De betekenis van de iPhone statusbalk symbolen

  Heb jij ook wel eens dat er een symbolen verschijnen op jouw iPhone in de statusbalk maar geen idee wat het betekent? Fixers zet alle symbolen van de iPhone op een rij met de betekenis.

  Airplay

  Met Airplay kan jij audio en video streamen tussen verschillende apparaten van Apple. Met bijvoorbeeld Apple-TV kan het scherm van jouw iPhone volledig worden weergegeven op de televisie. Airplay kan ingeschakeld worden in het bedieningspaneel, mits Airplay actief is.

  Batterij

  Het icoon van de batterij geeft aan wat de stand is van de batterij. In een overzicht zie jij of de batterij opgeladen moet worden. De kleur van de batterij kan verschillende zijn, zo zijn er drie kleuren. De betekenis van de kleuren :

  • Groen : De status van jouw batterij is goed! De batterij heeft nog voldoende lading en kan nog eventjes doorgaan.
  • Geel : Jouw telefoon staat in de energiebesparingsmodus. In deze modus wordt het stroomverbruik verminderd totdat jij jouw telefoon weer op kan laden. De optie is beschikbaar voor telefoons met iOS 9.2 of nieuwer. Automatisch vraagt jouw iPhone bij een batterijpercentage van 20% of de energiebesparingsmodus ingeschakeld moet worden. Je kan er ook voor kiezen om deze eerder aan te zetten, echter moet je er dan wel op letten dat de taken synchroniseren, downloaden, etc. niet regelmatig automatisch wordt uitgevoerd.
  • Rood : Let op! De batterij is bijna leeg en moet snel opgeladen worden.

  Het percentage van de batterij (wat links naast het icoon wordt weergegeven) kan in- en uitgeschakeld worden. Ga naar Instellingen en kies vervolgens Batterij. Hier kan je de optie ‘Batterijpercentage‘ in- of uitschakelen.

  Bluetooth

  Wanneer jij gebruik maakt van Bluetooth is het van belang dat Bluetooth op jouw iPhone wordt ingeschakeld. Wanneer dit het geval is wordt het icoon weergegeven. Bluetooth wordt regelmatig gebruikt voor een carkit of Bluetooth luidsprekers. Wanneer het symbool duidelijk wit/zwart is houdt in dat er een Bluetooth verbinding is. Is de afbeelding lichtgrijs/doorzichtig dan geeft de icoon aan dat de functie aanstaat maar geen gebruik wordt gemaakt. Het is dan aan te raden om Bluetooth uit te zetten aangezien het batterij kan besparen. Wanneer je er geen gebruik van maakt blijft jouw iPhone op zoek gaan naar logische Bluetooth verbindingen wat batterij vermogen vraagt.

  Dataverbinding

  Wanneer er sprake is van een dataverbinding dan wordt dat weergegeven bij 4G. De symbool 4G houdt in dat er sprake is van een snelle dataverbinding. Heb jij een andere databundel of provider dan kan het zijn dat er een ander symbool wordt weergegeven, denk aan LTE/3G/E. Zo is 3G een symbool voor een wat tragere dataverbinding in vergelijking met 4G en E is een tragere dataverbinding dan 3G/4G. Heb jij geen onbeperkte databundel en wil je graag weten, voordat je iets gaan downloaden, met welk netwerk je bent verbonden is het aan te raden om te kijken waar jouw internetverbinding vandaan komt.

  Doorschakelen

  Gebruik jij jouw iPhone zakelijk en zit jij regelmatig in meetings? Dan is het slim om jouw nummer door te verbinden om ongestoord te kunnen vergaderen. Het telefoonsymbool met het pijltje geeft aan dat jouw nummer is doorgeschakeld.
  Wil je graag gebruik maken van de functie? Ga dan naar Instellingen > Telefoon en kies Doorschakelen. Hier kan je de optie inschakelen en het nummer kiezen waar jouw telefoontjes naar doorgeschakeld kunnen worden.

  Locatievoorzieningen

  Een deel van een windroos wordt gebruikt om de functie locatievoorzieningen aan te geven. Wanneer hier gebruik van wordt gemaakt verschijnt het icoon. Denk aan het gebruiken van GPS, camera, Google Maps en nog meer applicaties.
  Wil je liever niet dat jouw telefoon jouw locatie onthoudt? Eerder hebben wij hier een artikel over geschreven, hier staat in waar jouw locatievoorzieningen voor gebruikt worden en hoe deze uitgeschakeld kunnen worden. Zo wordt jij dankzij locatievoorzieningen wellicht onbewust in de gaten gehouden. Lees het artikel .

  Hotspot

  Werk jij wel eens in de trein maar valt de internetverbinding van de trein steeds weg? Maak dan gebruik van jouw iPhone en maak een persoonlijke hotspot. Ga naar Instellingen > Persoonlijke hotspot. Vervolgens kan jij de persoonlijke hotspot inschakelen, je statusbalk wordt blauw en laat zien met hoeveel apparaten jij verbonden bent. Het is aan te raden om een wachtwoord te gebruiken, zo weet je zeker dat andere apparaten geen gebruik kunnen maken van jouw databundel.
  Let op! Wanneer jij een persoonlijke hotspot wordt heeft dit invloed op jouw databundel, dit kan eventueel zorgen voor extra kosten wanneer jij geen grote databundel hebt.

