MacBook scherm gebarsten – Wat nu?

We kennen allemaal de bekende Carglass reclame van een sterretje in je ruit, maar hoe zit dat bij een MacBook? De afgelopen jaren heeft Apple aardig wat vernieuwingen doorgevoerd in de MacBook series. Het design en de kwaliteit is in alle opzicht vooruit gegaan, maar ondanks alle nieuwe technologieën zijn ze nog steeds niet beschermd tegen ongelukkige gebruikers.

Het is ons allemaal wel eens overkomen, ergens tegen aan stoten of iets tussen je MacBook laten liggen terwijl je hem dichtklapt. Pats! Een barst in je scherm en de rest van de dag een zuur gevoel.. Gelukkig zijn wij er om je weer op weg te helpen, maar afhankelijk van het type MacBook zijn er meerdere opties.

macbook scherm gebarsten

MacBook Pro

Heb je een MacBook Pro? Dan heb je een bittere pil om te slikken, dankzij Apple’s mooie design is het niet mogelijk om een los LCD paneel te vervangen. Zo ben je eigenlijk verplicht om de hele assembly te vervangen. Ergens ook wel weer bevredigend want dan is alles weer als nieuw natuurlijk.

Kleinigheidje bij deze schermen is wel dat Apple drie verschillende leveranciers heeft voor LCD panelen, namelijk Samsung, LG en Sharp. Alle drie zijn het officiële leveranciers van Apple maar dankzij andere technieken kan het zijn dat er een klein kleurverschil in zit, dit heeft dus niks te maken met het een namaakscherm maar gewoon de fabrikant.

MacBook Air

De MacBook Air is de enige serie van Apple die geen vorm van glas heeft voor het LCD paneel, tussen de aluminium bezel randen ligt direct het LCD paneel. De kans op krassen en beschadigingen is bij dit model dus extra groot. Voor deze modellen geldt helaas wel dezelfde regel als bij Retina LCD’s, het LCD is niet los te vervangen. Ook hier zit je dus vast aan een compleet nieuwe assembly, maar eerlijk is eerlijk, MacBooks zijn niet goedkoop dus als die vervelende krassen aan de achterkant dan ook weer weg zijn is het toch de moeite waard.

We hopen natuurlijk van harte dat jouw apparaat zo lang mogelijk mee gaat zonder problemen, maar mocht je toch een keer de pech hebben dat er iets gebeurd met het scherm van je MacBook, dan zijn wij er voor je om het netjes op te lossen.

Kies je iPhone model

Laat je Apple device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Dit kan vaak binnen 30 minuten.

MacBook scherm gebarsten - Wat nu?
  • Snelle reparatietijden
  • No cure, no pay
  • Geen onderzoekskosten
  • Levenslange garantie
  • Gecertificeerde technicians
  • Aantrekkelijke prijzen
  • Hoge kwaliteit onderdelen
  • Grootste van Nederland

Weet je niet wat er stuk is?

Geen idee wat er mis is met je device, of staat je probleem er niet tussen? Geen zorgen! Vraag onze gratis snel diagnose aan en wij doen de rest!

• Getest door onze gecertificeerde reparateurs
  • Wij onderzoeken je device en bepalen wat er mis mee is.
  • We informeren je over eventuele verdere kosten voordat we verder gaan

Boek nu een gratis diagnose
MacBook scherm gebarsten - Wat nu?

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jouw in de buurt

MacBook scherm gebarsten - Wat nu?