Waterschade, wat nu?

Je kent het wel, de vrijdagmiddagborrel op het terras loopt een beetje uit de hand en er valt een vol glas drinken over jouw apparaat heen. Balen!

Ja, inderdaad.. balen! Maar (nog) geen reden tot paniek. Onze specialisten doen er graag alles aan om jouw apparaat zo snel mogelijk weer vochtvrij & 100% functioneel te krijgen. Dit kunnen we echter niet alleen, hiervoor hebben we jouw hulp ook nodig.

waterschade

Mijn hulp?!

Ja, jouw hulp. Jouw eerste handelingen na het ongelukje met je laptop, tablet, smartphone zijn meestal bepalend in of je geliefde apparaat ooit nog het levenslicht zal zien. Daarom hebben we een aantal to do’s/tips voor je opgesteld voor het geval je te maken krijgt met vocht’- en/of waterschade. Andere acties kan je beter niet ondernemen, daarmee vergroot je de kans op grote schade in je toestel en is de kans aanwezig dat je apparaat niet meer zal werken. Heb je onderstaande stappen bij water-/vochtschade toegepast? Kom dan zo snel mogelijk even bij ons (Fixers.nl) langs (dit kan in Nieuw-Vennep of Amsterdam!) en één van onze specialisten helpt je graag.

Stap 1: Zet het apparaat direct uit.

Weet je nog waarom je niet met een föhn in bad mag? Juist… elektriciteit en water gaan niet samen. Het is heel erg belangrijk dat je jouw apparaat na contact met water direct uit zet en niet opnieuw in contact brengt met elektriciteit. Onderneem zelf geen actie, en breng het apparaat zo snel mogelijk naar een specialist.

Stap 2: Maak het apparaat oppervlakkig schoon

Maak het oppervlak van je toestel grondig schoon met een doek of ander vocht opnemend object, zodat er niet nog meer vocht in je apparaat in kan komen. Probeer elk restant vocht weg te poetsen. Zorg ervoor dat de audiojack (waar je koptelefoon plug ingaat) en het oplaadpunt ook goed worden gedroogd.

Stap 3: To rijst, or not to rijst?

Je kan er voor kiezen om jouw apparaat in de rijst te leggen. Rijst heeft namelijk de natuurlijke werking om vocht te onttrekken. Maar het blijft rijst, en rijst is een voedselproduct en helaas geen magisch wondermiddel. Toch kunnen alle beetjes helpen en raden we je aan om je toestel in een zak (bij voorkeur een vacuümverpakking) gevuld met rijst te plaatsen en hem daarin te laten zitten, totdat je naar een reparateur gaat.

Stap 4: Breng je toestel zo snel mogelijk naar een reparateur

De bovenstaande stappen voorkomen helaas niet dat een reparateur naar je toestel zal moeten kijken. Het is dan ook belangrijk dat je jouw apparaat zo snel mogelijk wegbrengt naar een erkende reparateur. Ook als je jouw toestel inmiddels zelf weer aan de praat hebt gekregen, zal er altijd vocht in het apparaat aanwezig blijven wat op een lange termijn alsnog schade kan veroorzaken aan jouw apparaat.

Hoe werkt een water-/vochtschade onderzoek bij Fixers.nl?

Na ontvangst van jouw apparaat worden het moederbord en andere componenten uitgebouwd en gereinigd met een speciale vloeistof. Het reinigen van deze onderdelen wordt gedaan met een speciaal apparaat dat door middel van ultrasone geluidsgolven eventuele corrosie en/of waterschade van de componenten verwijderd. Na het schoonmaken van de componenten worden deze doorgemeten om te kijken of er eventuele defecten zijn.

In de meeste gevallen zijn er geen verdere defecten en zal het apparaat na onze waterschadebehandeling weer perfect werken.

Laat je Apple device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Dit kan vaak binnen 30 minuten.

Waterschade, wat nu?

Boek nu een gratis diagnose
Waterschade, wat nu?

Zoek een Service Point bij jouw in de buurt

Waterschade, wat nu?