  Nachtmodus

  Wil jij ongestoord werken, slapen, televisie kijken, sporten of iets anders? Dat kan met de nachtmodus van iPhone. Als deze functie ‘Niet Servicepuntn’ is ingeschakeld worden gesprekken en meldingen stilgehouden. De berichten en oproepen komen wel binnen maar jouw iPhone blijft vergrendeld. Deze optie kan jij instellen bij Instellingen > Niet storen. Hier kunnen aangepaste wijzigingen aangemaakt worden.
  In de nachtmodus kan jij oproepen van bepaalde contacten toelaten, dit houdt in dat ze niet stilgehouden worden wanneer de nachtmodus is ingeschakeld. Herhaalde oproepen is ook een optie, wanneer er een tweede oproep van dezelfde persoon binnen 3 minuten binnenkomt wordt deze ook niet stilgehouden. Bij nood ben jij dus altijd nog bereikbaar.

  Opladen

  Het bliksemschicht naast de batterij geeft aan wanneer de iPhone verbonden is met een oplader. De batterij wordt op dat moment opgeladen.

  Provider

  Naast de vijf bolletjes wordt de provider weergegeven. Wanneer jij dus niemand kan bellen kan je als eerste bekijken of de iPhone wel verbonden is met een provider.
  Daarnaast is het ook erg handig op vakantie, op die manier weet jij met welke buitenlandse provider jij verbonden bent en wat de tarieven zijn (een SMS-bericht met de tarieven wordt meestal automatisch gestuurd).

  Signaalsterkte

  De vijf bolletjes geven de signaalsterkte aan. Vijf ‘gevulde’ bolletjes geven aan dat de verbinding optimaal is. Wanneer jij helemaal geen verbinding hebt verschijnt er een tekst met Geen service. Meestal krijg je dit te zien in een tunnel, parkeergarage of lift.

  Synchroniseren

  Twee pijltjes die draaien geven aan dat jouw iPhone aan het synchroniseren is. Dit gebeurt regelmatig wanneer jouw telefoon een persoonlijke hotspot wordt, verbinding maakt met iTunes of jouw iPhone aan het synchroniseren is.

  Draai-vergrendeling

  Een draaiend pijltje om een slot geeft aan dat het beeld niet geroteerd wordt wanneer het scherm wordt gekanteld. In het bedieningspaneel kan je rotatievergrendeling in- of uitgeschakeld worden.

  Vliegtuigmodus

  Wanneer de vliegtuigmodus is ingeschakeld verdwijnen de iconen die de signaalsterkte en provider aangeven. De vliegtuigmodus kan snel worden ingeschakeld in het bedieningspaneel.

  Wekker

  Het wekker icoon geeft aan of er een wekker is ingeschakeld. Erg handig wanneer je naar bed gaat en zonder wekker wilt wakker worden. Controleer dan snel de statusbalk en zie meteen of je een wekker in- of moet uitschakelen.

  WiFi

  Het WiFi-symbool spreekt voor zichzelf, wanneer deze wordt weergegeven is er verbinding met een WiFi-netwerk. Wil je weten met welk WiFi-netwerk? Open dan Instellingen > Wi-Fi. Eveneens kan je de functie Wi-Fi hier in- en uitschakelen.

  Smartphone reparatie

  Probeer jij het Bluetooth of GPS signaal aan te zetten maar verschijnt het symbool niet in de statusbalk? Dit houdt in dat het signaal niet ingeschakeld kan worden. Het kan zijn dat de antennes defect zijn. Door een val, stoot of waterschade kan de functie van de antennes verloren gaan. Laat jouw iPhone gratis onderzoeken door een van de monteurs van Fixers. Onderzoek bij Fixers is kosteloos (met uitgang van waterschade). Blijkt na onderzoek dat er een reparatie nodig is om uw toestel weer te laten werken zoals u gewend bent? Bij Fixers bent u bij het juiste adres voor een , , of andere stad. Voor een snelle reparatieservice bezoek je een van onze . Smartphone reparaties worden uitgevoerd met hoogste kwaliteit onderdelen en je krijgt 12 maanden garantie!

  Fixers Den Bosch

  Balkweg 3
  5232 BT Den Bosch
  T: 073 - 737 01 44
  E:

  Fixers Nijmegen

  Molenstraat 62
  6511 HG Nijmegen
  T: 024 - 303 08 61
  E:

  Fixers Tilburg

  Beukenstraat 62
  5038 MB Tilburg
  T: 013 - 303 03 83
  E:

  Fixers Utrecht

  Herculesplein 243
  3584 AA Utrecht
  T: 030 - 303 20 05
  E:

  Openingstijden

  Maandag 09:00 - 18:00 uur
  Dinsdag 09:00 - 18:00 uur
  Woensdag 09:00 - 18:00 uur
  Donderdag 09:00 - 18:00 uur
  Vrijdag 09:00 - 18:00 uur
  Zaterdag 10:00 - 17:00 uur
  Zondag* Gesloten
  * Nijmegen iedere laatste zondag van de maand geopend
  timer
  Vaak binnen 30 minuten gerepareerd
  van
  Reparatie bij jou op locatie
  certificate
  Reparatie vaak gedekt door verzekeraar

  Het grootste reparatie netwerk van Nederland

  Laat je device vakkundig repareren in één van onze repair stores. Bij ons krijg je eerlijk en vrijblijvend advies, met altijd een lekkere kop koffie.

  Zoek een Repair Store bij jou in de buurt
  servicepointmap