WiFi Problemen op Samsung? Lees de tips om het te verhelpen

Wifi problemen op je Samsung telefoon zijn bijzonder vervelend. Het goede nieuws is dat je vaak deze problemen zelf kunt oplossen. Soms heb je geen Wifi verbinding op je telefoon. Het kan ook zijn dat je helemaal geen netwerk hebt op je Samsung apparaat. Daarnaast kan het zijn dat je wel Wifi maar geen internet op een Android toestel hebt. Elk probleem heeft zijn eigen oplossing. Soms moet je Wifi opnieuw instellen op je Samsung mobiel, andere keren zit het probleem hem in de router. Hieronder vertellen we je wat de beste oplossing is voor iedere situatie. Mocht je er niet uitkomen, dan kun je altijd terecht bij Fixers.

wifi problemen samsung

Wifi problemen oplossen op Samsung apparaten

Diverse oorzaken kunnen ten grondslag liggen aan Wifi problemen op je Samsung toestel. Ook kan het meerdere modellen overkomen. De Wifi werkt niet op je Samsung A5 of je hebt geen internet op je Samsung S10. Het probleem hoeft niet per se te liggen aan je toestel. Het kan ook zijn dat het Wifi netwerk waar je op zit problemen geeft. Een mogelijke oplossing is om verbinding te maken met ander Wifi netwerk waar je ook bekend mee bent, mocht dit een optie zijn.

Je kunt ook de Wifi verbinding vernieuwen. Hiervoor ga je naar ‘Instellingen’, waarna je ‘Verbindingen’ en vervolgens ‘Wifi’ selecteert. Daarna klik je op het icoontje dat lijkt op een tandwiel. Selecteer de ‘Vergeten’ button. Nu moet je opnieuw verbinding maken met het Wifi netwerk. Let hierbij op dat je waarschijnlijk het wachtwoord opnieuw zult moeten invullen.

Wifi valt steeds weg op Samsung telefoon

Soms kan het probleem via je telefoon opgelost worden, maar dat is niet altijd het geval. Als er sprake is van een slechte verbinding in plaats van helemaal geen verbinding, zit het probleem hem vaak in de router. Bij een onstabiele verbinding kan het zijn dat je te ver weg van de modem zit. Daarnaast kun je proberen om de router te resetten. Koppel het geheel voor 10 tot 20 seconden los en sluit de router dan weer aan op het stroom. Deze oplossing werkt verrassend vaak, hoe simpel het ook lijkt.

Wifi verbonden maar geen internet Android

Stel dat de Wifi verbinding goed is maar dat je alsnog geen internet hebt. Ten eerste kun je proberen om je Samsung telefoon uit- en aan te zetten. Daarnaast is het resetten van de netwerk instellingen een mogelijke oplossing. Soms kan een update of nieuwe app ervoor zorgen dat de netwerkinstellingen aangepast worden. Een reset kan de problemen verhelpen. Het bijwerken van apps, het controleren van je telefoon op malafide apps en het legen van de systeemcache kunnen tevens Wifi problemen op je Samsung toestel verhelpen.

Geen Wifi netwerk Samsung

Hierboven heb je kunnen lezen welke stappen je zelf kunt ondernemen als je geen Wifi verbinding op je telefoon hebt. Helaas blijken deze stappen niet altijd de oplossing te zijn. Soms is een reparatie nodig om de oorzaak van je Wifi problemen aan te pakken. In dat geval kun je voor alle Samsung reparaties altijd terecht bij Fixers.

Nóóit meer vastlopen in technische problemen met het Fixers lidmaatschap!

Wil je graag snel en gemakkelijk professionele hulp krijgen zonder het gedoe van zelf alles opzoeken en proberen? Voor € 15,- per maand bieden we jou de ultieme ondersteuning op afstand voor al je smartphone, tablet, laptop en computerproblemen.

Waarom zou je blijven worstelen met technische obstakels wanneer je een team van deskundige Fixers binnen handbereik hebt?

Word lid en profiteer van de vele voordelen, waaronder:

• Onbeperkt gebruik maken van onze Hulp op afstand-service t.w.v. €40,- per keer
  • Gratis jaarlijkse onderhoudsbeurt t.w.v. €79,99
  • 50% korting op onze Fixers aan Huis-service
  • 25% korting op al onze Fixers Premium reparaties
  • TIJDELIJKE ACTIE! Nu met 1 jaar gratis Norton 360 voor 3 apparaten (geschikt voor smartphone, tablet, laptop en computer) t.w.v. €89,-

Boek nu een gratis diagnose
Wifi problemen op je Samsung telefoon: de beste tips!

Zoek een Service Point bij jouw in de buurt

Wifi problemen op je Samsung telefoon: de beste tips!