0880040900

Zijknop iPhone kapot: wat zijn de oplossingen?

Meld je reparatie aan


Zijknop iPhone kapot: wat zijn de oplossingen?

Is de zijknop van je iPhone kapot? Als de ontgrendelknop van je iPhone kapot is, houdt dit in dat je jouw telefoon niet meer aan- en uit kunt zetten. Simpel gesteld: de iPhone aan- en uit knop werkt niet meer. Gelukkig is het mogelijk om de iPhone aan- en uit knop te repareren. Als het iPhone knopje aan de zijkant kapot is, zijn er meerdere mogelijke oplossingen die je zelf toe kunt passen. Zo bespaar je jezelf reparatiekosten en kun je weer zonder problemen je Apple toestel gebruiken. Het kan bovendien ieder model overkomen. Zo kan de sluimerknop van je iPhone 4 kapot zijn, maar ook bij recente modellen kan het iPhone knopje aan de zijkant problemen geven. Hieronder vertellen we je wat je zelf kunt ondernemen om dit probleem te verhelpen. Blijft het probleem aanhouden, dan kun je altijd bij Fixers terecht voor een reparatie van de zijknop.

Wat te doen als de zijknop van je iPhone kapot is?

Aan de rechterzijde van je iPhone is een knop te vinden. Deze zijknop gebruik je om je smartphone aan en uit mee te zetten. Als de zijknop van je iPhone kapot is, lukt dit logischerwijs niet meer. Dat is een groot probleem als het niet verholpen kan worden. Gelukkig zijn er diverse manieren waarop je dit defect zelf kunt oplossen.

De aan- en uit knop, ook wel bekend als de sluimerknop, kan om meerdere redenen niet meer werken. In sommige gevallen zorgt de beschermfolie ervoor dat de knop het niet meer doet. Andere keren is vuil de veroorzaker van het probleem. Ook kan het probleem te maken hebben met de instellingen van de kliksnelheid. Het goede nieuws is: deze problemen kun je zelf verhelpen.

iPhone zijknop controleren

Om te ontdekken wat het probleem is, kun je het beste als eerste de iPhone zijknop grondig controleren. Het hoeft niet per se zo te zijn dat de ontgrendelknop van je iPhone kapot is. Een controle brengt deze problemen aan het licht. Zo kan het bijvoorbeeld het geval zijn dat vuil ervoor zorgt dat je de zijknop niet meer goed kunt indrukken. Met behulp van een zachte doek of een wattenstaafje kun je dit probleem verhelpen. Maak de boel grondig schoon en check of de zijknop het weer doet. We raden te allen tijde af om gebruik te maken van vochtige doekjes. Deze doekjes kunnen het probleem juist verergeren.

iPhone opnieuw opstarten

Uit de controle van de zijknop kan blijken dat er niets vreemds hier te vinden is. In dat geval kan het probleem te maken hebben met de software van je iPhone. Je iPhone opnieuw opstarten is in dat geval een optie die je kunt proberen. Hiervoor heb je de zijknop niet nodig. Ga naar Instellingen en selecteer Algemeen. Hierna klik je op Zet Uit. Check nu of je de knop kunt gebruiken om je smartphone weer aan te zetten. Lukt dit niet, dan leg je jouw iPhone aan op het stroom om de telefoon aan te kunnen zetten.

Indrukken zijknop werkt niet

Het niet kunnen indrukken van de zijknop kan fysieke oorzaken hebben. Hoesjes en beschermfolie kunnen na verloop van tijd gaan afbladderen. Deze restjes komen onder de knop terecht, met alle gevolgen van dien. Haal je hoesje of de folie van je telefoon af om te checken of ze niet per ongeluk de werking van de knop belemmeren.

Kun je de zijknop nog wel indrukken, maar blijft je telefoon problemen houden met het aan- en uitzetten? Dan kunnen je instellingen van de kliksnelheid het probleem zijn. Om dit probleem op te lossen, ga je naar Instellingen. Je selecteert Algemeen en vervolgens Toegankelijkheid. Scroll totdat je Zijknop tegenkomt. Nu kun je de kliksnelheid aanpassen om te zien of dit het verschil maakt.

Jouw iPhone blijven gebruiken met kapotte zijknop

Een kapotte zijknop is niet het einde van de wereld. Je kunt ervoor kiezen om deze knop zo snel mogelijk te laten repareren, maar in de tussentijd kun je jouw iPhone gewoon blijven gebruiken. Zo kun je Assistive Touch inzetten om de functies van kapotte knoppen uit te voeren. Hiervoor ga je naar Instellingen, waarna je Algemeen selecteert en vervolgens kies je Toegankelijkheid. Hier tref je AssistiveTouch aan. Hiermee kun je iedere defecte knop vervangen.

Reparatie zijknop

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er vele manieren waarop je een defecte zijknop van je iPhone zelf kunt repareren. In sommige gevallen zit het probleem dieper, en kun je dit niet zelf verhelpen. Gelukkig kun je in zulke gevallen altijd Fixers om hulp vragen. Wij onderzoeken het probleem en repareren je iPhone voor je tegen een scherpe prijs. Laat je jouw iPhone repareren bij één van onze vestigingen, dan is het probleem binnen 30 minuten opgelost. Wij zijn een door Apple geautoriseerde Service Provider, dus je kunt bij ons terecht met al je Apple toestellen.

Wat zeggen anderen over ons

  Uitstekend

Gebaseerd op 1378 reviews op trustpilot
Ümit Özcan
27 oktober 2021
Geweldige service en oplossing

Super vriendelijk en behulpzaam personeel en goed geholpen op vestiging Amstelveen Stadshart door Kevin. Ik weet voortaan waar ik moet zijn!

Plus Koot
26 oktober 2021
Uitstekend te woord gestaan en geholpen,heldere uitleg en ook nog geassisteerd met het weer op de juiste manier opstarten van de telefoon en het terugzetten van de oude gegevens

Uitstekend te woord gestaan en duidelijke uitleg gekregen van het probleem .Bij het opstarten en opnieuw installeren van de oude gegevens op de nieuwe iPhone ook weer prima geholpen,prima medewerker.

John D
23 oktober 2021
Dikke 10 voor de service en vakmanschap

Zeer goed en vakkundig geholpen! Goede en vriendelijke service bij Fixers Rotterdam. Vooral een dikke pluim voor Carlo voor zijn inzet en moeite die hij genomen heeft om mijn Macbook weer aan het werk te krijgen.

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt
servicepointmap

Al onze blogs