0880040900

Start Je iMac Niet Meer Op? | Fixers.nl

Meld je reparatie aan

iMac start niet op

Je zit midden in je tentamens of een belangrijk project en je iMac start opeens niet meer op. Balen! In dit artikel zoeken we samen met jou uit wat er mogelijk defect is aan jouw iMac en wat je kunt doen om dit op te lossen.

Weet je na het lezen van het onderstaande artikel nog niet precies wat er defect is dan helpen onze specialisten je natuurlijk graag verder.

iMac start niet op, wat zijn de symptomen?

Laten we beginnen bij welke symptomen je iMac toont. Onderstaand hebben we de meest voorkomende klachten voor je opgesomd en geven we je meer informatie over een mogelijke oplossing. Staat je symptoom er niet bij? Scroll dan iets verder naar beneden.


iMac start niet op door software fout of update

Wil je zelf checken of je iMac geen hardwarematige problemen heeft dan kun je de iMac opstarten via het ingebouwde Safe Boot. Je iMac start dan niet op via het normale softwaresysteem maar maakt gebruik van de “veilige modus” waarmee alle non-essentiële programma’s worden uitgeschakeld.

Om je iMac in Safe Mode op te starten neem je de volgende stappen:

  • Schakel de computer volledig uit.
  • Schakel de computer weer in en houdt de “⇧Shift” knop ingedrukt.
  • Wacht totdat de grijze statusbalk wordt weergegeven en laat de ‘⇧Shift‘ knop los.
  • Wacht een aantal minuten tot je het Mac OS X inlogvenster ziet met de rode tekst ‘Safe Boot‘.

Wanneer je iMac zich in Safe Mode bevindt, is de kans groot dat de problemen die je ondervind software-gerelateerd zijn. In dit geval kun je het beste MacOS opnieuw installeren.

iMac start niet op door hardware

Als je iMac ook niet in Safe Boot opstart dan weet je 100% zeker dat de problemen die je ondervindt hardwarematig zijn. Afhankelijk van de symptomen heb je vaak te maken met de onderstaande oorzaken:

  • De harde schijf is kapot
  • De videokaart is kapot
  • Of de voeding is kapot

Ik raad je aan om dit soort reparaties aan je iMac altijd uit te laten voeren bij een erkend reparatie bedrijf. De reparatie van je iMac is namelijk een specialistische klus waar een niet-gespecialiseerde monteur heel snel hardware kan beschadigen. Indien je wilt weten waar je terecht kunt voor de reparatie van je iMac kun je natuurlijk altijd bellen met onze klantenservice ????

Wat zeggen anderen over ons

  zeer goed

Gebaseerd op 1034 reviews op trustpilot
Sabine Banse
18 november 2020
Geweldige inlevingsvermogen

Geweldige inlevingsvermogen. Goeie service en snelle afhandeling.

Karel Scheffer
17 november 2020
Filiaal Rosmalen weer bezocht na…

Filiaal Rosmalen weer bezocht na eerdere geweldig positieve ervaring en uitstekende service, uitleg en vriendelijkheid, om de installatie van de nieuwe IPhone 6 te laten installeren en het overzetten van alle apps. Dat was mij nooit gelukt. Met hartelijke dank Karel Scheffer Veghel

Betsy
16 november 2020
Uitstekend geholpen door Boudewijn (Amsterdam Noord)

Geholpen door Boudewijn bij Fixers aan de IJburglaan in Amsterdam. Uitstekend. Zeer professioneel en vriendelijk. Boudewijn dacht mee en kwam met praktische oplossingen en advies. Ik ben zeer tevreden.

Het grootste Apple Authorised Service Provider netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze repair stores. Bij ons krijg je eerlijk en vrijblijvend advies, met altijd een lekkere kop koffie.

Zoek een Repair Store bij jou in de buurt
servicepointmap