0880040900

Microfoon iPhone kapot?

Meld je reparatie aan

Microfoon van je iPhone kapot? Dit is wat je kunt doen

Lijkt de microfoon van je iPhone kapot? Wellicht is er nog iets wat je zelf kunt doen om dit probleem te verhelpen. Het is altijd de moeite waard om eerst zelf te proberen dit probleem op te lossen. Lukt het je, dan heb je niet alleen weer een goed functionerende microfoon maar je bespaart jezelf ook wat kosten. Tegelijkertijd kan het zo zijn dat de microfoon van je iPhone kapot is en dat je hier niets aan kunt doen. In zulke situaties zal vervanging of reparatie door een expert nodig zijn. Wij staan voor je klaar om je iPhone microfoon problemen te verhelpen.

Is de microfoon van mijn iPhone kapot?

Het loont altijd om te controleren of de microfoon van je iPhone daadwerkelijk defect is. Het is mogelijk dat je iPhone microfoon niet werkt binnen specifieke apps, maar dat de microfoon zelf nog gewoon intact is. Voordat je een app kunt gebruiken, zul je altijd voor een aantal zaken toestemming moeten geven. Eén hiervan is dat je een app toestemming geeft om jouw microfoon te mogen gebruiken. Geef je deze toestemming niet, dan houdt dit in dat je jouw microfoon niet in deze specifieke app kunt gebruiken.

Dit kun je verhelpen door je privacy instellingen voor die app aan te passen. Hiervoor ga je naar Instellingen, waarna je Privacy kiest. Vervolgens selecteer je Microfoon en pas je hier de toestemmingen voor de app aan. Zo kun je de microfoon van je iPhone aanzetten binnen een app. In selecte gevallen is het mogelijk dat de app zelf voor problemen zorgt. Controleer daarom altijd bij andere apps of door te bellen of je microfoon wel of niet werkt. Dat geeft de meeste duidelijkheid. Dan weet je ook meteen waar je aan toe bent en kun je jouw iPhone zo snel mogelijk langs brengen of opsturen voor een reparatie bij Fixers. Tot slot is het een goed idee om te checken of je hoesje niet per ongeluk één van de microfoons bedekt.

Waar is de microfoon van mijn iPhone kapot?

Op je iPhone bevinden zich meerdere microfoons. Zo is er een microfoon aan de onderkant te vinden, maar ook op de voor- en achterzijde zijn microfoons aanwezig. Tijdens een telefoongesprek wordt er gebruik gemaakt van de microfoon aan de onderzijde. Je kunt controleren of deze microfoon van je iPhone kapot is door naar Dictafoon te gaan en vervolgens een geluidsopname te maken. Hoor je hier niets of nauwelijks iets op, dan is de microfoon aan de onderkant defect.

De microfoon aan de onderzijde is niet de enige iPhone microfoon die je gebruikt. Als je zelf een video maakt met behulp van je Apple smartphone, wordt hierbij de microfoon aan de voorkant ingezet om het geluid op te nemen. Als je wilt controleren of deze microfoon nog wel werkt, kun je het beste naar Camera gaan en een video maken. Spreek duidelijk in de microfoon aan de voorzijde. Maak een video met zowel de front camera als de back camera. Is je stem niet of nauwelijks te verstaan? Dan is deze microfoon van je iPhone kapot.

Microfoon van je iPhone kapot? Fixers repareert het

Een defecte microfoon kan verschillende modellen van de iPhone overkomen. Wellicht is het volgende aan de hand:

  • Je iPhone 5S microfoon is defect
  • De microfoon van je iPhone 6 werkt niet
  • De microfoon van je iPhone 7 is kapot
  • De microfoon van je iPhone 11 doet het niet meer

Om welk model het ook gaat en wat het probleem ook is, Fixers verhelpt het. Wij kunnen zowel de reparatie als vervanging voor je uitvoeren. Dit doen wij tegen scherpe prijzen. Stuur je iPhone naar ons op en wij verhelpen het probleem snel. Daarnaast kun je terecht bij één van de filialen van deze Apple specialist.

Wat zeggen anderen over ons

  Uitstekend

Gebaseerd op 1408 reviews op trustpilot
Lex Abas
18 januari 2022
Uitstekende service

Goed en snel geholpen

Ben Stams
17 januari 2022
Schakelen van Fixers op terugroep actie vanuit Apple

Mijn iPhone 12 pro gebracht omdat er een terugroep actie vanuit Apple op van kracht was, na diagnose toestel daar achter gelaten en 3 uurtjes later voorzien van nieuw scherm e.d. weer opgehaald. Uitermate klantvriendelijke en prettig geholpen.

Thomas Stijntjes
12 januari 2022
Super service en advies!

Erg snel, ontzettend behulpzaam en vriendelijk geholpen. Zelfs met advies voor een hobby reparatie van een oude iMac.

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt
servicepointmap