0880040900

MacBook gaat niet meer aan na water

Meld je reparatie aan

Waterschade aan je MacBook kan grote gevolgen hebben. Een glas water over je MacBook kan helaas zo gebeuren. Een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje. Voorkomen is beter dan genezen, maar zulke ongelukjes sluit je moeilijk uit. Eén moment van onoplettendheid is genoeg om waterschade aan je MacBook aan te brengen. Water over je MacBook is vervelend omdat deze laptop een flinke investering is. Hier wil je jaren plezier van hebben, maar één ongelukje kan de boel grondig verpesten. Kun je waterschade aan een MacBook herstellen? Wat moet je doen als je MacBook minder goed functioneert na een aanvaring met water? Wij vertellen het je hieronder.

Water over mijn MacBook: kan ik schade voorkomen?

Vroeger wilden je ouders nog wel eens waarschuwen dat je niet je drinken bij de computer mocht zetten. Dit deden ze voor een reden, want vocht kan een elektronisch apparaat flinke schade toebrengen. In veel gevallen is deze schade onherstelbaar. Misschien ten overvloede, houd je drinken weg bij je MacBook. Je wilt geen drinken over je MacBook Air heen krijgen. Dat verpest niet alleen je laptop, maar ook je dag. Bovendien heeft deze laptop je wel wat euro’s gekost. Waarom zou je het risico nemen?

Maar laten we ervan uitgaan dat het kwaad al geschied is. Er is waterschade en je MacBook gaat niet meer aan. Snel handelen kan schade voorkomen. Het is de bedoeling dat het vocht uit je MacBook komt. Bekijk eerst waar het vocht terecht is gekomen. Vervolgens plaats je jouw laptop op zo’n manier dat het vocht via het toetsenbord uit het apparaat kan komen. Mocht er geen water meer uit lopen, dan kun je vochtvreters gebruiken om zoveel mogelijk van het vocht op te vangen. Met wat geluk aan je zijde hou je er geen schade aan over.

Wat doe ik bij waterschade aan mijn MacBook?

Stel dat je de bovenstaande stappen hebt ondernomen. Je hebt alles gedaan om het vocht uit je MacBook te halen, maar helaas blijkt het te laat. Je MacBook gaat niet meer aan na een water incident. Waar er bij gewoon water nog wel wat te redden valt, is de kans bij frisdranken nog groter dat een reparatie nodig is. In dat geval zal je laptop voor een gedeelte uit elkaar gehaald moeten worden. Dit wordt gedaan zodat de natte onderdelen optimaal kunnen opdrogen. Zijn onderdelen niet meer te redden, dan zullen ze vervangen worden.

Mocht het niet meer lukken om het vochtprobleem zelf op te lossen en blijft je laptop het slecht of niet doen, dan kun je altijd aankloppen bij ons. De Fixers experts kun je inschakelen via de Fixers configurator. Waterschade aan een MacBook komt geregeld voor. Onze Fixers experts weten dan ook precies hoe ze dit probleem moeten oplossen. Jouw laptop zal weer zo goed als nieuw zijn, en dat voor een scherpe prijs.

Wat zeggen anderen over ons

  zeer goed

Gebaseerd op 1369 reviews op trustpilot
Ad Ossenblok
21 september 2021
Een prima service bij de het vervangen…

Een prima service bij de het vervangen van de batterij van mijn iphone 7 jongens/meisjes bedankt voor de prima service en als ik stukken heb kom ik zeker bij jullie terug

Michel Dashorst
17 september 2021
Fixer Nieuw Vennep

Afgelopen maandag 13-9 mijn iphone gebracht. Deze was door mij niet meer te activeren. Meteen geholpen en na 20 minuten weer kunnen opstarten. Lieten me niet gaan voor alles weer werkte. Super service, complimenten!

ape
9 september 2021
Fixers Amstelveen

Afgelopen week een desktop van Lenovo afgegeven voor reparatie bij fixers in Amstelveen, waar wij tot volle tevredenheid zijn geholpen. pc is daarna doorgestuurd naar Nieuw-Vennep en daar constateerde men dat de aan/uit-knop defect was. de oorspronkelijke aan-uit/knop was echter niet meer verkrijgbaar. na telefonisch overleg tot het besluit gekomen om een andere aan-uit/knop te installeren. naar volle tevredenheid werkt de desktop nu weer. ik kan iedereen fixers aanbevelen. zij zijn altijd bereid om je te helpen en mee te denken voor een passende oplossing.

Het grootste Apple Authorised Service Provider netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze repair stores. Bij ons krijg je eerlijk en vrijblijvend advies, met altijd een lekkere kop koffie.

Zoek een Repair Store bij jou in de buurt
servicepointmap

Al onze blogs