0880040900

WiFi Problemen met windows? Dit kun je doen

Meld je reparatie aan

Wifi problemen Windows: hoe pak je dit aan?

Wifi problemen bij Windows kunnen je overkomen. Soms lijkt het alsof hier geen aantoonbare reden voor is. Toch zijn er diverse manieren waarop je Wifi problemen op je Windows laptop kunt aanpakken. Wifi opnieuw instellen op Windows 10 kan de oplossing zijn, maar vaak is de oplossing simpeler dan dat. Hieronder vertellen we je wat in verschillende situaties het beste plan van aanpak is. Blijf je Wifi Problemen op je Windows OS houden, dan kun je altijd terecht bij Fixers. Wij onderzoeken wat het probleem veroorzaakt en lossen dit voor je op.

Slecht of zwak bereik Wifi

Er is een verschil tussen totaal geen bereik of een slecht bereik. Wifi inschakelen op Windows 10 is simpel en gebeurt vaak automatisch. Bij zwak bereik ben je wel verbonden met de modem, maar de verbinding is sloom of alterneert tussen verbonden en niet verbonden. In dat geval heb je twee opties. Ten eerste kun je de modem dichterbij zetten. Hoe dichter je bij de modem zit, hoe beter je verbinding is. Het plaatsen van een access point achter de modem kan tevens zorgen voor een solidere verbinding.

Zwakke of geen verbinding met het draadloze netwerk

Een zwakke verbinding is een andere situatie dan helemaal geen verbinding hebben met het draadloze netwerk. De hierboven beschreven handelingen zullen in deze situatie weinig tot geen verschil maken. Een draadloos netwerk opnieuw instellen op Windows 10 hoeft gelukkig niet. Vaak kan Windows zelf het probleem oplossen. Rechtsonder op de taakbalk zie je een Wifi of netwerk icoontje. Klik hierop met de rechtermuis en selecteer ‘Problemen oplossen’. Dit start de Probleemoplosser op, waarbij Windows automatisch bekijkt welke mogelijke problemen ten grondslag liggen aan het gebrek aan een verbinding. In de meeste gevallen kan Windows zelf het probleem oplossen, maar dit is niet altijd zo. Lukt het oplossen van dit probleem je niet zelf, dan kun je altijd bij ons terecht voor hulp.

Zijn de BIOS instellingen of het toetsenbord het probleem?

BIOS is een afkorting die staat voor Basic Input/Output System. Deze software zorgt ervoor dat je computer wordt opgestart. Voordat de Windows OS is opgestart, krijg je een aantal schermen te zien. Tijdens het POST scherm heb je de optie om de setup te starten middels een knop. Bij sommige computers is dit de Delete knop, maar het kunnen ook andere knoppen zijn. Dit is per situatie verschillend. Druk de correcte knop in als je dit scherm ziet. Vrijwel altijd staat op het scherm aangegeven welke knop het betreft. Vervolgens check je hier of alle hardware naar behoren wordt opgestart. Specifiek bekijk je of de Wifi netwerkkaart wordt aangezet als de computer of laptop wordt opgestart. De Wifi problemen op je Windows OS kunnen ook te maken hebben met je toetsenbord. Op de meeste moderne laptops bevindt zich een sneltoets voor de Wifi adapter. Hiermee kun je deze adapter in- of uitschakelen. Het kan zijn dat je per ongeluk via deze sneltoets de Wifi adapter hebt uitgeschakeld. Je kunt wel op Windows 10 je Wifi opnieuw instellen, maar vaak is de oplossing simpeler dan dat. Heb je een draadloze netwerkkaart? Je kunt deze kaart in- en uitschakelen via Apparaatbeheer. Schakel de kaart voor een halve minuut uit en schakel hem vervolgens weer in.

Wifi Router resetten

Soms is de Wifi aanzetten op Windows 10 zo simpel als het indrukken van de daarvoor bestemde sneltoets. Er zijn ook situaties waarin het probleem te maken heeft met de router. De Wifi router resetten is in dat geval je beste optie. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de router uit het stroom te halen. Dit doe je voor 10 tot 20 seconden, waarna je de stekker weer in het stopcontact doet. Hierna check je of je Wifi problemen zijn verholpen.

Systeemherstel

Systeemherstel lijkt een rigoureuze stap, maar soms is het de beste oplossing als je Wifi instellen op Windows 10 of je Wifi instellen op Windows 7 maar niet wil lukken. Tip: maak eerst een back-up van je bestanden voordat je deze stap onderneemt. Systeemherstel voer je uit door Systeeminstellingen of De Computer Herstellen te selecteren (afhankelijk van je apparaat). Hierna kies je voor Systeemherstel starten. Vervolgens kies je een herstelpunt. Systeemherstel herstelt het apparaat naar een eerdere datum. Selecteer hierbij een datum waarop je Wifi nog werkte.

Overige oplossingen

In sommige gevallen is je firewall het probleem. Sommige firewalls slaan ietwat door in het beschermen van je laptop. Zo kan het virusprogramma het nodig achten om je netwerk te blokkeren. Verbinding maken met het draadloze netwerk is in dat geval onmogelijk. Je kunt je firewall uitschakelen om te zien of dit het probleem verhelpt. Waarschijnlijk zul je niet zonder firewall gebruik willen maken van je laptop. Check daarom of het mogelijk is om je netwerk als uitzondering aan te vinken, zodat het niet meer geblokkeerd wordt door je firewall. Heb je alles geprobeerd en werkt niets? Dan kun je altijd aankloppen bij ons. Wij hebben veel ervaring met diverse computer problemen, waaronder Wi-Fi problemen op een Windows OS. Geef je probleem online door of kom langs bij één van onze vestigingen. Wij onderzoeken wat het probleem is. In veel gevallen gaat het om een defecte Wifi ontvanger. Wij vervangen deze ontvanger binnen 30 minuten, waarna jij weer kunt gaan genieten van het apparaat.

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt

Fixers stores