0880040900

Hoe weet ik welke iPhone ik heb?

Meld je reparatie aan

Hoe weet ik welke iPhone ik heb?

Welke iPhone heb ik en waarom moet ik dit weten? In sommige gevallen kan het erg handig zijn om te weten welk type iPhone je bezit. Er is meer keuze dan ooit op het gebied van de iPhones. We kunnen ons daarom best voorstellen dat er verwarring kan ontstaan over welk model je bezit. Misschien is het alweer even geleden dat je jouw Apple telefoon hebt aangeschaft en ben je vergeten van welke generatie jouw mobiel deel uitmaakt. Toch is het goed om te weten welke iPhone je in huis hebt. Dit kan om diverse redenen handig zijn. Maar hoe kan ik zien welke iPhone ik heb? Wij vertellen het je in deze blog.

Welk model iPhone heb ik?

Je kunt op twee manieren checken welk modelnummer je iPhone heeft. De eerste optie is alleen uitvoerbaar als je nog beschikt over de doos waarin je jouw telefoon ontvangen hebt. Op de achterzijde van iedere iPhone doos staat het modelnummer aangegeven. Check de verpakking en kijk of je ergens op de achterkant het woord Model ziet staan. Dit woord wordt gevolgd door een A en een viercijferig modelnummer. Dit is het modelnummer van je iPhone. Heb je een iPhone 7 of ouder? In dat geval staat het modelnummer nog op de achterzijde van je telefoon. Ook hierbij zie je Model, A en een viercijferig modelnummer staan.

Er is nog een andere manier om te ontdekken welk model iPhone je hebt. Bij telefoons jonger dan de iPhone 7 staat het modelnummer niet meer op de achterkant van de smartphone. Bovendien is het altijd maar de vraag of je de doos van je iPhone behouden hebt of niet. Gelukkig kun je ook via je telefoon zelf ontdekken wat het modelnummer van je iPhone is. Dit is erg simpel. Ten eerste ga je naar Instellingen. Hier kies je Algemeen. Vervolgens selecteer je Info. Je ziet hier Modelnummer staan, gevolgd door een nummer beginnend met M. Dit is niet het modelnummer, maar het onderdeelnummer. Om het modelnummer in beeld te krijgen, dien je op het onderdeelnummer te klikken. Je ziet nu een viercijferig nummer dat begint met de letter A.

Wat voor iPhone heb ik?

Waar kan ik zien welke iPhone ik heb? Hierboven heb je gezien welke twee methodes je kunt gebruiken om het modelnummer van je mobiele telefoon te achterhalen. Beide zijn simpele methodes die prima uitvoerbaar zijn. Het is handig om te weten wat het exacte modelnummer is. Zo kan het voor reparaties een must zijn om precies te weten om welk model het gaat in verband met de onderdelen. Ook als je zelf een probleem wilt oplossen, is het goed om te weten dat je een oplossing toepast die aansluit op jouw model. Maar ook voor het vinden van accessoires op maat dien je over het juiste modelnummer te vinden. Je kunt het modelnummer tevens gebruiken om te ontdekken welke iPhone je hebt. Via Google heb je zo ontdekt of jouw iPhone bijvoorbeeld een iPhone 8 of 9 is.

Fixers helpt je bij jouw iPhone problemen

Welk model van de iPhone je ook hebt, problemen kunnen zich altijd voordoen. Via onze blog laten we je voor diverse problemen zien wat de mogelijke oplossingen zijn die je toe kunt passen. Helaas is het niet voor ieder probleem mogelijk om het zelf op te lossen. Gelukkig ben je in zulke gevallen bij Fixers aan het juiste adres. Je kunt jouw defecte iPhone naar ons opsturen, maar je bent ook welkom bij één van onze winkels. Hier kunnen we de meeste problemen binnen een half uur oplossen.

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt

Fixers stores