0880040900

MacBook Scherm gebarsten - Wat nu?

Meld je reparatie aan

We kennen allemaal de bekende Carglass reclame van een sterretje in je ruit, maar hoe zit dat bij een MacBook? De afgelopen jaren heeft Apple aardig wat vernieuwingen doorgevoerd in de MacBook series. Het design en de kwaliteit is in alle opzicht vooruit gegaan, maar ondanks alle nieuwe technologieën zijn ze nog steeds niet beschermd tegen ongelukkige gebruikers.

Het is ons allemaal wel eens overkomen, ergens tegen aan stoten of iets tussen je MacBook laten liggen terwijl je hem dichtklapt. Pats! Een barst in je scherm en de rest van de dag een zuur gevoel.. Gelukkig zijn wij er om je weer op weg te helpen, maar afhankelijk van het type MacBook zijn er meerdere opties.

MacBook Pro

Het bekendste model van Apple, deze MacBooks zijn nog niet voorzien van een Retina LCD en hebben naast het LCD paneel nog een aparte glasplaat. Deze glasplaat kan je redding zijn in dit geval, vaak barst alleen de voorste plaat en is je LCD paneel nog onbeschadigd. Superchill want een nieuw glasplaatje is 2 uurtjes werk en dan is je MacBook weer als nieuw!

Heb je pech en is je LCD ook beschadigd? Dan is het aan te raden de hele assembly te vervangen, dan heb je in een keer een nieuwe behuizing, glasplaat, LCD en LCD kabel. Zo ben je verzekerd van een splinternieuw scherm waar je nog jaren plezier van kan hebben.

MacBook Pro Retina

Heb je een hele dikke Retina MacBook? Dan heb je een bittere pil om te slikken, dankzij Apple’s mooie design is het niet mogelijk om een los LCD paneel te vervangen. Zo ben je eigenlijk verplicht om de hele assembly te vervangen. Ergens ook wel weer bevredigend want dan is alles weer als nieuw natuurlijk.

Kleinigheidje bij deze schermen is wel dat Apple drie verschillende leveranciers heeft voor LCD panelen, namelijk Samsung, LG en Sharp. Alle drie zijn het officiële leveranciers van Apple maar dankzij andere technieken kan het zijn dat er een klein kleurverschil in zit, dit heeft dus niks te maken met het een namaakscherm maar gewoon de fabrikant.

MacBook Air

De MacBook Air is de enige serie van Apple die geen vorm van glas heeft voor het LCD paneel, tussen de aluminium bezel randen ligt direct het LCD paneel. De kans op krassen en beschadigingen is bij dit model dus extra groot. Voor deze modellen geldt helaas wel dezelfde regel als bij Retina LCD’s, het LCD is niet los te vervangen. Ook hier zit je dus vast aan een compleet nieuwe assembly, maar eerlijk is eerlijk, MacBooks zijn niet goedkoop dus als die vervelende krassen aan de achterkant dan ook weer weg zijn is het toch de moeite waard.

We hopen natuurlijk van harte dat jouw apparaat zo lang mogelijk mee gaat zonder problemen, maar mocht je toch een keer de pech hebben dat er iets gebeurd met het scherm van je MacBook, dan zijn wij er voor je om het netjes op te lossen.

MacBook aanmelden voor reparatie

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt

Fixers stores