0880040900

iPhone herstarten zonder knoppen? Zo doe je dat

Meld je reparatie aan


iPhone herstarten zonder knoppen: kan dat?

Wist je dat het mogelijk is om een iPhone te herstarten zonder de knoppen te gebruiken? Een iPhone herstarten is normaal gesproken niet zo moeilijk, maar wat moet je doen als je knoppen niet meer werken? Het kan verschillende modellen overkomen. Zo kan het zijn dat je jouw iPhone 11 moet herstarten, je iPhone XR moet herstarten of je iPhone XS moet herstarten en het maar niet lukt. In zulke gevallen zijn de knoppen waarschijnlijk kapot en zul je een iPhone moeten resetten zonder knoppen. Een iPhone opstarten zonder home knop is mogelijk. Aan de hand van een drietal tips laten we je zien dat een iPhone herstarten zonder knoppen helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn.

iPhone herstarten als knoppen kapot zijn, hoe doe je dat?

In één van onze andere blogs hebben we je uitgelegd wat je kunt doen om een defecte zijknop toch weer aan de praat te krijgen. Zo kan het zijn dat je beschermhoes de knop hindert, maar er kan ook sprake zijn van vuil dat verhindert dat je zijknop naar behoren werkt. Het controleren van je zijknop is daarom altijd een goed idee om vooraf te doen. Zo kun je checken of de knoppen wel degelijk defect zijn, of dat er iets anders aan de hand is. Het goede nieuws is dat je deze problemen vaak zelf kunt oplossen. Mochten de knoppen toch kapot zijn, dan vertellen we je hieronder hoe je jouw iPhone kunt herstarten zonder knoppen.

Er is nog een manier om te checken of het probleem niet per se aan je knoppen ligt. Dit doe je door via het scherm je telefoon opnieuw op te starten. Hiervoor ga je eerst naar Instellingen, waar je Algemeen selecteert. Scroll naar beneden en selecteer daar Zet Uit. Hierna kun je controleren of je via de zijknop je telefoon weer aan kunt zetten. Lukt dit niet, dan sluit je jouw smartphone aan op het netstroom en zet je op deze wijze je telefoon weer aan. Maar er zijn nog andere manieren om je iPhone te herstarten. Hieronder geven we je een drietal tips.

Tip 1: herstarten via AssistiveTouch

AssistiveTouch is een tool die van origine bedoeld is om gehandicapte gebruikers van iPhone toestellen te helpen. Deze optie maakt het mogelijk om de functies van diverse knoppen uit te voeren zonder dat je zelf deze knoppen hoeft te gebruiken. Voor sommige gehandicapte gebruikers is het indrukken van knoppen moeilijk of niet mogelijk. AssistiveTouch is voor hen een uitkomst.

Ook jij kunt de hulp van AssistiveTouch inschakelen als het je niet meer lukt om middels de knoppen je iPhone opnieuw op te starten. Hiervoor ga je naar Instellingen, waarna je Algemeen selecteert. Vervolgens kies je Toegankelijkheid. Hier activeer je AssistiveTouch. Nu zie je een witte stip op je scherm. Klik op deze stip om meerdere opties te zien. Zo kun je bijvoorbeeld de thuisknop hiermee bedienen, maar ook Siri kun je hier aansturen. Om de iPhone opnieuw op te starten, klik je ten eerste op Apparaat. Vervolgens druk je Vergrendel scherm een aantal seconden in. Je kunt nu de iPhone uitzetten of opnieuw laten opstarten.

Tip 2: Schakel vette tekst in bij Toegankelijkheid

Je kunt je iPhone ook opnieuw opstarten via de Vette tekst optie. Dit lijkt alleen een ludieke optie, maar het grote voordeel van op deze manier je telefoon herstarten is dat je jouw opgeslagen wachtwoorden niet verliest. Ga naar Instellingen en klik op Algemeen. Hierna selecteer je Toegankelijkheid en activeer je de Vette tekst optie. Zo kun je jouw iPhone geforceerd herstarten.

Tip 3: Stel de netwerkinstellingen opnieuw in

Ook het herstellen van de originele netwerkinstellingen kan een manier zijn om je iPhone te herstarten zonder knoppen. Let hierbij wel op dat het herstellen van de originele netwerkinstellingen ervoor zorgt dat je opgeslagen wachtwoorden verliest. Maak voor jezelf daarom vooraf de afweging of je dit de moeite waard vindt. Je stelt de netwerkinstellingen opnieuw in door naar Instellingen te gaan. Hier selecteer je Algemeen en vervolgens kies je Stel opnieuw in. Nu selecteer je Herstel netwerkinstellingen. Vul je code in en bevestig.

iPhone herstarten zonder knoppen lukt niet: wat nu?

De kans is groot dat je jouw iPhone opnieuw kunt starten middels de bovenstaande tips. Lukt dit niet, dan is er naar alle waarschijnlijkheid iets anders aan de hand. In veel gevallen zal een reparatie nodig zijn. Bij Fixers kun je altijd terecht voor een reparatie. Wij zijn een door Apple geautoriseerde service provider met jaren aan ervaring op het gebied van Apple toestel reparaties. Wij helpen je snel en voor een goede prijs.

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt

Fixers stores