0880040900

Hoe weet ik welke iPad ik heb?

Meld je reparatie aan

Hoe weet ik welke iPad ik heb?

Misschien heb je het jezelf wel eens afgevraagd: welke iPad heb ik? In totaal zijn er op dit moment 22 iPad-modellen. Je hebt ruim de keuze. Nu is het mogelijk dat je jouw iPad al een tijdje hebt, maar dat je vergeten bent welk model dit ook alweer was. Daarnaast kan het zijn dat je een tweedehands tablet hebt gekocht, maar dat je wilt controleren of je wel daadwerkelijk het model hebt ontvangen waarvoor je betaald hebt. Tevens kan het zo zijn dat je het specifieke modelnummer zoekt. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten om te ontdekken welke iPad je hebt.

Waarom is het handig om te weten welke iPad je hebt?

Om meerdere redenen is het handig om te weten over welke iPad je beschikt. Zo kan het nodig zijn om dit te weten als je op zoek bent naar geschikte accessoires voor je tablet. Tablet hoezen worden op maat gemaakt voor specifieke modellen. Dit geldt ook voor andere accessoires. Daarom is het altijd handig om te weten over welk modelnummer je beschikt.

Dit kan ook een aanrader zijn als er sprake is van een defect en je van plan bent om het zelf te repareren. Onderdelen kunnen per model en type iPad van elkaar verschillen. Het is daarom goed om op te zoeken over welk model je beschikt, zodat je zeker weet dat je het probleem op de juiste manier oplost. Natuurlijk kun je jouw iPad problemen ook laten oplossen door Fixers. Wij weten meteen met welk model we te maken hebben en passen de correcte oplossing toe.

Welk model iPad heb ik?

Er zijn twee manieren om op te zoeken welk model iPad je hebt. Je kunt dit zowel handmatig als digitaal doen. De handmatige manier is de snelste manier. Om te ontdekken welk model je bezit, kijk je simpelweg op de achterzijde van je iPad. Op de behuizing staat het modelnummer aangegeven. Dit begint met een A en vervolgens het nummer. Stel dat je over modelnummer A2378 beschikt. In dat geval heb je een 5e generatie iPad Pro 12.9 inch. Zo kun je voor ieder modelnummer opzoeken welke generatie iPad hierbij hoort.

Het is mogelijk dat de letters op de achterzijde van je iPad in de loop der jaren zijn vervaagd. Als deze letters niet meer leesbaar zijn, is er nog een andere manier waarop je kunt ontdekken over welke iPad je beschikt. Dit kan je via je tablet zelf opzoeken. Hiervoor ga je ten eerste naar Instellingen, waarna je Algemeen selecteert. Vervolgens ga je naar Info. Hier zie je Model staan. Hier zie je niet het modelnummer staan, maar het onderdeelnummer. Dit nummer begint met een M. Klik op dit nummer om het modelnummer te laten verschijnen.

Welke generatie iPad heb ik?

Je hebt kunnen lezen op welke manieren je het modelnummer van je iPad kunt ontdekken. Een modelnummer vertelt je van zichzelf niets over welke generatie iPad je hebt. Maar je kan dit nummer gebruiken om te ontdekken welke iPad je precies hebt. Door simpelweg het modelnummer te Googelen, ontdek je al snel welke iPad je hebt.

iPad stuk? Laat het repareren door Fixers

Eén van de redenen waarom je het modelnummer nodig kunt hebben, is dat je op zoek bent naar een passende oplossing voor een defect. Helaas is het niet altijd mogelijk om zelf deze problemen op te lossen. In zulke gevallen kan je altijd terecht bij Fixers. Wij helpen je graag en voor een scherpe prijs. Je bent altijd welkom bij één van onze vestigingen, waar we je probleem vaak al binnen een half uur kunnen verhelpen.


Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt

Fixers stores