0880040900

Hoe waterbestendig is de iPhone 7 eigenlijk?

Meld je reparatie aan

Met de introductie van de iPhone 7 en 7 Plus had Apple weer een primeur. Nee, niet de missende koptelefoonaansluiting. Wij hebben het natuurlijk over het feit dat dit de eerste waterbestendige iPhones zijn. Let er wel op! De iPhone 7 en 7 Plus zijn waterbestendig, niet waterproof. Voordat je jouw gloednieuwe iPhone in het water gooit, is het misschien verstandig om meer te weten over de IP67 certificering.

Zelf waterbestendigheid uittesten? Niet doen!

Veel YouTubers hebben inmiddels de waterbestendigheid van de iPhone 7 uitgetest. Ben je van plan om je hagelnieuwe iPhone ook aan zo’n test te onderwerpen? Niet doen! Apple’s garantie vervalt namelijk bij waterschade. Dat is natuurlijk wel handig om te weten.

is van de meest voorkomende reparatie die wij zien bij Fixers. Heb jij jouw smartphone laten vallen in de wc of zwembad? Kom dan zo snel mogelijk langs bij een Fixers Servicepunt.

IP67 rating? Wat betekent dat?

De iPhone 7 heeft een IP67 certificaat. Deze beoordeling laat zien hoe water- en stofdicht een toestel echt is. Het eerste getal in deze IP-code staat voor hoe stofbestendig het toestel is en het tweede laat zien hoe goed een toestel tegen water kan.

Het eerste getal, 6, bij de IP-code van de iPhone 7 staat dus voor hoe stofdicht deze iPhone is. Zes is de hoogste waardering die een toestel kan krijgen. Stof kan dus niet jouw iPhone 7 binnendringen en schade veroorzaken.

De waterdichtheid van de iPhone 7 wordt aangegeven met 7. Dit getal geeft aan dat jij jouw iPhone 7 30 minuten lang kunt onderdompelen in water tot 1 meter diepte.

In de praktijk

Jouw iPhone werkt dus nog perfect na een onderdompeling in ondiep water. Maar wat zou je daar dan in de praktijk mee kunnen?

Om te beginnen: een val in een toilet, wasbak of bad (met water uiteraard) overleeft jouw iPhone gewoon.

Onder de douche of lopende kraan houden, is minder slim. De waterdruk is hier namelijk anders waardoor je gloednieuwe iPhone 7 alsnog beschadigd raakt.

Ook gaan zwemmen met je iPhone 7 is niet aan te raden. Vooral niet om dat bij waterschade de garantie vervalt.

Hoe verhoudt de iPhone 7 zich tot de concurrentie?

De bekendste (en zowat enige) concurrent op het gebied van waterdichte smartphones is natuurlijk Samsung. De Galaxy S7 is IP68 gecertificeerd en kan ondergedompeld worden in water met een diepte van 1,5 meter en dat voor maximaal 30 minuten.

Ook de ontploffende Galaxy Note 7 had deze certificering. Nog een extra feature was dat deze foto’s en video’s onder water kon maken. Ook het touchscreen kon dankzij de S-Pen gewoon gebruikt worden. Functies die de iPhone 7-generatie niet heeft.

Wat zeggen anderen over ons

  Uitstekend

Gebaseerd op 1375 reviews op trustpilot
John D
23 oktober 2021
Dikke 10 voor de service en vakmanschap

Zeer goed en vakkundig geholpen! Goede en vriendelijke service bij Fixers Rotterdam. Vooral een dikke pluim voor Carlo voor zijn inzet en moeite die hij genomen heeft om mijn Macbook weer aan het werk te krijgen.

Jae Sadler
22 oktober 2021
A1 Service

First off the guy that dealt with me in Rotterdam location was very welcoming & made sure I felt at home. He was very efficient & made sure I was aware of everything he was doing. He also notified me of another problem that my phone has that I was not really aware of & for that im thankful.Definitely will be back for any electronic fixes. Ps Hope the concoction i told you works! Xoxo Jae Sadler

Josephine
14 oktober 2021
Fantastische service!

Fantastische service! Heel vriendelijk, transparant en bovenal super snel!!! Absoluut een aanrader!

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt
servicepointmap

Al onze blogs