iPhone wordt warm

Een iPhone wordt warm als het toestel veel gebruikt wordt. Van zichzelf is dit geen probleem, want een telefoon wordt nu eenmaal warm bij veelvuldig gebruik. Maar een iPhone kan ook te warm worden. Je iPhone wordt heet in zulke gevallen, en in enkele gevallen kan je iPhone oververhit raken. Vooral tijdens de zomer is de kans hierop groter. Je mobiel kan ook oververhit raken als het apparaat te lang in de zon ligt. In deze blog vertellen we je hoe je oververhitting van je iPhone kan voorkomen en wat je kunt doen om oververhitting op te lossen.

iphone wordt warm

Wat zijn de gevolgen van een telefoon die oververhit raakt?

Het handige aan een iPhone is dat het over een beveiligingsmechanisme beschikt om schade aan je toestel zoveel mogelijk te voorkomen. Als een iPhone te warm wordt, krijg je een melding met Temperatuur in beeld. Hierna sluit je smartphone zichzelf af en kan je jouw telefoon pas weer gebruiken als het apparaat voldoende heeft kunnen afkoelen.

Uit onderzoeken is gebleken dat de iPhone op zijn best werkt tussen de 0 en 35 graden Celsius. Temperaturen lager of hoger dan dit hebben een negatief effect op je telefoon. Zo loopt bij lagere temperaturen je batterij sneller leeg. Te hoge temperaturen kunnen leiden tot schade aan je mobiel. Als bijvoorbeeld de batterij oververhit raakt, kan deze smelten of gaan lekken. Ook andere onderdelen kunnen hierdoor beschadigd raken. Daarom kan je het beste voorkomen dat je iPhone te warm wordt.

iPhone wordt te warm: hoe voorkom ik dit?

Een iPhone wordt warm als het toestel te lang in de zon ligt. Dit kan je beter voorkomen. Je kunt daarom je telefoon in de schaduw leggen. Daarnaast hebben intensieve apps een grote impact op de iPhone temperatuur. Vooral in de zomer kunnen dergelijke apps ervoor zorgen dat de temperatuur van je telefoon de pan uit rijst. Grote games zijn de voornaamste boosdoeners op dit vlak. Minder de mate waarin je gebruik maakt van dergelijke apps of gebruik ze helemaal niet. Sluit ze ook goed af, zodat ze niet op de achtergrond aanwezig blijven. Maak je een tijd geen gebruik van je iPhone, dan kan je deze op vliegtuigmodus of helemaal uitzetten. Zo weet je zeker dat je iPhone nooit oververhit raakt.

Mijn telefoon wordt te warm: hoe los ik dit op?

Voorkomen is beter dan genezen, maar helaas is het soms te laat om dit probleem te voorkomen. Als je telefoon te warm wordt, kan je het toestel het beste even uitschakelen. Geef het apparaat minimaal een kwartier de tijd om af te koelen. Hierna kun je checken of dit het probleem heeft opgelost. Daarnaast kan je alle apps die energie verslinden uitschakelen. Ook je camera, Bluetooth en navigatie kunnen een impact hebben op de temperatuur van je iPhone. Haal je iPhone uit zijn hoes als je merkt dat de telefoon hierin vaak te warm wordt. Daarnaast komt oververhitting van een iPhone vaker voor in de auto. Het is een slim idee om je telefoonhouder voor één van de ventilatiegleuven te plaatsen. Zo wordt het toestel meteen afgekoeld.

Schade na oververhitting? Je kunt terecht bij Fixers

Doordat de iPhone zichzelf uitschakelt als de temperatuur te hoog oploopt, is de kans op schade relatief klein. Toch kan het wel eens voorkomen. In zulke gevallen kan je altijd terecht bij Fixers voor een reparatie van je iPhone. Je kan je toestel naar ons opsturen, maar het is ook mogelijk om één van onze servicepunten te bezoeken. Zo kun jij weer snel gebruikmaken van je iPhone. Bekijk op onze site voor de mogelijkheden.

Kies je iPhone model

Laat je Apple device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Dit kan vaak binnen 30 minuten.

Help! Mijn iPhone wordt warm
 • Snelle reparatietijden
 • No cure, no pay
 • Geen onderzoekskosten
 • Levenslange garantie
 • Gecertificeerde technicians
 • Aantrekkelijke prijzen
 • Hoge kwaliteit onderdelen
 • Grootste van Nederland

Weet je niet wat er stuk is?

Geen idee wat er mis is met je device, of staat je probleem er niet tussen? Geen zorgen! Vraag onze gratis snel diagnose aan en wij doen de rest!

 • Getest door onze gecertificeerde reparateurs
 • Wij onderzoeken je device en bepalen wat er mis mee is.
 • We informeren je over eventuele verdere kosten voordat we verder gaan

Boek nu een gratis diagnose
Help! Mijn iPhone wordt warm

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jouw in de buurt

Help! Mijn iPhone wordt warm

Wij repareren alle merken