0880040900

Wat te doen bij MacBook waterschade? kan ik schade voorkomen?

Meld je reparatie aan


Wat te doen bij MacBook waterschade?

Waterschade aan je MacBook kan grote gevolgen hebben. Een glas water over je MacBook kan helaas zo gebeuren. Een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje. Voorkomen is beter dan genezen, maar zulke ongelukjes sluit je moeilijk uit. Eén moment van onoplettendheid is genoeg om waterschade aan je MacBook aan te brengen. Water over je MacBook is vervelend omdat deze laptop een flinke investering is. Hier wil je jaren plezier van hebben, maar één ongelukje kan de boel grondig verpesten. Kun je waterschade aan een MacBook herstellen? Wat moet je doen als je MacBook minder goed functioneert na een aanvaring met water? Wij vertellen het je hieronder.

Water over mijn MacBook: kan ik schade voorkomen?

Vroeger wilden je ouders nog wel eens waarschuwen dat je niet je drinken bij de computer mocht zetten. Dit deden ze voor een reden, want vocht kan een elektronisch apparaat flinke schade toebrengen. In veel gevallen is deze schade onherstelbaar. Misschien ten overvloede, houd je drinken weg bij je MacBook. Je wilt geen drinken over je MacBook Air heen krijgen. Dat verpest niet alleen je laptop, maar ook je dag. Bovendien heeft deze laptop je wel wat euro’s gekost. Waarom zou je het risico nemen?

Maar laten we ervan uitgaan dat het kwaad al geschied is. Er is waterschade en je MacBook gaat niet meer aan. Snel handelen kan schade voorkomen. Het is de bedoeling dat het vocht uit je MacBook komt. Bekijk eerst waar het vocht terecht is gekomen. Vervolgens plaats je jouw laptop op zo’n manier dat het vocht via het toetsenbord uit het apparaat kan komen. Mocht er geen water meer uit lopen, dan kun je vochtvreters gebruiken om zoveel mogelijk van het vocht op te vangen. Met wat geluk aan je zijde hou je er geen schade aan over.

Wat doe ik bij waterschade aan mijn MacBook?

Stel dat je de bovenstaande stappen hebt ondernomen. Je hebt alles gedaan om het vocht uit je MacBook te halen, maar helaas blijkt het te laat. Je MacBook gaat niet meer aan na een water incident. Waar er bij gewoon water nog wel wat te redden valt, is de kans bij frisdranken nog groter dat een reparatie nodig is. In dat geval zal je laptop voor een gedeelte uit elkaar gehaald moeten worden. Dit wordt gedaan zodat de natte onderdelen optimaal kunnen opdrogen. Zijn onderdelen niet meer te redden, dan zullen ze vervangen worden.

Mocht het niet meer lukken om het vochtprobleem zelf op te lossen en blijft je laptop het slecht of niet doen, dan kun je altijd aankloppen bij ons. De Fixers experts kun je inschakelen via de Fixers configurator. Waterschade aan een MacBook komt geregeld voor. Onze Fixers experts weten dan ook precies hoe ze dit probleem moeten oplossen. Jouw laptop zal weer zo goed als nieuw zijn, en dat voor een scherpe prijs.

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt

Fixers stores