrond processen worden helemaal verwijderd, net als uw apps, contacten en andere gegevens. Maak dus wel eerst een back-up voordat u uw telefoon reset, anders bent u alles kwijt.

Tip 13 | Gebruik uw telefoon niet als u snel wilt opladen

Bij de nieuwste Lithium-ion batterijen is het niet erg als u uw telefoon gebruikt tijdens het opladen, wel zorgt dit ervoor dat uw telefoon minder snel oplaadt. Wilt u uw telefoon dus snel opladen, gebruik hem dan niet tijdens het opladen.

Tip 14 | Laadt minimaal 10% op

Als u uw telefoon aan de oplader heeft hangen, kunt u het best de oplader niet verwijderen van de telefoon voordat u 10% heeft opgeladen. Minder opladen kan namelijk voor schade aan uw batterij zorgen.

Tip 15 | Gebruik een powerbank

Niet echt een oplossing om de batterij van uw telefoon te verbeteren, maar wel nuttig om uw telefoon langer van stroom te voorzien is het gebruiken van een powerbank. Een powerbank is een soort USB-stick die u via een usb-kabel met uw telefoon kunt verbinden. Uw telefoon zal dan opladen zonder dat u een echt stopcontact nodig heeft.

Tip 16| Zet vliegtuigmodus aan

Gebruikt u uw smartphone wel (u kunt hem dus niet helemaal uit zetten), maar heeft u geen internet nodig en hoeft u ook niet gebeld te kunnen worden of sms te kunnen ontvangen? Zet u telefoon dan op vliegtuigmodus. Dit bespaart best wat batterij doordat de telefoon geen verbindingen hoeft te maken. U kunt in vliegtuigmodus overigens wel gebruik maken van WiFi, u hoeft dus niet helemaal zonder internet te leven wanneer uw telefoon op vliegtuigmodus staat.

Tip 17 | Zet uw trilfunctie uit

Geluid maken kost minder batterij dan uw telefoon te laten trillen. U kunt daarom beter uw telefoon niet op trilfunctie zetten, maar deze op geluid zetten. Natuurlijk is de stille-functie het beste, maar dan hoort of voelt u niet wanneer u een bericht binnen krijgt.

Tip 18 | Gebruik een statische achtergrond

Bewegende achtergronden kunnen heel mooi of grappig zijn, maar vreten ook veel batterij. Kies daarom voor een statische (niet-bewegende) achtergrond. Nog beter dan een normale statische achtergrond is een zwarte achtergrond. Zwarte pixels kosten namelijk niet zo veel energie als gekleurde pixels.

Tip 19 | Stel een schermvergrendeltijd in

De meeste schermen vergrendelen na een aantal seconde of een minuut o.i.d. waardoor de telefoons batterij besparen. Heeft u geen schermvergrendeling ingesteld? Doe dit dan om batterij te besparen. Hoe lager de vergrendeltijd, hoe meer batterij u kunt besparen.

Tip 20 | Sluit apps volledig af

Een goede manier om batterij te besparen (zeker op Android) is het volledig afsluiten van apps. Doe dit door in uw multitask venster apps weg te vegen. U sluit apps dan helemaal af waardoor deze op de achtergrond geen batterij meer verbruiken.

Tip 21 | Leeg uw cache

In het Cache geheugen van uw telefoon blijven apps nog wat langer aan staan dan in uw multitask menu. Op Android kunt u de cache van een app legen door in de instellingen naar apps te gaan en daar kunt u per app de cache legen. Bij iOS doet u dit door de app van uw telefoon te verwijderen en weer opnieuw te installeren (let op, bij het legen van uw cache raakt u opgeslagen dingen zoals highscores en bestanden kwijt! Kijk of u een back-up kunt maken van bepaalde gegevens).

iOS

iPhones en iPad draaien op iOS. Heeft u een iPhone of iPad en is de batterij van dit toestel niet goed meer? Volg dan de volgende tips op, speciaal voor iOS.

Apple tip 1 | Laat apps niet automatisch verversen

Apps verversen automatisch op de achtergrond bij iOS, zet dit uit om batterij te besparen. Dit doet u in instellingen -> algemeen -> vers apps op de achtergrond. Zet de functie helemaal uit of kies voor welke apps u dit wilt uitzetten.

Apple tip 2 | Schakel voorgestelde apps uit

Sinds iOS 8.0 kunt u apps aanbevolen krijgen door Apple op basis van uw locatie en andere zaken. Deze functie kost echter wel batterij en daarom kunt u deze beter uitschakelen als u batterij wilt besparen. Doe dit door in uw instellingen naar algemeen -> Handoff en voorgestelde apps te gaan en deselecteer mijn apps en app store.

