0880040900

Batterij iPhone kalibreren? Bekijk de oplossing! | Fixers

Meld je reparatie aan

iPhone batterij kalibreren: hoe controleer ik de batterijconditie van mijn iPhone?

Op het moment dat je een nieuwe telefoon koopt, is de batterijconditie van je iPhone geweldig. De mobiele telefoons van Apple staan bekend om hun accu’s met lange levensduur. Hoe goed deze batterijen ook zijn, na verloop van tijd zul je te maken krijgen met een verlaagde maximale capaciteit. Door de jaren heen wordt de levensduur van een accu steeds lager, met als gevolg dat je vaker op moet laden en dat je onderweg sneller te maken krijgt met een lege telefoon. Als de batterij het minder goed doet, kun je de batterij kalibreren. We vertellen je er in deze blog meer over, waarbij we je tevens laten zien wat je kunt doen om de batterijconditie van je iPhone op peil te houden.

Waarom neemt de batterijconditie van je iPhone af?

De smartphones van Apple zijn voorzien van lithium-ion batterijen. Dit zijn uitstekende batterijen die lang meegaan en beschikken over een hoge energiedichtheid. Alsnog ontkom je er niet aan dat deze batterijen na verloop van tijd een minder lange levensduur hebben. De maximale capaciteit van de batterij van je iPhone neemt af. Het proces van opladen en ontladen heeft van nature dit effect op een accu. Bovendien speelt ook de leeftijd mee. Hoe ouder de batterij is, hoe lager de maximale capaciteit zal zijn en hoe groter de kans is dat de accu aan slijtage blootgesteld is. Dit kan niet tegengehouden worden. Als de batterij versleten is, heb je twee opties: je laat de batterij vervangen of je koopt een nieuwe iPhone.

Wat lost je iPhone kalibreren op?

Als het lijkt alsof de batterijconditie van je iPhone niet optimaal is, kan het de moeite waard zijn om je iPhone accu te kalibreren. Tijdens het kalibreren van je iPhone worden de cellen ontladen en volledig geladen door je telefoon. Hierbij wordt de maximale spanning van 4,20 volt behaald. Dit houdt in dat de cellen van de accu compleet zijn geladen. Dit zorgt ervoor dat je smartphone weer accuraat weergeeft wat de levensduur van je batterij is. Zo kan je batterij weer betere prestaties leveren en wordt efficiënter gebruik gemaakt van de accu. Niet voor niets raden wij aan om eens per drie maanden je iPhone batterij te kalibreren.

Het verkeerd weergeven van het batterij percentage is één van de symptomen die erop wijst dat je iPhone batterij kalibreren nodig is. Dankzij de kalibratie wordt het juiste percentage opnieuw weergegeven. Daarnaast kan een slecht gekalibreerde batterij ervoor zorgen dat je iPhone maar niet wil opstarten, of dat de telefoon blijft uitvallen. Dit komt omdat de smartphone incorrecte gegevens heeft over hoe vol of leeg de accu is. Dankzij het kalibreren van je iPhone wordt voorkomen dat je telefoon uitvalt terwijl het percentage nog tussen de 20% en 30% ligt. Zo is je Apple smartphone weer klaar om uitstekende prestaties te leveren.

Hoe kun je jouw iPhone batterij kalibreren?

Je iPhone batterij kalibreren is een taak die flink wat tijd in beslag neemt. Probeer hier rekening mee te houden wanneer je hiermee start, zodat je geen tijd tekortkomt. Anders kalibreer je niet optimaal en haal je alsnog niet het meeste uit je iPhone batterij. Mocht je een vrije dag hebben, dan is dat het ideale moment om de kalibratie uit te voeren.

Op de volgende manier pak je het kalibreren van je iPhone batterij aan. Allereerst plaats je jouw iPhone aan de oplader. Gebruik hiervoor de kabel en adapter die bij deze telefoon hoort, dus geen B-merk variant. Geef je telefoon de tijd om tot 100% op te laden zonder tussenpauze. Als de 100% bereikt is, laat je jouw smartphone nog minstens 2 uur opladen. Aangezien we de kalibratie uitvoeren vanwege incorrect weergegeven batterij percentages, kan het zo zijn dat je iPhone nog niet 100% vol is maar dat dit wel wordt weergegeven. Na deze 2 uur laat je jouw iPhone weer helemaal leeglopen. Dit proces kun je versnellen door veel intensieve taken tegelijk uit te voeren, bijvoorbeeld een video kijken op hoge helderheid terwijl de zaklamp aanstaat. Is je telefoon leeg, dan laad je het toestel wederom op tot 100% zonder tussenpauzes. De kalibratie van je iPhone batterij is nu voltooid.

Kun je de batterijconditie van je iPhone resetten?

Je iPhone batterij kalibreren zorgt ervoor dat je telefoon op de lange termijn beter blijft presteren. De correcte batterij percentages worden getoond, zodat je een beter beeld hebt van wanneer je smartphone opgeladen moet worden. Dit voorkomt overbelasting van de accu. Het zorgt ervoor dat de batterij efficiënter gebruikt wordt en gaat onnodige slijtage tegen. Tegelijkertijd is er geen wondermiddel waardoor de batterijconditie van je iPhone teruggaat naar het origineel. De beste oplossing voor een batterij met een significant verminderde levensduur is vervanging. Je kunt jouw iPhone batterij laten vervangen bij ons. Maak gebruik van onze pick-up & return service of bezoek één van onze vestigingen, waar het probleem binnen 30 minuten verholpen wordt.

Wat zeggen anderen over ons

  Uitstekend

Gebaseerd op 1408 reviews op trustpilot
Lex Abas
18 januari 2022
Uitstekende service

Goed en snel geholpen

Ben Stams
17 januari 2022
Schakelen van Fixers op terugroep actie vanuit Apple

Mijn iPhone 12 pro gebracht omdat er een terugroep actie vanuit Apple op van kracht was, na diagnose toestel daar achter gelaten en 3 uurtjes later voorzien van nieuw scherm e.d. weer opgehaald. Uitermate klantvriendelijke en prettig geholpen.

Thomas Stijntjes
12 januari 2022
Super service en advies!

Erg snel, ontzettend behulpzaam en vriendelijk geholpen. Zelfs met advies voor een hobby reparatie van een oude iMac.

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt
servicepointmap

Al onze blogs