0880040900

iPhone 6S Batterij Vervangen?

Meld je reparatie aan

Wanneer moet mijn iPhone 6S batterij vervangen worden?

Je iPhone 6S batterij moet vervangen worden als dit onderdeel van je telefoon versleten is. Dit kun je op meerdere manieren merken. Zo kan het zijn dat je Apple smartphone sneller leeg is of dat je telefoon vaker opgeladen moet worden. Vaak moet de batterij van je iPhone 6S in dit soort gevallen vernieuwd worden. Een iPhone 6s batterij vervangen is een specialistische klus die je het beste kunt overlaten aan onze gecertificeerde repair technicians. Toch zijn er stappen die je kunt ondernemen om te zien of je misschien zelf het probleem kunt oplossen. Daar vertellen we je in deze blog meer over. Blijkt de batterij van je iPhone 6S toch aan vervanging toe te zijn, dan helpt Fixers je graag.

Is je iPhone 6S batterij daadwerkelijk versleten?

Alle iPhone accu’s zullen na verloop van tijd verslijten. Hoe goed een accu ook is, dit gebeurt nu eenmaal. Toch betekent dit niet dat je iPhone 6S batterij meteen vervangen hoeft te worden als de accu sneller leeg raakt. Er zijn nog een aantal stappen die je zelf kunt ondernemen. Met een beetje geluk lossen deze stappen het probleem op, zodat jij geen reparatie of vervanging hoeft door ons uit te laten voeren. Dat bespaart je toch weer wat kosten.

Een andere mogelijke verklaring voor het feit dat de accu van je iPhone 6S sneller leeg raakt, is dat één van de apps op je smartphone te veel stroom gebruikt. Dit kan gecontroleerd worden door eerst naar ‘Instellingen’ te gaan en vervolgens ‘Batterij’ te selecteren. Hier zie je hoeveel stroom iedere app op je telefoon verbruikt. Als een niet-essentiële app op de achtergrond toch een hoop stroom verbruikt, is dit een goede reden om deze app van je telefoon te verwijderen. Je zult merken dat je iPhone 6S accu nu langer meegaat dan eerst. Zo kun je het vervangen van de batterij van je 6S nog even uitstellen.

Daarnaast kan het zijn dat zowel in de winter als in de zomer je iPhone 6S batterij sneller leeg raakt. Accu’s zijn gevoelig voor zowel koude als warme temperaturen. Deze extreme temperaturen zorgen ervoor dat je 6S batterij vaker aan de oplader moet. Probeer in de winter je telefoon goed warm te houden. Loop buiten niet de hele tijd met je telefoon in je hand, want de kou zorgt ervoor dat de accu sneller leeg loopt. Leg je smartphone in de zomer niet in de volle zon.

Hoe controleer ik de staat van de batterij van mijn iPhone 6S?

De maximale capaciteit van je accu is een goede manier om te ontdekken hoe het ervoor staat met de batterij van je iPhone 6S. Hoe dichter bij de 100% deze capaciteit is, hoe beter. Je kunt jouw iPhone 6S batterij het beste laten vervangen als deze capaciteit lager is dan 80%. Je kunt deze capaciteit checken door ten eerste naar ‘Instellingen’ te gaan. Hierna selecteer je ‘Batterij’. Vervolgens kies je ‘Batterijconditie’ en selecteer je hier ‘Maximumcapaciteit’. Zo heb je meteen een goed beeld van de conditie van je iPhone 6S batterij.

iPhone 6S batterij vervangen bij Fixers

Als de bovenstaande stappen niets uithalen en de maximum capaciteit laag is, kun je het beste een nieuwe batterij in je iPhone 6S laten plaatsen. Alhoewel er YouTube tutorials te vinden zijn die je kunnen helpen om zelf de batterij te vernieuwen, blijkt in de praktijk dat dit een lastige klus is. Bovendien zou er zomaar iets mis kunnen gaan, wat je alleen maar extra kosten oplevert. Als je wilt dat het in één keer goed gedaan wordt, laat je de accu van je iPhone 6S vervangen door Fixers. Stuur je iPhone 6S naar ons op of kom langs in één van onze filialen voor een snelle reparatie.