Apple tip 3 | Handoff uit zetten

In het zelfde menu als de vorige tip kunt u ook Handoff uit zetten. Hiermee schakelt u de mogelijkheid uit om interactie tussen uw iPhone en uw Macbook te hebben.

Apple tip 4 | Zoek uit welke apps veel verbruiken

Sinds iOS 8 is het mogelijk om inzicht te krijgen in welke apps veel batterij verbruiken. Ga hiervoor naar instellingen -> algemeen -> verbruik -> batterijverbruik

Apple tip 5 | Zet de equalizer uit

Maak geen gebruik van de ingebouwde equalizer in de standaard muziek app. Muziek afspelen kost namelijk meer batterij wanneer u de equalizer heeft uitgeschakeld. Dit kan ten koste gaan van de kwaliteit, maar de meeste mensen zal dit waarschijnlijk niet eens opvallen.

Apple tip 6 | Schakel AirDrop uit

AirDrop is de draadloze service van Apple waarmee u gemakkelijk bestanden kunt sturen naar andere apparaten. Wanneer u hier geen gebruik van maakt kunt u dit beter uitschakelen. Dit doet u door het controlepaneel naar boven te swypen van de onderkant van het scherm. Vervolgens kiest u voor AirDrop en schakelt u de service uit.

Apple tip 7 | Upload foto’s niet automatisch naar iCloud

In instellingen -> foto’s en camera -> mijn fotostream kunt u ervoor kiezen om uw foto’s niet automatisch naar uw iCloud-account te uploaden. Hiermee bespaart u batterij omdat uw iPhone zo niet onnodig op het internet hoeft te gaan.

Apple tip 8 | Stuur geen gegevens naar Apple

Apple verzamelt automatisch gegevens over uw iPhone over hoe deze werkt en wat voor problemen er voor doen. Deze diagnoses worden automatisch verstuurd naar Apple, tenzij u dit anders instelt. Dit kunt u doen door de volgende stappen te volgen: instellingen -> privacy -> diagnose en gebruik -> stuur niet.

Android

Heeft u een Samsung, HTC, LG of andere smartphone met Android? Dan zijn deze tips speciaal voor u. Met deze tips kunt u batterij besparen en slimmer omgaan met uw batterij zodat u langer kunt genieten van uw toestel.

Android tip 1 | Gebruik geen widgets

Widgets kunnen erg handig zijn, maar kunnen ook erg slecht zijn voor de levensduur van de accu van uw telefoon. Gebruik daarom geen widgets wanneer uw batterij niet lang mee gaat.

Android tip 2 | Gebruik de spaarstand

Sinds Android 5.0 hebben toestellen een ingebouwde spaarstand. Deze kunt u aanzetten door naar uw batterij-instellingen te gaan en in het menu vervolgens accubesparing te selecteren. Hier ziet u welke apps veel batterij verbruiken en u dus kunt overwegen om te verwijderen, beter af te sluiten of minder te gebruiken.

Android tip 3 | Gebruik alleen originele batterijen

De batterij van uw Android toestel kunt u vaak gemakkelijk vervangen. Vervang uw oude batterij echter niet met een niet-originele batterij. Deze batterijen gaan vaak stukke minder lang mee per dag, maar ook in totale levensduur van de batterij. Bij Smartrepair werken wij uitsluitend met originele batterijen, u hoeft dus niet bang te zijn dat uw batterij met een slechte batterij wordt vervangen.

Android tip 4 | Zet Google Now uit

Google Now is een uitbereiding op Google’s normale zoekfunctie die u antwoord wil geven op vragen die u nog niet heeft gesteld. Dit kan erg handig zijn, maar kost zeker ook veel batterij. Google Now kunt u uitschakelen in de Google Instellingen applicatie. In deze applicatie kunt u nog meer instellingen doen die batterij besparen, kijk hier dus zeker even in rond.

Android tip 5 | Onderklok uw telefoon

Een dramatische (en technische!) oplossing om batterij te besparen is door het onderklokken van uw telefoon. Hiermee gaat de snelheid van uw telefoon omlaag, maar gebruikt de telefoon ook minder batterij. Voordat u uw telefoon kunt onderklokken moet u uw telefoon eerst rooten, vervolgens kunt u een custom ROM installeren en een app zoals SetCPU gebruiken om uw processor te onderklokken.

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt

Fixers stores