0880040900

Werkt Face ID niet meer? Dit kun je wel en niet doen

Meld je reparatie aan

Wat te doen als Face ID niet werkt?

Face ID maakt het ontgrendelen van je telefoon eenvoudiger dan ooit. Maar wat te doen als Face ID niet werkt? Face ID werkt nooit niet meer zonder reden. Toch is niet altijd duidelijk waarom bijvoorbeeld een face scan op de iPhone X niet meer werkt. Face ID is een relatief recente toevoeging. Pas vanaf de iPhone X is dit een vaste feature op een Apple smartphone. Gebruikers waarderen deze toevoeging, onder meer omdat een face scan het ontgrendelen van je telefoon simpeler maakt. Bovendien zorgt deze functie ervoor dat niemand anders je telefoon zomaar kan ontgrendelen. Face ID werkt niet? In dat geval wil je dit probleem zo snel mogelijk oplossen. Hieronder geven we je een aantal tips over hoe je dit het beste kunt aanpakken. Blijft het probleem aanhouden, dan kun je altijd terecht bij Fixers voor een reparatie.

Meld hier je reparatie aan

Face ID doet het niet: wat nu?

Face ID is sinds de iPhone X een vaste functie op de smartphones van Apple. Zo is er Face ID op de iPhone X, Face ID op de iPhone 11 en ook op de iPhone XR is er Face ID. Helaas doet deze functie het soms niet. Wat te doen als Face ID niet werkt? Je kunt zelf een aantal stappen ondernemen om dit probleem te verhelpen. Ten eerste kan het helpen om je iPhone te updaten. De laatste versie van iOS is altijd het beste. Daarnaast werkt deze functie op zijn best als je gezicht goed zichtbaar is. Check daarom of er niet iets is wat je gezicht bedekt. Het is bij een iPhone mogelijk om meerdere uiterlijken toe te voegen, mocht je iemand zijn die geregeld van uiterlijk verandert. Apple smartphones willen hier nog wel eens moeite mee hebben.

Face ID opnieuw instellen

Gezichtsherkenning op de iPhone werkt niet meer als deze functie onjuist geconfigureerd is. Om dit te herstellen ga je naar Instellingen en vervolgens selecteer je Face ID en toegangscode. Het kan nodig zijn om deze functie opnieuw te configureren. Dit doe je door Configureer Face ID te kiezen. Soms moet deze functie opnieuw gekalibreerd worden om optimaal te werken. Het opnieuw inscannen van je gezicht kan hierbij helpen. Dit is hoe je Face ID kunt instellen. Tevens kan in dit menu gecontroleerd worden of alle voorzieningen omtrent deze functie zijn ingeschakeld.

De iPhone 11 TrueDepth camera geeft problemen

Face ID wordt uitgevoerd via de camera van je iPhone. Tijdens deze controle is het belangrijk dat je goed naar de bovenzijde van je iPhone kijkt. Het probleem kan hem ook in de TrueDepth camera zelf zitten. Het is aan te raden om te kijken of er niet iets is wat deze camera bedekt. Hierbij kun je denken aan een beschermhoes, folie of wat vuil. Kijk goed in de camera en controleer eventueel op een andere wijze of je camera niet defect is.

Face ID problemen? Fixers helpt je graag

Heb je bovenstaande stappen ondernemen en blijft het probleem aanwezig? Ontgrendelen kan gelukkig nog altijd aan de hand van een toegangscode. Toch snappen wij maar al te goed dat je dit probleem het liefst voor altijd verholpen wilt hebben. In dat geval kun je bij ons terecht. Wij onderzoeken wat het probleem is en repareren je iPhone voor een goede prijs. Doe je dit bij één van onze vestigingen, dan is het probleem vaak al binnen 30 minuten verholpen.

Wat zeggen anderen over ons

  Uitstekend

Gebaseerd op 1378 reviews op trustpilot
Ümit Özcan
27 oktober 2021
Geweldige service en oplossing

Super vriendelijk en behulpzaam personeel en goed geholpen op vestiging Amstelveen Stadshart door Kevin. Ik weet voortaan waar ik moet zijn!

Plus Koot
26 oktober 2021
Uitstekend te woord gestaan en geholpen,heldere uitleg en ook nog geassisteerd met het weer op de juiste manier opstarten van de telefoon en het terugzetten van de oude gegevens

Uitstekend te woord gestaan en duidelijke uitleg gekregen van het probleem .Bij het opstarten en opnieuw installeren van de oude gegevens op de nieuwe iPhone ook weer prima geholpen,prima medewerker.

John D
23 oktober 2021
Dikke 10 voor de service en vakmanschap

Zeer goed en vakkundig geholpen! Goede en vriendelijke service bij Fixers Rotterdam. Vooral een dikke pluim voor Carlo voor zijn inzet en moeite die hij genomen heeft om mijn Macbook weer aan het werk te krijgen.

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt
servicepointmap

Al onze blogs